Nu utökar vi vårt boende..

Nu är det klart! Vi flyttar till en trea på tunnelgatan någon gång i oktober (efter cykelcrossen såklart). Med tre kvadrat mer blir det inte så mycket större men med ett rum till så känns det mycket större. Det var många inbyggda garderober så det blir ju bättre med förvaringen; vi slipper ju att ha cyklarna i klädkammaren. Och sen är det ju finfina fondtapeter i hela lägenheten ;)

Igår gick jag och olis till gymet delvis för att det är så jäkla kul att gå dit tillsammans och dels för att iallafall jag var lite lat igår.. Det vanliga kördes och med lätt lätt i benpressen. Jag hade inte varit på gymet på ca tre veckor och det märktes på en gång; musklerna hoppade till och undrade vad fan det var som var på gång så jag tog det lugnt. Idag går jag inte normalt; muskelfästen ömmar här och där över hela kroppen men värst är det med mina hamstrings-ouch! Tantvarning på min gång - käppen nästa?

Just nu är jag inne i en ätar-period. Jag är konstant sugen och blir aldrig mätt när jag äter utan är alltid sugen på någonting att äta så som; lufttorkad skinka, goda ostar,  chips, grillad squach, gratänger och mycket annat......... men det blir ju inget äta för min del utan jag får nöja mig med vatten och knäckebröd med en skiva tomat, salt och peppar på (svensk bruchetta), kokade ett ägg också som jag impulsivt käkade upp på direkten... jaja, nu hör hur knäppt det låter men jag får såna här perioder, och jag undrar vad de beror på?? När det någon mer än jag som får såna här infall? Me want to know.

//Sara

*¨*endorfiner*¨*

Jag brukar alltid ha någon särskild sak eller uppkommande händelse som jag brukar tänka på ganska intensivt i en vecka när jag jobbar, tränar eller pratar ;) Förra veckan var det SM om jag inte minns helt fel. Denna vecka var det lägenhetsbyte... Vi la upp lägenheten på blocket för två månader sedan och jag har inte fått en intresseanmälan på dryga 1,5 månaden så jag hade vid det här laget nästintill förträngt att vi hade en annons uppe. I måndags fick vi helt plötsligt 2 intresseanmälningar inom en timme på förmiddagen varav ena paret hade en trea på norr för 4800 per månad. Taget! var min första tanke, men ni som känner mig vet att jag väldigt lätt skenar iväg och blir superexalterad i några dagar innan jag lugnar ner mig igen; så detta var en normal reaktion av lilla mig. Hela grejjen är ju att vi hade annonsen under "byte" så då gäller det ju att andra parten vill ha vår lägenhet också-damn it! Vi fick iallafall kolla på lägenheten som låg på tunnelgatan i torsdags och första känslan var att den kändes mycket större än vår lägenhet, trots att det dryga medelålders paret hade många fler möbler än vad vi har. Men ett rum till som skulle fungera som cykel- och pluggrum skulle vara mycket värt. Det är inte så bra att plugga i köket som jag gjort hittils... Hyran är på 600 kr mindre i månaden än vad vi har nu. Det negativa är väl att det är ett lite mindre badrum och kök så det kräver lite planering med möblemang. Men om bytet skulle gå igenom skulle vi slippa kombinera alla våra kläder med cykelgarage och cykelmek som vi gjort hittils i garderoben. Det är nästiltill lite skrattretande när jag tänker på det; att vi har kånkat in leriga cyklar igenom hela lägenheten och kilat in dom bakom olas "inte längre lika vita"-skjortor och att vi suttit på sovrumsmattan och mekat med hojjarna som stått i garderoben... 



