Besviken - igen

Det är sjukt hur man kan ändra sin uppfattning av en person på 5 sekunder. Fick uppleva det idag. Första gången jag blev sviken- riktigt djupt var för ett år sedan nästan precis. Trodde att den person jag hade litat på till 100%, älskat i flera år och som var min bästa vän inte kunde fela- inte göra mig något ont. Men icke. Så snopet. Då; för ett år sedan ändrade jag min uppfattning från allt till halvdant. Hur fan kan känslorna ändras så fort? Och hur jäkla tom blir man inte efteråt? Det är som om luften förvandlas till en tjock dimma- man ser inget framför sig och heller inget bakom sig. Totaly blank. När jag fått reda på att jag blivit så sviken, så tillintetgjord av en händelse som tycks ha varit så onödig, orsakslös och värdelös så dog en del av mig kändes det som. Så onödigt. Varför jag tar upp en mindre trevlig del av mitt förslutna såhär en vårig tisdagskväll beror på att jag fick reda på att han som svikit mig förr, tydligen hade fler känslor med i spelet än vad jag fått ta del av.... Hur långt ner på stegen kan man gå? Han har ännu inte kommit att bli likgiltig för mig och tror eller rättare sagt hoppas att han aldrig kommer dit. Det vore hemskt, för han är en fin människa i grunden. Suck.
Var tvungen att bara skriva ner lite tankar, skönt att få ur sig lite..

Jag är så jäkla glad och tacksam för att jag har hittat någon som jag är lycklig med. Någon som jag har kul med, någon att skratta med-gråta med. Någon att känna trygghet med. Någon att ge sig till, någon att ta del av. Någon att leva med. Ändå kan man inte vara helt trygg, man kan alltid bli sviken igen - det är något jag alltid kommer att ha med mig-sorgligt nog. Men nu vet jag att jag är stark, starkare än många, trots att jag bara är 18 har jag gått igenom fler stentuffa förlopp än många andra. Och det har gett utdelning. Jag har hjälpt många som har "kört fast"; kompisar som varken vet ut eller in; stressade till max och olyckliga. Det är mitt ansvar tycker jag eftersom jag har erfarenheten. 

Tack! Tack! Tack!  Älskling, gubben, Ola för att du finns!//Sara


Söndag kväll

Åhh, vad härligt det är med en vårkväll, eller ja, intalar mig själv att det är vår ute. Har suttit en stor del av denna dag framför datorn och nästan gjort klart mitt projektarbete. Det gick segt tills jag drog en kanna moccakaffe men den har det bara svishat på tack och lov. Frågade han som också brukar vara här i närheten om jag var så att säga "jobbig att vara i samma rum som" efter att ha varit lite småsur på diverse ofunktionella datorprogram. Svaret blev nått i stil med "Nää, inte mer än vanligt" och sen ett flin.

Eftersom jag haft ont i knoppen sedan vi kom hem från tipspromenaden(?) ont i handleden och redigt ont i knät så hade jag inte tänkt lufta cykeln idag-tävlade ju igår. Men så blev icke fallet. Att se en halvstressad O komma hem för att byta från pendlingshojj till tävlingshojj för att ta ett kvällspass med Köttis, Magnus å Daniel gav mig ett cykelsug utan dess like. Jag slängde på mig lite kläder, klappade Allebiken snabbt och bar ner honom för trappen (oj, det där lät nog wierd). Gled förbi bilarna ut ur stan, bort från asfalt och cykelbanor och till de slaskvåta stigarna. Solen hade precis börjat gå ner.....en orange strimma smekte horisonten och gav skogsdungen ett så där magiskt ljus. Stannade till-va fan hade jag inte med kameran för? Just då byttes ljudspåret i min mobil till Repa skivan Otroligt skönt att gunga på på stigarna med., Mmmm.


