Höstmys

Ont i halsen och träna inför muntlig presentation är inge bra =/ Snart kommer ola hem från gymet och då jag lovat nybakade scones, philadelfia, hallonsylt, te och gos så är det nog bäst att jag sätter fart. Fyyfan vad jag ligger bra till inför kvällen ;) Var nyss ute och tände stallyktan som inhandlades förra hösten, tänk att det redan har gått ett år sedan vi hade höstmys tillsammans jag och gubben. Scones och te, stallykta, family guy, filt, kallt ute och Volbeat. UNDERBART. Nåja, det går fort när man har roligt =)



Nu ska det bakas scones...

//Sara

Nobody puts baby in a corner..

TRIST! Vill träna och köra skiten ur mig. Doktor Åsa sa på tv igår medans jag satt med snorpappret i mot näsan att "om man tränar hårt och aldrig vilar blir man alltid sjuk och aldrig frisk..." Tell me something I don´t know, biatch!



//Sara

Just nu

Oh nej! Den årliga kräftskivan är samma datum som flytten - den 24 oktober. Kanske ett nytt "9 maj" datum då ALLT händer =P. Men det ordnar sig nog. Har satt ihop presentationen hyfsat som jag ska framföra imorn. Ska snacka i en kvart så får korta ner det ordentligt. På lördag är det statistik-tenta, fy fan vad skön (och slapp) lördagskvällen kommer att bli :D Ska nog ta en promenad för att friska upp huvudet lite efter jag druckit upp moccakaffet... Förresten, nya sovrummet med vinröd-lila fondtapet ska få sällskap av min nya rustika smidesljusstake, en röd "hattlampa", en av mina andra smidesljusstakar och ev våra lila, tunna gardiner..... Busigt ;)



Ola fick agera modell och visa upp min nya pajform - är den inte söt??


Gjorde en urfin höstkrans i söndags, tillochmed så att trädgårdsmästarn blev impad!



Nu fuckar min dator upp igen... Ha det!

//Sara

Workin' 9 to 11

Började plugga kl 8.30 i morse, har pluggat hela dan tills nu; det är 14 timmar! Wow. Nytt rekord sen innan studenten. Ola är imponerad att jag orkar, han somnade med kläderna på halv 9, utpumpad efter ett hårt CX-pass i hästhagen. Arbetare som han är går han ju upp kl 5 den stackaren. Nu är jag hungrig och trött. Hunger kommer med trötthet - glöm inte det alla tjockisar! Bara att gå och lägga sig.

Förresten alla damer runt örebro. Underklädesbutiken Change har 50% på allt fint i affären. Blev "undersökt" av ett BHproffs idag som sa att jag skulle kliva upp till den smått groteska bokstaven F från säkra bokstaven E som i Eiffeltornet. 

Godnatt

//Sara

Kakmonstret

Nu har jag pluggat statistik mellan 9 och 12. Ska köra lite till sen ska jag göra klart power pointen inför presentationen på torsdag. Funderar på att ta en tur på stan efter lunch, kanske använda presentkortet som jag fick i julas som snart går ut. Skickade iväg en hälsning till Martin att om han kom hit och tvättade våra fönster innan vi flyttade så skulle han bli mutad med kakor. Han ringde upp 30 sekunder senare - verkar som han ville ha kakor på en gång ;) Nä, om man är förkyld ska man inte träna och då får man heller inga kakor!

Med min förkylning går det framåt, får snyta mig en gång i kvarten men annars går det. Har inga föreläsningar idag så det känns som fredag av någon anledning. Sugen på att göra något "bad" typ sno en mustang shelby cobra och bränna lite gummi. Eller köra sätta-i-halsen-fort i en stenig utförskörning. Eller måla om hela sovrummet i bordell-rött. Köpte en snygg liten jacka i lördags, passar min kropp oh yes, kompress.



Känner att detta inlägg blir ett av de mindre seriösa jag gjort, säkert pga jag av naturliga skäl börjar blir lite uttråkad. Fy, det är inget snyggt med tjejer med kort hår. De ser oftast ut som unga pojkar som just hamnat i målbrottet om de försökt "rufsa till" det lite. Om det inte är "rufsat" utan bara hänger så tänker jag: Tantfrilla. De allra allra flesta ser betydligt bättre, och kvinnligare ut med hår längre än till öronen. Och om det är någon tjej som passar i kort hår så är tjejen oftast så söt att man glömmer bort håret. Äh, vilken nivå det var på det här då =P

Nu måste jag få utlopp för lite kreativitet,..