Igår var jag, gubben och Martin till kumla för att kolla in CX-banan som hade återhämtat sig fullständigt från förra höstens "prövningar". Martin blev utom sig sugen på att köra tävlingen som kommer att äga rum den 18 oktober som deltävling nr 2 i CX-cupen. Be there or be squared. Gårdagens träning låg i asfaltens tecken. Jag låg på dryga tröskeln, 5 slag över mer exakt, ca 173 i HF, under hela den timmen som det tog att ta sig till kumla hemifrån. Ola låg ungefär på distansintensitet (kill me), haha. Vi testade banan några gånger, lade dit en ny slinga så att det blir mer publikvänligt. En fet-fika på Sveas i form av blåbärswienerbröd och kaffe avverkades. Efter det åkte vi och letade efter en gammal CX-bana utanför kumla som killarna hade hört talas om men utan resultat. Istället åkte vi till först en motorcykelaffär och sedan till en hästhoppartävling som äde rum några km ut på ett gärde. På vägen mellan kumla och hästtävlingen mötte vi en cyklist som visade sig vara min far som var ute och åkte på sin carbonracer! Hur stor är chansen liksom? Vi cyklade tillsammans till gnägget för att kolla på olas syrror som skulle tävla idag. När två mountainbikecyklister och en racercyklist kommer inrullandes bland 100 halft avlastade gnäggisar drar det många blickar till sig kan jag lova! Jag, som var hungermatt käkade en korv innan vi begav oss hemåt igen. Nu var det tempo som gällde; det var hård kantvind så jag måste säga att det såg nog lite proffsigt ut när vi körde där på den smala asfaltsvägen ;P Ola slog i tyngsta växeln och mosade på med huvudet nedborrat i styret och jag och farsan hängandes bakom. Så körde vi tills vi nådde ekebypizzan. Vi hade tydligen haft 45 km/h i snitt visade pappis dator och det är ganska bra med tanke på vinden och alla kurvor. Vi körde en lika dan temposväng från almbro till norrabro då jag dog 15 meter innan målskylten, pust! Sketejobbigt men sketekul!
Idag ska jag precis nu köra upp till frösvidal och bli king of the hills. Det, inklusive hårdare musik än ni vad ni tänker er just nu kommer att ge min starka kropp lite godis i form av *¨*endorfiner*¨*

Ha det!

//Sara

ekonomiskt oberoende och mountainbike-flow

Jag knackade på utanför chefens kontor idag för att säga upp mig. Jag ska på registrering på universitetet den 27 augusti och då bestämde chefen snabbt att jag skulle ha den 26:e som sista dag (jaja, man vill ju inte käfta emot men det skulle ha varit skönt men iallafall EN dags semester. Nåja) Iallafall, nu stod jag iallafall utanför hans kontor, men då han gjorde ett "vänta lite"-tecken med handen så hejdade jag mig lite. Precis då råkade två anställda att ha sönder ryggen på en stol (såklart inte med mening) men chefen han ställde sig upp och skrek och gormade och skällde ut dom hur oansvariga de var. Och javisst; puckat att luta sig bakåt men det var ju inte meningen. Han försvann sedan in på kontoret igen med två andra anställda som sedan visade sig ha blivit uppsagda. Och allt detta hände medans jag stod storögd utanför hans dörr, redo för att säga upp mig själv... Life is tough ;)

Det gick inget bra på jobbet idag; arga kunder och fräcka ståkholmare som försöker övertala mig att "några tusenlappar hit och dit spelar ingen roll; jag är ekonomiskt oberoende". Fnys!! Så jag trodde inte att jag skulle orka pusha mig på träningen idag som skulle bli hård. Efter första intervallen la jag ner och körde lite på måfå. Efter bara några minuter märkte jag att jag utan att tänka höll tävlingsfart och med ett förvånadsvärt bra flow. Pulsen hade legat på minst 189 i över 10 minuter nu. Skönt!

Imorn väntas främmande, eller främmande och främmande men min far, min syster och olas syrra ska ev. komma hit och socialisera över en kopp kaffe (och eventuellt kakor ;) ;) om tex. min pappa skulle kanske råka få med sig ett nyinköppt paket kakor, KAKOR) Det blir kul =)