Nu ska jag kolla nyheterna, måste vara uppdaterad ;)

Hajj

//Sara

Blåmärken och tröttglada miner

Och tävlingspremiär blev det; men inte i strålande solsken, 18 grader varmt och torra stigar utan i 10 cm snöslask, temperatur precis över nollan och mulen himmel. Trots att det bara var två andra girls som också ställde upp idag så var det kul, skitkul. Säger det än en gång, Martintrampar hade störttrivts idag. Trots en miss (gick till fel sida av området vid letning av omklädningsrum och hamnade i en ishockey-turnering) då jag gick för att hämta min cykel med bara 20 min till start, så gick det bra ändå. Vill ha 40 min uppvärmning i vanliga fall, ingen stress! Varför jag inte drog mig svimfärdig som man så lätt gör på en tävling med stressig uppvärmning beror nog till 98% på att det blev en lång söndagsturcykling på det första varvet. Orsaken var det nerkortade startfältet pga att snön gjorde det nästintill ocykelbart som i sin tur gjorde så att starten var 1 meter från stigen. Banan bestod till 95% stig och när småknattarna ställde sig någonstans i mitten när starten gick så resulterade sista tredjedelen av fältet i en långsam långsam "springtävling med hojj". I slutet av första varvet blev stigen bredare än 20 cm och då stack Daniel först iväg som en spottstyvel från elefantgången och sedan jag efter. De resterande fem varven gick bra, krashade runt 8 ggr men bara 2 ggr gjorde det ont som faen så det får väl vara nästintill godkänt. Får se hur långt in på säsongen det går innan jag slår mitt blåmärksrekord på 32 st från förra säsongen?? Imponerade på Ola i en hal utförskörning när han varvade mig och jag måste erkänna att jag tycker att jag hade bättre teknik än de som var runt omkring mig. De många springetapperna uppför hala berghällar gjorde mig trött då jag är en stolt cyklist, och EJ en löpare. Ola kom tvåa idag trots sina nyfunna gubbfasoner om att is är halt, kallt och ont att slå i backen på. För is var det massor av idag, och lerpölar och slask i stora mängder ;)

Ska kanske tillägga att min vänstra fot pekar åt vänster och inte rakt fram pga en av de onda krasherna idag där jag sopade i knät illa. Ola går hukad och vaggande som en gammal gubbe för den hemska träningsvärken han fått idag från hårtkörningen på gymet igår. Gissade om det såg kul ut när vi vaggade fram i 2 km/h de 5 km till och från mataffären? =P


Imorn ska vi vara lite rebelliska (fast åt fel håll?) och sänka medelåldern i Stadsparken. Det är nämligen en tipspromenad som börjar kl 10 där man kan vinna presentkort på både ICA och Biltema. Taget!


Såhär ville jag ha det idag, men hur mycket ska man begära av mars månad??


Hajj

//Sara

Tävlingspremiär..

Första tävlingstillfället blir inte den 18 april som det först var tänkt, utan imorn istället =). Olis ringde mig i plugget och frågade mig om jag ville leka runt lite i Södertälje-lera imorn. Klart man vill! Bilen går halv åtta imorn, Daniel Melin ska också följa med så vi blir 3 alternativt 4 i bilen. Gött. När drar din tävlingsäsong igång??

Bjuder på en finfin lerbild. Har tänkt mig att detta kommer vara jag imorn, fast utan grönt, kallt och sen lite mer feminint ;)
'

Kvällen kommer bjuda på fika/käk på Café Deed med Nickmeister sedan en mindre konstert där X:et är basist. Troligen ej utgång, men man vet aldrig. Om Olis får sin vilja igenom (vilket han också kommer att få) så blir det även att se en final av Let´s Dance, oohh undra vem som kommer vinna... Host *Bagge* Host.

Hajj så länge..

