Trött plugg..

Sitter och pluggar för fullt inför tentan i Sjukdomslära på fredag, termometern visar 30 plus men det trot jag inte på :P Vaknade så sent som 11 i förmiddags, säkert pga att jag sov för lite efter rockstad Falun igår. Tvätt av leriga, blöta cykelkläder och ½ uppsättning av kattnät senare känner jag mig lite seg på att plugga. Ska hinna ta mig tid att hojja till maxi för att köpa choklad och bananer inför vuxenträningen ikväll också. Fy känner mig stressad inför tentan :( Den 4e juni, eftermiddag, ska jag göra precis vad jag vill eftersom tentan då är gjord. Har en hel lista i huvudet vad jag velat göra ett tag nu, som tex. köra mountainbike utan stress i kilsbergen, köpa blommor och piffa balkongen och gå söndags-tipspromenad med ola ;)Neo ligger och myser i sin bekymmersfria vardag...

//Sara

Borlänge Tour och ovälkomnandet av att vara av kvinnligt kön

Borlänge Tour... Borlänge tour är en tävling som de allra flesta mountainbikecyklister kör och kan jämföras vara XC-loppens Finnmarksturen. På Borlänge Tour dyker ofta även de cyklister som man bara ser någon gång per säsong upp - och med all rätt, det är en bra tävling. Enklare tekniskt än många andra sverigecuptävlingar för att passa ´den breda massan´men utmanande ändå då det finns gott om sandbackar... Och även i mitt hjärta har Borlänge tour fått en särskild plats; Det var där jag och ola fick upp ögonen för varann och det var där jag växte lite i mitt egna tävlande då jag (i lördags) insåg att trots att jag säsongen 2010 inte kan matcha tiderna med "toppskiktet" i damelit så förtjänar jag att vara där trots att jag slåss om placering 4-9 och inte om medaljerna. Damelit är en hård klass. I motsvarande herrklass - herrelit - får man inte stämpeln ´helkass´ om man kommer 10minuter efter vinnaren på ett XClopp. Den stämpeln får man i damelit, trots att differanserna mellan första och sista är betydligt större i herrelitklassen. Jag talade med en tjej i 25 års åldern i omklädningen igår efter tempot. En tjej vars högsta mål inom mountainbiken var att kunna köra i damelit (!). Hon hade tävlat sedan F11-12 men tagit ett sabbatsår efter junior (17-18) men aldrig kännt sig good-enough att få köra i damelit; där dam står för "skämmes" och elit står för "självplåga". Vad har Du egentligen för inställning till damcykling i Sverige? En förändrig måste ske snart - annars kommer deltagarantalet i sveriges damigaste elitklass snart att gå från skitlågt till obefintligt.  

Tänkte lägga in en bild från borlänge CK´s hemsida, men tyvärr, hittade inga bilder upplagda från damklassen. (Jo, det är säkert)


//Sara

Åre, snickardag och udda kvällstur

Idag beställde vi boende till Åre! Åh, vi är så sugna på att åka upp i augusti; ola springer Vertex fjällmara och jag springer den korta varianten och de resterande dagarna umgås vi bara i den härliga naturen. Vi försökte ju först få ihop ett helt gäng att åka med men när man säger "fjällmara" så backar de smartaste jävlarna tillbaka ;) Skämt åsido. Men nu blir det iallafall av. Sittplats nattetid upp och dagtid hem via tåg blir det - det ska vi nog klara med lite hårdrock tankad i lurarna. Det kanske blir vår sista ensamma semester på länge, vi får se :)

Inget för skadade ----> http://www.youtube.com/watch?v=6uh-pVm4ud8


Igår hade vi knåpat ihop till arbetsdag i mountainbikespåret. Framförallt skyltningen är kass (då okända marodörer dragit upp ½ av pilningen på några månader-Ahrg!) Vi skottade ut stenmjöl i nya stigningen för att göra med mindre svår då den hade många små stenar som låg löst i mossa, det var väl sådär tyckte vissa som fick leda upp hojjen. Åtgärdat. Det värsta blöthålet snickrade vi igen med en stor yxa som hammare och Stiginkräktande blåbärsris fick lägga sig under trimmerbanden...


Nu ikväll tog jag en sväng på en orange hojj med hälften så breda däck som Allebiken. Mina mountainbikehänder och -armar är inte vana vid den krypplingvridna ställningen runt bockstyret. Noll teknik men kul ändå ;)
Snart kommer sambon hem från Kinnekulleloppet och jag tvekar på att han är sugen på sena intervaller. Ska duscha och laga mat sen blir det nog natti natti :)

//Sara


Miss SwedenOla är stolt över att ha mig som flickvän. Bilden är tagen ikväll strax utanför Hjo.

//Sara

RSS 2.0