Saras liv mellan 17 och 22

Dagen började med att jag var riktigt trött-snurrig (så man blir efter att ha sovit för lite flera dar i rad). Trodde dagen skulle bli en enda dimma men efter 10-rasten var jag som vanligt igen. Skönt.. Efter jobbet idag åkte jag direkt till Mc-södra infarten för att möta upp med Ola och hans kusin Linnéa. Linnéa hade sett en annons i NA om en fastighet på söder med 3 av 4 uthyrda lägenheter. 2,9 mille var begärt men med tanke på att det måste varit ungefär 50 spekulanter på villan så lär ju inte priset stanna under svindyrt. Läget var perfekt. Många tankar... Därefter åkte de tu och tog en öl på slottet och jag åkte hem för att byta om till cykel-lera-kläder; jag skulle ju träna någonting som de andra redan hunnit göra. 5 intervaller á 5 minuter hårdkörning på en 95% av maximala HF. Kul. Kul tills jag under sista intervallen gick över styret i största lerhålet då 3/4 av hjulet försvann ner i leran. Det värsta var att hanskarna blev genomsura- skorna går det bättre med om de är plurrade men hanskarna. Nej nej. Hela skogstekniken blev fel och körde ur flera gånger. Så blev det med det.

...Jag var nyss inne i sovrummet där ola låg alldeles utslagen av stress och trötthet. Sovpratet nyss blev i princip det enda vi har hunnit prata med varann idag.. suck. En avslagen Ola hälsar så gott till er alla iallafall ;) ...

På vägen hem åkte jag genom universitetsområdet och passade på att ta en bild på en av de många universitetsbyggnaderna. I sken av cykel så klart!


Ha det! Imorn får vi se vad det blir för träning; troligen tunga ben intervaller i lång seg backe. Plåga!

//Sara

Mountainbike SM-tempot

Idag gick SM-tempot av stapeln i Falun. 10,5 km lång var damelitens bana, herreliten körde två korta branta backar till så deras varv blev 12 km. Banprofilen var enkel att komma ihåg; första halvan av banan uppför och resterande nedför. Så var banprofilen iallafall men jag tyckte det var lite upp och ner-hit och dit under de sista kilometrarna ;) Regn och åska under natten till idag gjorde banan lite lerigare-lite tuffare. Men om jag ska vara ärlig så måste jag säga att jag hade förväntat mig en tuffare bana här i dalarna; en bana med fler killer-backar och tekniska stenpartier. Fast det är ju trots allt tempo så FÖR tekniskt ska det ju inte vara. Iallafall så är jag jäkligt nöjd över min insats idag-trots att jag bara kom på 11:e plats av 15. Att jag lyckades köra precis på gränsen till att andningsproblemen tog över och att jag inte fick något anfall-det är jag riktigt glad över. Jag har ju inte kunnat träna på intensiteter över 85 % av min maxpuls på över ett halvår men idag kunde jag komma över 90% utan att det blev stopp i strupen =) Skönt, idag var första träningen på väldigt länge då jag kände att jag kunde ta ut mig någorlunda. Så skönt! Farten har sänkts rejält sedan förra säsongen men jag ser ändå årets SM som en framgång =)

Imorn ska vi provköra XC banan; en bana med 250 höjdmeter per varv! Eliten ska köra 8 varv dvs 2000 höjdmeter-i tävlingsfart- i skogen! Jovisst, det är ju mountainbike....

Ha det nu ska trötta trötta Sara sova... Mmmm

//Sara 

Färska bär

Mmmm. Nyplockade smultron , -hallon och -blåbär med rågfras i riktig yoghurt. När moccakaffet är klart och Family guy startar om en 3 minuter är lyckan nästintill total =)



Dagens träning var 5+2 minuter tröskel på sprintcykeln i klubbstugan. Blev paff i början då wattsiffrorna visade helt åt fanders. Under tredje intervallen ordade sig siffrorna till att bli som de var för nån månad sen ;)

Jag fick reda på att min syrra också har kommit in på sin universitetsutbildning! Hon ska gå kulturvetenskap på Linköpings universitet. Skitkul att det blir två pluggande i familjen!


Nu ska jag surfa runt på andra grejjer, på onsdag bär det av mot Falun som SM =)

//Sara

Jag kom in!

Idag frågade en jobbarkompis till mig hur jag kunde vara så slimmad? Jag svarade snabbt; jo, jag tävlar ju i mountainbike så.. Hon nickade, formade händerna runt ett luftstyre och gjorde högljudda brumm brum brumm -ljud  med munnen. Njaa, som du visade fast att jag är motorn svarade jag.
Det är många som av något oförståeligt skäl förknippar mountainbike med motorcross. Varför? Fråga inte mig. Bara en parantes.