//Sara

Skidåkningstema på sporten

Idag var jag på mitt första programmöte; professorer, Gothfried aus deuchland, enhetschefer och representanter från olika terminer satte sig runt konferensrummet längst bort i prismahuset. I vilken ordning ska den här kursen komma till nästa årskurs? 3 helt nya kurser till termin 4 presenterades; alla verkade skitintressanta! Infektionsmekanismer hos baktisar, celler, organ, människa. Sånt blir jag taggad av!

En annan sak jag blev taggad av var på sportspegeln igår då de intervjuade en 19årig liten tjej som nyss hade vunnit VM i brottning i 51 kg klassen. Ingen muskel så långt ögat kunde nå, men ändå så jävla stark. Hon körde utfall med tunga vikter på skivstången men såg så klen ut. När hon öppnade käften var det såklart annorlunda. Fy fan vad skönt det skulle vara att träna och träna och tillslut slå kinesiskan där på VMmattan när det verkligen gäller! Lite senare, eller om det var innan, visades ett reportage om att norska idéer hade infiltrerat sig in i det svenska skidlandslaget. Men endast i herrsprintlaget så som jag fattade det som. Än en gång svär jag; Fy fan vad skönt det skulle vara att träna med de där killarna! Vilka muskler! Vilka breda axlar! "Ola! Ola! Ser du hur bred rygg de har?!" "Hrmf! Jaaa...." Killarna demonstrerade alla möjliga olika hårda övningar - de gick tillochmed på händerna. Händerna! Jag satt som paralyserad och njöt av utsikten tills den rörliga bilden än en gång förvandlades till en rullande boll.

Undra vad som gömmer sig i den här bussen??



//Sara

Sjukligt beteende

Satt och kollade på Lyxfällan igår. Ekonomigrabbarna hade begett dig ända till Karlskoga från storstaden för att hjälpa ett ungt par med en pöjk på tre år och en på bakning. De hade: 980 000 i tiotals olika lån och krediter(!), ett hus värt 400 000 med fukt/mögelskador som skulle kosta lika mycket som huset var värt att reparera. Det värsta var att de inte trodde det var något fel. De hade inte ens råd att köpa mat för dagen, utan fick låna pengar till mat av tjejens morsa! Fy fan. Jag satt mållös med munnen gapandes, mest för att jag är genomtäppt men också för att jag var just mållös. Ola blev förbannad och var tvungen att gå undan till köket av och till för att svära för att de skuldsatta inte hade en aning om vad de höll på med. "Spoiled lant-brats" var det bästa jag kunde komma med.

Ja, jag är sjuk igen. Jag undrar om mitt immunförsvar sprungit iväg och gömt sig. Viruskördet är tillbaka. Känner igen det så väl vid detta laget. Genomtäppt med känslan av att man inandats någon frätande kemikalie i näsan som strålar upp mellan ögonen upp i hela pannan. Klockren beskrivning. Huvudvärken försvinner av ipren men utan tabletter är den absolut värst. Känns som om det är över/under-tryck i skallen på mig för det dunkar till ordentligt och gör skitont om man tex. ställer sig upp från sittande position. Har dock inte börjat känna av ont i öronen eller "skäret" i halsen än. Ska hålla mig lugn och sansad så kanske jag klarar mig...

I eftermiddag ska olis och jag ta en kärleksrunda på stan. Kallingar och shorts till honom ska det bli så det blir nog en trevlig shoppingrunda ;) Denna månad ska jag tänka lite extra på onödiga utgifter som tex. inträde (oj, där lät det som om jag skulle få för mig att göra något olagligt - inte skulle väl jag? =P) Vi flyttar helgen 24-25 oktober längre norrut så då lär jag få för mig att köpa hatthylla, skohylla, matbord, stolar etc. Det mesta begangnat förstås. Imorn ska vi förresten till Bra & Begangnat :) :) Älskar att gå på bra loppis, ger känslan av att "Åh, jag kan välja vad jag vill trots prisklass!" Töntigt, men så känner jag aldrig när jag går in i en vanlig butik. Har köpt riktigt fina, äkta smidessaker på loppis i perfekt skick som jag aldrig skulle ha råd att köpa obegangnat. Iallafall inte i samma kvalitet. Porslin och glas är också saker som är onödigt att köpa nytt. Kristallskålar (om man tycker sånt är fint) fås ofta för 1/5 av nyköpspriset. De lite äldre serviserna är oftast av bättre kvalitet än butiksny. Om man är ute efter kvalitet men inte kan lägga de pengar som krävs i butik är loppis ett bra alternativ. Man kan hitta så mycket. Ett porslin som jag tycker är jättefint är Rörstrands nya Kulinara.