//Sara


Mysterium

Fick höra av Olas second lover att han också hade haft liknande monstersnor loskor som uppenbarande sig på min ärm i tisdagens träningspass. De börjar för övrigt bli mindre frekventa om någon undrar (hallå?? Nån måste ju vara intresserad?!) haha. Tränade ju ej igår pga att näsan blivit mer täppt och svid i halsen. Detta gjorde jag ogjort idag då jag åkte ut på en kul-runda vilket för mig är träning utan krav dvs. inga intervaller; inga tidskrav; inga effektmål. Detta är pure love. Hade haft ont i huvudet hela dagen och hade det fortfarande när jag åkte ut. Körde över I3 till Venaskogen sedan runt i naturreservatet Oset för att sedan åka tillbaka till Vena. Så skönt att komma ut och bara leka runt på hojjen lite- utan några krav. Ni som är läsare av gubbens blogg vet att han gjorde VO2 test på universitetet idag. Ökningen från 61ml/kg/min till 68 ml/kg/min sen i höstas trots en mildare psykisk inställning till sporten för att uttrycka mig vackert tycker jag är ett resultat på att träningsmängden inte är så viktig som många tror och som vi blir upplärda att tro. Om man ska vara elitidrottare ska man träna minst 7 ggr/vecka enligt många. Humbug tycker jag.  O har minskat sina träningstimmar och kört de pass han var sugen att köra (om det regnar eller dyligt så har han stannat inne och kört styrka eller vilat tex.) och istället satsat på kvalité då han säkert kunnat gett mer eftersom han inte hade varit sänkt för ett långt pass dagen innan. Min halvseriösa kommentar om att sexet hade gjort syreupptagningsökningen ska alltså inte tas på för stort allvar ;) Kanske beror det på all macciato på Bara Vara??

Måste kommentera att jag leder "mest sedda videon" på Olas inloggning på Yåtåbe vilket är kul eftersom jag bara har 1/3 så många läsare som Ola ;) Känner mig hedrad att så många snuskgubbar tycker om att se en snärtig tös som jag cykla en 90grader sväng i hård skare.  

Hajj

//Sara

Dan då Dan dog

Kultiverade mig lite idag; var på teatern Dan då Dan dog vid Martin Mutterteatern. Det var en bra teater med ett viktigt budskap; att ta vara på dagen och att inte fastna i gamla mönster bara för att det är enklast. Det visade sig också att den säkra medelåldersmannen som skulle anses vara den stabile var lika vilsen som den tuffa 19 åringen på att reda upp sitt liv. Gav mig en tankeställare och en rädsla för att hamna i det liv som skådespelarna försöke spegla. Att alla borde gå och se Dan då Dan dog var något som både jag och min kompis var överens om.

Sitter och slökollar på Du är vad du äter. Skipper har tagit sig an en ung tjej på 17 år som dricker 808 glas energidryck per år (!!!) DET är sjukt! Hon lär ju bara ha artificiell skit på insidan.

Det börjar märkas att tävlingssäsongen comin up comin up för bokning av vandrarhem och tävlingsanmälningarna har börjat, so exciting! Vi ska försöka lura med en viss Daniel till Borlänge Tour, hoppas det går. Kul med fler tävlingsinriktade =)

Jag sa till mina polare idag att det är en jäkla tur att jag har mitt projekt tillsammans med någon (hade tappat bort vårt arbete som låg på mitt usb-minne som är försvunnet..). Projektkompisen letade runt i sin mailinkorg och som tur var hade jag skickat vår projektrapport till hans mail innan jag började slarva bort mitt usbminne. Puh!

Olis åkte ut med Köttraketen och Daniel till karlslund för att leka runt på finhojjen. O´boy vad avundsjuk jag var. Stannade inne från skogen idag då jag hade fått berättat för mig att jag inte andades genom näsan som vanligt. Lyx med en egen sjuk/frisk kontrollant! Nä, skämt åsido ;). Jag kände mig torront i halsen och täppt i näsan- värre än igår så det blev soffträning idag. Jaja, bättre än att träna sig sjukare iallafall.