Jag fick ett sms natten till idag från Nickmeister som sa att han hade kommit in på dataingenjörsprogrammet i Örebro. Jag, som blev helt till mig gick in på studera.nu för att sedan upptäcka att jag också kommit in på mitt sökta program! Skitkul! Så jag får väl se grillfesten ikväll som ett firande för min framgång ;) För grillfest blir det; Vi ska ha hand om min mors hus i sörby i några veckor framöver då de åkt till Öland på semester. Hon har en relativt stor trådgård och ett fint uterum som ska fyllas med vin, mat och kusiner ikväll. 

PS. Pratade nyss med Jonna som kunde avslöja att hennes kissemiss fått 4 st halvlurviga kattungar i dagarna. Om en vecka har de öppnat ögonen och då var Ola och jag väldigt välkomna ;) Suck-vad vore en bal på slottet? DS.   

//Sara

Ansökt om lån

Japp, nu har jag ansökt om studiebidrag och -lån hos csn. Jag måste säga att informationen på deras hemsida var väldigt knapp-om ens befintlig. Sånt gillar jag inte. Hellre för mycket än för lite. Jag bad nyss Ola om lite ryggmassage eftersom jag kännt mig stel i två dar men han svarade med "Ja, men inte under Family guy!" Nä, imorn blir det grillat med Linnéa och hela hennes ungaskock. Det blir trevligt. Nä nu är jag trött.

Sov gott =)

//Sara

Snabbis

Det blir en snabbis; klockan har ju redan passerat läggdags ;) Dagen började segt, men blev bättre och bättre; dock med huvudvärk rakt igenom. Ett rullpass på eftermiddan blev det iallafall, imorn blir det något hårdare. Nu ikväll har comediserier som 2 and a half men, simpsons och family guy gått av stapeln men kvällens bästa var nog ändå olas alias white night och mitt kvällssnack över ett glas vin. Träning, ekonomi och andra roliga grejjer bollades över under den fina gamla taklampan i köket.... Nu är det definitivt läggdags..

Hörs imorn

//Sara 

Saras memoarer

Tog just och åt upp min matlåda i sällskap av en ovanligt torr Uti vår Hage-gillar inte när det är för mycket text i serierna ;) Favorittidningen är definitivt Pondus-alla gånger. Jag är alltså inte så moderiktig att jag förbrukar 2-3 deckare i veckan, nej nej... 

...Tänk om jag vaknar upp en dag och inser att jag tappat livslusten; blivit "seriös och tråkig". En dag då jag ser ned på andra som inte lever som jag, allt pga osäkerhet hos mig själv; hetsar runt i walking-sandaler med min agilitytränade golden och läser deckare. Klagar på allt och alla. En riktig BF...

Måtte det ALDRIG bli så!

Jag har tagit av mig ringen som jag fick av min mor för några månader sedan. Jag hade den på ringfingret (japp för att den trillade av på lillfingret och var för liten för långfingret). Orsaken till att jag tagit av mig den var att det har kommit fram folk och gratulerat mig... Ja ni förstår.

Jag ska nog ta en sakta promenad runt sjukhuset, tänka på allt jag gått i genom de senaste åren, fundera och reflektera. Bara uppsynen av sjukhuset brukar ge mig många minnen och tankar åter... Om jag tänker på någonting tråkigt jag gått igenom så brukar jag alltid lägga vikten på vad den tiden gett mig som person och vilka positiva saker som tillkommit. Tex. "om jag inte hade tvingats att göra så, så hade jag inte träffat xxxxx" Det tycker jag är skönt att göra, för jag känner mig alltid starkare efteråt. Tänk vad mycket underbara människor jag har nära mig! Tack! =)

Och att jag hittat en person vid endast 18års ålder som jag är så lycklig med, och som är lycklig med att vara med mig-dä ä jö helt sukt!