Tänk att få äta kvällsmackorna  på det där fatet ;) Som tur är så lär det finnas en hel del porslin på B&B från 60talet som går lite i samma genre. Det är bara att leta!

Ikväll blir det resturangbesök på Efesos (grekinspirerat grill) med Maxus, Linus och hans sambo kl 20.00. Mums!

Ha Det!

//Sara

Fullt upp

Vakande en timme efter klockan ringt med huvudvärk. Det gör inget för jag har inga föreläsningar idag. Näsan min är genomtäppt med svullna slemhinnor för det kommer knappt nått snor (om ni ville veta). Huvudvärk och täppt näsa, kan jag inte ens få EN hel vecka utan några förkylningssymdrom??? Tydligen inte. Jag äter Mivitotal och proviva två ggr per dag så jag borde vara full-vitaminad. Går och lägger mig tidigt varje kväll och utsövd varje morgon. Tvättar händerna mer än de flesta och skulle inte drömma om att slicka mig om fingrarna.... Har till och med börjat andas mer genom näsan för skona halsen mot torr, bakteriefull luft.

Nä, Nu ska jag banne mig plugga statistik inför tentan nästa lördag. Har 200 sidor, eller 9 kapitel, att läsa i kursboken "Statistik för hälsovetenskaperna". Ja, ni hör bara på namnet; detta kommer att bli en tuff dag.

//Sara

Uttråkad

Fan. Hela denna vecka har gått i odisciplinens tecken. Jäkla svårt ord det där; disciplin(?) Andra gången idag som jag inte kan stava skitordet rätt. Imorn ska vi till emil p och visa upp oss innan vi skriver kontrakt för nya lägenheten. De ska väl kolla så att vi inte är några pundare eller har 17 ungar under kjolen. OJ! fördommar. Just nu har jag bara lust att göra busiga saker - noll intresse för att plugga som jag BORDE göra. Jag är sugen på kaffe och uttråkad men om jag tar mig en slurk till så kommer jag klättra på väggarna. Tror att lite träning i form av gym senare i kväll kommer att göra mig gott. Fyfan vad sarkastisk jag kommer att vara och Fyfan vad ärlig jag känner mig idag. Det bådar inte gott inför eftermiddan då vi ska avsluta vårt grupparbete där 2/3 av gruppen är helt inkompetenta på allt som har med struktur att göra. Nä, känslokall och egoistisk är jag idag. (Ola kommer skratta åt det här, det vet jag) men skit samma. Vill stänga in mig i ett rum och packa inför flytten med hård hård musik i högtalarna.

//Sara

Kissemiss

God förmiddag. Nu när jag har börjat att vara hemma mer eftersom jag pluggar hemma så har jag blivit mer och mer sugen på sällskap á la kisse. När vi flyttar så blir det ju större och ett rum till så storleksmässigt är det nog inget problem. Placering av kattlåda är fortfarande ett frågetecken men framförallt så vill jag att min sambo också ska vilja ha kisse, men det går ju inte att tvinga fram. Måste erkänna att jag är lite sotis på olas förhållande med Öste. De pratar med varann på kvällarna, eller; han pratar och hon sticker upp huvuder och lyssnar. Han köper fredagspresenter till henne och fixar till i hennes akvarium. Filmar henne när hon jagar levande fiskar som ska vara mat. Stryker henne på skalet och motionerar henne i lägenheten. JAG VILL OCKSÅ!


Kissemiss


//Sara

Effektiv

Var nära att bli överkörd nyss. Av en taxi, så klart. Om det inte är någon som vinglar hit och dit över flera vägbanor pga alkohol i blodet så är det alltid en taxi. Det hade varit grön gubbe i ca 5-10 sekunder, filen med bilkö närmast mig stod helt stilla, jag körde ut framför den stilla kön men har tagit för vana att alltid sakta in och kolla filen bredvid eftersom den första filen skymmer den andra. Och mycket riktigt! Där kom en taxi i en 70 knyck en halvmeter ifrån mitt framhjul. Jävla Helvete!! Skrek jag åt honom men han hade redan hunnit till rondellen vid det laget. Tänk om jag inte skulle varit skärpt just idag, eller om det varit ett litet barn som skulle gå hem själv från skolan för första gången? Eller om jag skulle ha haft bråttom och kommit i för hög fart? När jag är arg brukar jag skriva en insändare till en tidning, och så även i detta fall:

Till Närkes Allehanda:

Under ett flertal tillfällen har jag och folk i min omgivning reflekterat över hur vårdslöst taxichaufförer kör i trafiken. Idag var jag och två andra cyklister nära att falla offer för ännu en olaglig handling utförd av en taxiförare. Alla tre måste ha haft änglavakt.

Vid korsningen alnängsgatan/järnvägsgatan körde en taxi rätt igenom korsningen fastän gående och cyklister haft grönt ljus i flera sekunder. Jag inklusive två mötande cyklister fick ställa sig på bromsen då taxin körde mot rött ljus och dessutom i en hastighet långt över hastighetsgränsen 50 km/h. Tack gode gud att alla tre fått in rutinen att alltid kolla alla körfält vid skymd sikt innan vi gjorde valet att åka över; jag vågar inte ens tänka på vad som skulle hänt om det var barn som skulle gå över gatan och inte vuxna som i detta fall... Men det bryr sig väl inte taxichaufförer om? För dem har väl inget förstånd, eller? Jag tvivlar.

Tack för mig, nu ska jag leva livet. Imorn kanske jag blir överkörd av en svarttaxi.

//Sara


Oeffektiv

Skönt att komma ifrån lite tidigare idag =) sitter och slökollar lite på family guy-klipp hos pappa eftersom yutub laggar så hemma. Hittade ett lite halvkonstigt klipp när stewie trampar vin och ramlar lite fult. Såg lite längre ner i listan att FG gjort parodi på något Martha stewart-liknande program.. Ganska kul ;)

 


Sen hittade jag denna parodi på Indiana...

 


Nu ska jag åka hem och göra lite nytta, kanske plugga eller städa??

Hare

//Sara

Hoppas på ett lerigt pass (annars letar jag upp en pöl)

Ola har dragit med almbyboysen till sista chansen i Ramnäs. Tänk att det var ett helt år sedan vi var där sist; kära och lite fumligt tafatta. Skulle ha varit kul att följt med idag, och möta ett annat typ av folk än de man brukar möta på mtb-tävlingarna. Men jag prioritetar min träning och plugg istället. Sen tror jag att en trallande liten kvinna skulle förstöra det halft seriösa tävlingsupplägget för sportklungan ;) Hoppas de får upp några gubbar i toppen! Håller tummarna.

Jag själv tänkte ta en tur i marka och kolla hur VCD´t och min kropp beter sig. Efter ett träningsuppehåll så blir jag på något sätt alltid paff när jag märker att jag har kvar skiten. Det är som att man hoppas och hoppas att det -vips- ska ha försvunnit till nästa träning. Men det har det inte. Vid ansträngning så rör sig magen och bröstkorgen i varje andetag men luften kommer bara ner och fyller lungorna till hälften. Jaja, nu ska jag inte tänka på det. Jag ska ut och köra i marka - lugnt och sansat. Hoppas det är lerigt ;)

//Sara

Polacker och asiatkäk

Godkväll. Fick nyss ett sms från en okänd avsändare som löd: hej to ja damian patrzylas te bilety? jak to po ile one sa? odpisz Okeej... Detektiver som vi är sökte vi rätt på en översättning på google. Vi gissade på att språket var polska och översättningen blev typ: Hej det är damian det handlar om biljetterna? Vad kostar dom? svara snabbt. Vi ringde även en annan, dock svensktalande polack som var på kräftskiva.. Han tyckte att vi skulle svara "köp tillbaka bondgården - du har inte råd med biljetterna!!" ;)

I morse satt jag och mös ute på en bänk vid universitetet innan föreläsningarna börjat. Varmt, nästan sommarväder i luften och stilla.




Efter skolan var jag hungrig och sugen på asiatkäk. Frågade ola om han ville hänga med till saigon, nehä nänä. Ringde upp några polare som visade sig vara på stan. Hungrig! skrek jag. Vill inte äta fil på en fredag kväll! Vi hamnade tillslut på Njuta där jag åt helgrillad fläskytterfilé med rostade rotfrukter och rödvinssås. Mmmmm, så gott. OCH billigt!