Och inte nog med det så kommer det upp mycket skojj den närmsta tiden;

SM-veckan ska tillbringas med trevliga skåningar i en stuga vid lugnet

Vi åker till gotland på semester plus tävling med olas X och hennes nya gubbe (skämtosido; större chans till doggfight än catfight men så omogna ska vi nog inte bli, nejnej ;))

Örebro Universitet ska bestigas av Sara-Den store baktis-nörden.. Ingen mikroorganism ska känna sig säker...

Skitkul



Livet leker! Lite mer mountainbike bara så...

//Sara


Slak och svettig

Jag hann inte mer än att komma till jobbet innan jag kände att jag var tvungen att bege mig hemåt igen. Slak och svettig är inte en säljares ledord direkt. Klockan har redan hunnit att bli 4 och jag väntar nu in inte en, utan två killar som ska anlända om en kvart. Martin hade lovat att komma förbi och tvätta våra fönster (skratt) och Ola slutar ju runt 4a. Jag såg just en matiné på SVT; "Så som i himmelen". Huvudpersonen hittade bokstavligt talat sig själv i slutscenen. Filmens budskap gick med andra ord inte att missa. Fy vad ont jag har i magen. Jag hade dock tänkt att Ola skulle rasta mig till Uno forsbergs lite senare- herregud jag har ju legat inomhus sedan klockan 10!


Ha det!

//Sara


solens mat

Regnet strilar ner, jag är lite sugen på att klä av mig naken, dra med Ola och springa ut för att ta ett kallt kvällsdopp i någon stilla sjö... Suck, så underbart. Synd bara att det är ca 30 minuters cykeltid till närmsta badplats; hjälmarbaden. Ola sa att han hade en överraskning klockan 8a och det visade sig att Solens Mat hade säsongspremiär ikväll! Jag sken såklart upp som en sol då jag älskar att bara sitta och drömma om Italiens mat, natur och kultur. Italiensk mat blev det igår med parmaskinka och torkad chorizo bla. och ikväll efter programmet skar jag upp några små brödbitar av det nybakade fänkålsbrödet, hällde upp två glas vin och gick och satte mig i soffan.... LIVET ÄR UNDERBART!

Rödvin och gigantiska händer

Vaknade upp efter en nästintill otrevlig natt med magsmärtor samt en högljudd fläkt som hindrat sömnen. Svalde till och halsen sved som svar. Ola hade som vanligt kommit till sängen med ljuvligt moccakaffe ångandes runt honom. Jag kallas "sovgris" på hans blogg eftersom jag sover till 8-9 varje helg. Fnys! ;) Antingen döljer det varma kaffet halsonten eller också var det bara morgon-ont; nu ska jag iallfall träna så jag tänkt dvs 2 h tävlingsfart. Rundan har inga betydande backar så jag kommer nog att hålla runt samma intensitet hela tiden är det tänkt. Nått att fylla på med under vägen är ett måste annars måste jag måste jag sänka hastigheten efter den magiska kolhydratgränsen 1h 20 minuter.. En garanterat SKITTRÖTT Sara kommer att komma hem runt lunch så var redo med recovery gubbe!

Igår fick vi ett infall at vi skulle käka pizza på Salad-inn. Resultatet blev Meze-tallrik och rödvin på Bredbar. Ola och jag tål ungefär lika mycket av det sk. "giftet" så efter ett varsitt glas rött gick vi trallandes hem över staden- kära och lite halvfula. Hela innerstaden har blivit besmyckad av konst i dagarna sk Open Art. Ett exempel på ett sådant konststycke är en gigantisk hand som sticker upp ur svartån vid slottet och pekar på olika byggnader... Ja, ni utomläns ifrån har fattat helt rätt; det är någonting med oss Nerkingar som inte det står rätt till med.. Lite för glada gick vi förbi ett nyuppsatt verk som igår mest verkade vara grekiska. När vi förstod det genialiska att texten speglade sig i vattnet och blev en fin mening blev vi högljutt gladare och på ett sätt rätt stolta över vår stad. Visst är slottet i bakgrunden vackert?




 

Nu ska jag ut och köra hårt-är fortfarande för mätt sen frukosten så för att inte pjuka så väntar jag nog ett litet tag till,...