När jag kom hem hade ola blivit sugen på pizza så han gick ut för att köpa det. Vad kom han hem med då? Jo, asiatmat! Den lurifaxen..... =P


Imorn kväll vankas det vin och sedan utgång med mat på Pitchers i örebro med Ewa (olas syrra) och en kul tjej från göteborg. Det blir nog trevligt =)

ha det!

//Sara


Jag har vocal cord dysfunction

Ajajaj, jag lider av ond träningsvärk i vaderna. Sådär så att man slänger sig på golvet när man ska ur sängen på morgonen när man känner hur ont det gör att böjja fötterna 90grader i "ståposition". Det gör hemskt ont att ställa sig upp med vadträningsvärk när man legat ouppvärmd i 8 timmar. Känns som om vadmusklerna är 7 cm för korta, den enda fotställningen som är skön är den avslappnade ballerina-positionen som jag kallar den ;) Varför denna olustliga känsla då? Jo, det är så att jag kutade upp och ner i A-husets trappor på universitetssjukhuset i örebro för två dagar sedan... och varför kutade jag upp och ner i A-huset då? Jo, jag hade äntligen fått en tid till en speciallistläkare på logopeden för att undersöka mina andningsproblem som en viss Dr Eriksson var säker på var VCD, eller Vocal Cord Dysfuncion. Läkarn satt och lekte med en kamera-slang, ja ni vet såna där kameror som används vid titthålsoperationer, när han plötsligt sa att: "Jaaa, den här ska vi alltså ha in i näsan på dig då, böj dig framåt." O..okeej... Efter tredje försöket och en liten tår från högra ögat (jag var igensvullen eftersom jag inte är helt frisk från virus-grejjen) kände jag kamera-sladden mot tungan. "Svälj och svälj!" uppmanade läkarn medens jag tittade upp lite halft adrenalinstinn. Jag fick göra diverse ljud som hi! hi! och andas tungt och andas vanligt. Läkarn drog upp kamera-slangen och sen visades filmen han hade tagit på mina stämband. Kul att se hur allt såg ut :) Han ville se hur mina stämband betedde sig under ansträngning så där kom kutandet i trapporna in i bilden... Han sprang med mig sista trappan för att lyssna hur jag andades och sedan sprang vi tillbaka till kamera-slangen för att filma mina stämband igen. Vi jämförde hur stämbanden betedde sig under vila och under ansträngning och det syndes vekligen skillnad på filmerna. Tvärsnittsarean mellan stämbanden där luften går ner var ca 30-40 % mindre än under vila. Jag får alltså i mig 30-40 % mindre syre i varje andetag än normalt. Jaha, är det därför jag inte hänger med på tävlingarna..?? Läkarn var tvärsäker på att jag har Vocal Cord Dysfunction. Skönt att äntligen ha en diagnos fastställd. Enligt läkarn hade att jag varit sjuk mycket i vintras ingen påverkan på VCD som många trott. 

Jaja, jag har mycket kvar att plugga ikväll och man vill ju inte lägga sig i sängen alltför sent ;)

Ha det!

//Sara

Älskade kärlek

Ont i huvudet, varmdåsig och en släng hormonskänslig. Har gått runt i en grå dåsdimma hela eftermiddagen, "inget är kul" - ni vet ;) Jag stod och hängde in den blöta tvätten i torkskåpet och kom att tänka på ett sms jag fått från ola häromdagen "Du är det bästa som hänt mig. Din glädje ger mig energi och glädje också. Älskar dig." Första leendet på flera timmar spreds sig över mitt ansikte :)




//Sara

Lite avreagering

Jag slås alltid av hur dyrt det är med kalendrar i bokhandeln. En fickkalender kan kosta uppemot 200 spänn utan att vara särskilt "fancy". Jag måste påpeka att jag pga detta aldrig har köpt en kalender i bokhandeln, utan jag har alltid snikat någon som pappa fått hemskickat från facket el. dyl.. Under mina uppväxtår har jag alltså gått runt med papperskalender märkt "johnsson metall" eller "metal" medans klasskamraterna haft Scoby doo-omslag. Senast igår, i en luftsluss mellan två dörrar hade någon placerat ett packe gratis studentkalendrar. Man tackar! Jag har bara under den första veckan hittat 2 andra studentkalendrar, gratis förstås. En var utgiven av studentkåren och en av Egmont och den tredje brydde jag mig inte om.

Igår var det möte nr 2 med gruppen. Vi är 9(!) personer som ska skriva en litteraturrapport från 3 forskningsartiklar om hjärtsjukdom + diabetes + dödlighet. Kaos.  Innan mötet läste jag allt som vi borde ha nytta av, bla HUR man bör lägga upp en litteratusstudie, vad som är skillnad från en vanlig vetenskaplig rapport. Jag läste och förberedde mig i ca 15 timmar (heltid två dagar eller hela helgen) för att mötet på måndag skulle bli så effektivt som möjligt och för att kunna komma med någonting vettigt i en diskussion... Det visade sig att de andra knappt hade läst abstact i de tre artiklarna.... Okeeej, men då packar vi väl ihop då så vi kan åka hem och göra lite nytta? Typ ligga på soffan och pilla sig i naveln? Pust. Jag klarar inte av ineffektivitet när vi har 1. begränsat med tid tills deadline. 2. Annat som måste göras. Och när det är någonting som jag vet jag är bra på i en grupp så aldrig att jag sitter tyst och håller käft. Gruppen sätter sig till möte nr 2. Tankarna far igenom huvudet när vi sitter kring det stora, runda bordet i studentbiblioteket, jag tittar på de okända personernas halft osäkra miner. Hälften av dem såg ut att vilja springa iväg och gråta på toaletten. De plockar lite med papprena som om de vore insekter - ingen säger ett knyst. Jag frågar; är det någon som läst en hel artikel? Egentligen vill jag bara fråga vad fan de gör här om de inte engagerar sig eller tycker det är kul med medicin? Gillar ni inte att diskutera? Tycker ni det är jobbigt eller otäckt att sitta och prata såhär i grupp om någonting? Va? Är det ingen som vågar öppna truten och säga vad de har kommit fram till för rädslan av att det råkar vara syftningsfel? Ska vi kanske ta bort bordet, sitta i en ring och ha gruppterapi? Om alla kan berätta vad man kommer ifrån och vad som är jobbigt så ordnar sig nog allt. Eller också kan vi ju alla sitta tysta och krafsa lite på bordet; vi lämnar litteraturrapporten åt ödet - det ordnar sig väl? Vi är ju trots allt 9 personer och det är ju två veckor till deadline. Ja så gör vi, vi sitter tysta och väntar ut tiden... Det ordnar sig nog. Okej, ingen känner varandra-fine. Men vart är ambitionsnivån? Om ni vill någonstans och vill vara delaktig så måste ni vilja lära er - ingen kommer att mata er som i grundskolan. Jag pratade länge med pappa om det här igår, inte för att vi kom fram till någonting, men ändå. Blev bara lite förvånad att så många saknade "drivet" trots att det är en universitetsutbildning. Alla är vuxna, alla vill detta. Det är svårt, alla tycker det är svårt, men vi måste försöka!

Jag brukar vara den som naturligt tar ledningen och försöker strukturera upp arbetet, och så även i denna grupp. Om det är någon som har ett annat förslag - säg det så kan vi diskutera. När jag frågar om ni tycker vi ska köra på det; säg "ja" om ni tycker det eller "nej" om ni vill något annat. Ok, då kör vi.


Igår efter mötet var jag slutkörd och hungrig på lunch. Mina kortisolnivåer måste varit rekordhöga när jag plockade ihop mina saker i biblioleket. Åkte och käkade lunch hos pappa som bor 300 m från universitetet; skönt att kunna äta i lugn och ro. Efter lite mat och lite avreagerande diskussioner med far och en kopp starkt kaffe var jag nöjd och glad igen. Tur att man lärt sig hur man ska varva ner :) Eftermiddagen bjöd på en svår statistikföreläsning med en manlig föreläsare iklädd korta blekta jeansshorts, rosa mussepigg-tjocktröja och hockeyfrilla med gläntande helikopterfrilla á la 87. När jag kom hem ställde jag mig och lagade kåldolmar till ett helt kompani-det tog 2,5 timmar. Anledningen till varför det tog så lång tid var att min största kartrull bara räckte upp till halva kålhuvudet. Eftersom jag måste få hela blad så fick jag vända kålhuvudet med två gafflar om och vartannat... Ja, ni förstår... Utvärdering: nästa gång varvar jag kål, bulgur och köttfärs i en långpanna-det tar 30 min.