Ha det!!

//Sara

Ingen cykling idag

Igårkväll gick jag och klippte mig-hos en frisör! Kanske ska börja unna mig den lyxen framöver. Jag är en sann klipp-virgin som inte tagit ett steg innanför en hårsalong på en 5 år (eller är det 6?) Orsaken är att jag inte gillade deras snack, resultatet blev nästan alltid sämre efter klippningen vilket gjorde att jag ändå stod framför spegeln när jag kom hem och försökte rätta till skevheterna med en sax. Varför ska man då slänga ut hundralappar på eländet?
Jag är spontan. Det är bara sån jag är. Igår morse fick jag för mig att få det gjort. Ringde och beställde tid på första rasten-så nu fanns det ingen återvändo. Strax efter klockan 5 satte jag mig i frisörstolen, sa till frisören att klippa bort allt slitet. När det var gjort sa ja åt na att klippa lite mer... 25 cm klipptes bort men jag klassas fortfarande som jävligt långhårig eftersom det fortfarande når ner till brösten. Nästa gång blir det axellångt!



Det är säkert en del av er cyklister som undrar varför jag sitter och bloggar  efter kl 11 en lördag. Jo, det var menat att jag skulle kört med Ola och Daniel upp till kilsbergen idag. Om det inte vore för att jag känner på mig att det är några baktisar i kroppen som försöker ta över så skulle det blivit så också. Men ett tungt huvud med lätt huvudvärk, en touch av yrsel, en svettig kropp och en vilopuls på 90 säger att jag nog inte borde ge mig ut på långtur idag. Därför sitter jag här, som en och en annan Svensson och bloggar mitt under biketime. Jag tänke att jag ändå skulle hojja men i kärringtakt men då klev ola in i monologen och drog sitt "jag har över 30 års erfarenhet-ge dig inte ut på hojjen du kommer köra för hårt..." Så sant. Han känner mig, den grabben =)

En lång prommis ska det iallafall bli. Men med tanke på molnen så blir det nog en prommis i regnet.. ;)

Kramas mera!

//Sara

Sommarkväll

Nu sitter jag och slökollar lite på Det nya landet som jag såg när det gick för några år sen. Det blev gymmet idag, jag koncentrerar mig på benen såklart då men försökte få till lite armar också. Axlar, biceps, kapparna, triceps och så rygg och mage fick sig ordentliga genomkörare. Körde 190 kg lite drygt i benpressen i 5-6 set om 8-9 ggr. Det kändes riktigt bra, hade gärna velat lägga på mer men eftersom jag var själv så kändes det lite dumt att chansa.  

svt24!

//Sara

Angående dagens träning

PUST! Denna värme! Inne på kontoret är det en bastu som  börjar bli nästintill outhärdlig. Jag har tänkt hela dagen att jag skulle gå till gymmet idag (fick för mig att jag var bekväm på nått sätt) men ju mer jag tänker på det desto mer sugen blir jag på ett utomhuspass. Det är ju förjävla konstigt att jag inte kan bestämma mig-herregud klockan närmar sig ju halv 7. Nä, nu blir det gymmet. Jag känner att mina vistelser där i benpressen gjort nytta. Imorn ska jag ju köra ett sara-pass hade jag tänkt (tävlingsintensitet i 2 h) och vad är inte bättre än att bryta ner sig dagen innan? Nä, skämt och sido. Min bedömningsförmåga denna vecka är inte att lita på, ni ser ju här vad som försiggår i min hjärna. Jag vette fan vad jag ska träna imorn då-det verkar ju som om jag bestämt mig för gymet nu... Men jag är inte så sugen på att pressa mig runt på 150 i puls med mjölksyran skrikandes i musklerna- för det är det som kommer hända om jag kör gymmet idag. Och att bara köra överkroppen är inte att tänka på.  

Nu blir det såhär; jag körde högintensivt igår. Idag blir det styrka. Imorn håller jag igen, okej? Fast att hålla igen är inte min starkaste sida, eller vad säger du gubben?? ;)

Du drar jag innan jag bestämmer mig för nått annat-fort!

Hajj

//Sara  

RSS 2.0