Ha det

//Sara


magnefico

Godkväll alla underbara människor :) Kärleken blomstrar. Det taskiga, psykiskt krävande, hjärnförruttnelsen i det gamla heltidsjobbet har bytts mot någonting värdefullt; någonting med framtid. Mer tidkrävande, men ack så mycket mer givande. Underbart :)

Nu vill jag ge min älskling lite massage-var och kollade in dagens arbetsplats och fy fan vilket kroppsarbete. Någon kommer att sova gott inatt...

//Sara

Irriterad-endorfinnivåer under hälarna

Nu har jag inte tränat på 15 dagar och det går mig på nerverna. Efter några dagar börjar kroppen bli lite mindre slank (det inbillar jag mig iallfall även fast vågen visar mindre) men nu är det bara ett irritationsmoment. Känner fortfarande av i halsen när jag sväljer, konstant ont i huvudet och täppt i näsan. Jäkla virus att bita sig fast. Om mindre än en vecka är det SM i långlopp och jag tror jag är anmäld. I en halvtimme har jag letat på både falu.ck´s hemsida och cykelklubben. Utan resulat. Under fliken se anmälningar står det inget. Allting borde vara uppdaterat tycker man såhär en vecka innan start. Eller också är det jag som är kass på att leta. Äh, orkar inte med detta nu har massa böcker att läsa och saker att räkna ut.

ciao

Måste bara...

...säga att för några kvällar sedan så ställde jag mig barfota i dörrn och kollade ut på det mörka höstrusket bara för att känna vinden och kylan. Jag gick in igen för att hämta tändstickor och ola följde nyfiket efter. Jag tände vår fina stallykta och bara stod och "embraced the moment". Jag log mot ola och sa "visst är det vackert". Han tog ett steg ut ur hallen till dörrmattan, tog mina händer och viskade någonting sånt här: "Du är en naturligt lycklig person va? Det skiner alltid om dig och du gör mig alltid glad och ger mig energi när vi möts. Så glad att jag har dig." Och sen kramades vi och gick in igen. Kom bara att tänka på det.... :) 

Saras hålla-i-pengarna tips

Har nyss försökt att få ett NA-kort hemskickat, trots att jag vet att man måste betala tidningen till ordinarie pris (200 i månaden) för att få det med iallafall. Kul att se om jag slinker igenom systemet....

Jag har varit duktig flicka den här månaden och satt undan hela mitt lån från csn (5100kr) på mitt don't touch-sparkonto, betalat av resten av mitt lån på cykeln som var på 3000 kr. Räkningarna betalade jag med min sätta-i-halsen-heltidslön.

Mina ekonomiska tips till er alla som måste hålla i de stålar som finns är;

1. Ha bara 30 kr på kortet ni betalar med. Om ni ska köpa någonting måste ni först åka hem och föra över pengar till kontot mha internetbanken. Då hinner ni tänka efter fler än två gånger om ni verkligen behöver saken. Om grejjen kostar, låt säga 200 kr; sätt bara över 200 kr då.

2. Ha aldrig kontanter i plånboken. Hur länge ligger kontanter egentligen kvar i den säkra fickan efter ett bankuttag? Det är mycket svårare att ha kontroll över vad, och hur mycket man har köpt och betalat för om man betalar med kontanter. Med kortbetalning så står alla inköp uppradade; du kan se exakt vad det kostade, hur mycket du hade och hur mycket du har kvar. Jag går in på min internetbank ca tre gånger per dag just för att ha superkoll; jag vet alltid på 10-kronan hur mycket jag har på mina 3 konton.

3. Skapa ett icke-röra-förutom-i-nödfall sparkonto. Om du ignorerar allt vad impulsköp, fika, bio och pub heter så kan du säkert sätta över några hundringar varje månad. Efter några månader har du en buffert som du: 1. Kan vara stolt över.  2. Ha som en säkerhet om tex. cykeln skulle krasha. Det blir lite av en sport över att få detta konto att växa, iallafall för mig som är en tävlingsmänniska ;)

Såklart har jag fler än 3 tips på lager men det kan bli lite tradigt att skriva ut allting.

Nu ska jag sätta mig och läsa 3 stycken forskningsrapporter om sambanden mellan hjärt-kärlsjukdomar och diabetes.

See ya!

//Sara


Fredag kvällning

Hejsan svejsan. Sitter här med ett stort glas Wildboar's Rock, ett riesling som ola talat gott om länge (sedan den där kvällen han blev lite påverkad hos Linnéa, och då en kille friade till mig utanför grillcorner...) Ja just ja. Han var faktiskt den tredje killen som hunnit med att fria till mig under mina 18 år, konstigt nog inträffade alla tillfällen när killarna var minst sagt överförfriskade. Ja ja, vad är en bal på slottet?

Efter ett glas vin brukar man ju (om man har en volym på 50 liter) bli lite sådär extra sugen på att göra någonting lite, lite annorlunda. Beachvolleboll-nattklubb med hawaii-tema på kårhuset? Vi får se.......

//Sara

pluggsara har funnit sin plats i livet

Huvudet dunkar på som vanligt - kan jag inte bli frisk snart? En lite halvrolig sak som jag märkt är att det sprakar till som som om pyttelite sand krossas i mitt högeröra när jag vickar på huvudet. Är det därför jag har haft ont i höger öra? Någon har installerat en stenkross i mini-mini format i mitt öra, säkert. Jo, säkert.

Igår hade jag en föreläsning om Statistik. Många nya ord för olika typer av variabler. Konstiga diagram. Måste läsa de fyra kapitlen idag som vi gick igenom igenom igår för imorn är det åter igen en föreläsning om statistik. Mina böcker kom igår, så nu har jag påbörjat mitt egna lilla medicinska bibliolek! =) Jag är nog lite stolt över mig själv att jag påbörjat de här studierna direkt efter gymnasiet och inte haft en 4-5 "ströår" där jag inte haft en aning om vad jag vill göra med mitt liv, fortsatt med ett 7000 kr-före-skatt-jobb och bott i en 1:a i vivalla. Men så är det ju så att jag trivs som bara den med att just plugga också =) Att få Aha!-upplevelser; då poletten tillslut trillar ned efter att man om och om igen läst en text utan att förstå är så skönt. Eller en föreläsare som åter igen får en att sitta och dra på smilbanden i hörsalen och bli intresserad om någonting som till synes ser skitsvårt ut. DET är guldkornen med att plugga. Och när jag och min skrivare fungerar så bra ihop så blir det ju ännu bättre ;)
Det enda som behövs nu är väl egentligen en bättre arbetsplats där jag kan ställa ifrån mig böckerna. Just nu ligger mina pluggrejjer; i nattduksbordet, på soffbordet, bland kläderna, på gula hyllan, bland olas cx-saker, på köksbordet, i bokhyllan, i väskan... Ja, ni förstår - det är överallt! När vi flyttar i oktober kommer ett helt rum dedikeras till plugg- och cykelrum! Shiho.

Jag har lånat 5 böcker på bibblan om blodtryck; en var för lätt, en för svår, två för odetaljerade och en alldeles, alldeles underbar...

Nog med plugg; jag längtar till den 18 oktober då vi anordnar cykelcrosstävlingen i kumla. Det ska bli kul att se Martin alldeles uppspelt med fradga hängandes långt ned på halsen ;)

//Sara

Dimm-huvudet har återvänt!

Just nu talas det en hel del om sk. blogghat - ska man skratta eller gråta? Troligtvis båda delarna; samtidigt och riktigt hysteriskt. Jag säger som Tremil-Annika att "man borde bara läsa de bloggar som man tycker om och som ger en någonting".

Jag själv har kärat ner mig i min nyinköpta allt-i-ett skrivare (ni vet den som jäklades lite i början). Vi har ett gott samarbete. Faktiskt så måste jag erkänna att han är den enda Brothern jag haft! Höhö. Inte hög nivå på skämten här inte. Nä, men saken är den att idag när jag kom hem efter förmiddagens föreläsningar så var det första gången på månader som jag känt mig så trött i huvudet att jag bara ville sova. Denna trötthet får jag bara av skolan eftersom man är så superkoncentrerad hela tiden så blir det tufft efter ett par timmar. Kroppen är relativt pigg (nja, så sjuk-pigg som den kan vara med nuvarande virusinfektion), men min hjärna är ack så seg. Kan mycket väl liknas med distans-fisk-jagvillbaraliggaisoffan-blick. Jag ska nog ställa upp korsdrag i hela lägenheten och sedan sätta mig och skriva en bakgrund inför blodtrycksrapporten jag ska lämna in om nån vecka.

Chipp och hejj, hoppas jag känner mig mindre geléig i huvve lite senare.

//Sara

RSS 2.0