Avslutar med en bild på fyra fina killar..


Nu ska jag kolla vidare på Du e varu eter.

Hajj för idag =)

//Sara

Vit Skogspremiär

ldag var det mountainbike premiär samt luftning av tävlingshojjarna. Det var även första turen utomhus på nya Allebiken för mig. Det märktes på en gång att Rebagaffeln är stabilare än den gamla Siden. Ola var lika uppspelt som ett litet barn när jag kom hem, han hade tillochmed smörjt in mina gaffelben med lite smörj. När vi kom till marka och hade kört in i skogen började det gå utför. Skaren gjorde det jävligt att cykla men ändå jävligt kul! Hade ett stort léende när jag körde, fick hålla igen lite eftersom jag inte är helt frisk än. (tur att man inte ser färgen på "slajmet" på olas sida..) Längtar längtar längtar efter det blir torrt och fint i skogen igen så det blir åka av på riktigt! ;)

 
Från idag.. Inte särskilt van att bli filmad- stannade för att vända mig om och frågade om han fick med nått innan han han stänga av kameran.. oups!

Vi köpte mat från La Gondola; pasta och pasta. Det var väl dryga två timmar sen och är redan hungrig igen! Inte mycket fibrer i den pastan inte... =P

Nu ska jag nog pigga upp gubben med lite koffein..

Hajj!

//Sara

Måndagsbarn

Vågade mig ut igår på en tvåtimmarsrunda i distansfart, kändes skitbra tills jag kom hem och blev dunder-lam. Att kroppen bara hade kört två timmar slomo verkade den inte bry sig om; här skulle det vilas! Somnade bakom en bloggande Ola i soffan. Kan inte ha slumrat länge för på eftermiddan åkte vi till Granhammar (man kör förbi granhammar när man kör Täbyvägen från fjugesta för ni som vet.) Och vad ska man göra i en liten håla mitt emellan vintrosa och fjugesta då? Jo, vår oro om huruvida det hemmagjorda akvariet på 270 liter ska hålla vattnet för sig själv eller vips släppa ut allt i lägenheten så att det blir en plaskdamm i stället för lägenhet är påtaglig. Vad gör man om nästan 300 liter + fiskar + sköldpadda sköljs ut över parketten och drippar ner till grannen? Det får inte hända! Jo, vi åkte till granhammar för att hämta ett akvarium som jag fått låna av en polare. Så att Öste+fiskarna får någonting större än en hink att bo i under ombyggnationen.

Sitter och smuttar på rött som vi även ska ha till maten när gubben kommer hem från träningen. Och vad har jag lagat då en sådan afton? Jo, ört- och vitlöksugnsbakad potatis med en stor sallad, rött att dricka till och....dadadadatata!.......blodpudding. Ironin sprider sig ut från köket, igenom hallen, till vardagsrummet och ända ut på balkongen... Kött är dyrt.

Idag körde jag temposvängen utan något tempo (klok ordination från högre makter ;) ) Kanske till och med slog rekordet "Saktaste Temporundan Någonsin!" Iallafall, jag fick den välkända tanken vad fan har du gett dig ut på det här kommer aldrig gå, du kommer ju bara blir mer sjuk osv osv. Var nära att vända i Nerikes Kil (!) då jag hade haft halvt öppna/halft stängda ögon på vägen dit. (Ni som tränar kontinuerligt känner säkert igen detta.) Jag har inte sovit dåligt utan är bara så jäkla off för att jag fortfarande inte är frisk och kry så att kroppen strejkar. Jaja, imorn blir det ett nytt försök. =)

Vi kollar runt på en massa lägenheter, men ingen har matchat ännu. Såg två perfekta lägenheter på 70 kvadrat vardera, uteplats på både fram-och baksida. Enda kruxet var att de fanns i Brickebacken. Detta är ett nono område med inspiration á la Rosengård och Vivalla. Fuck.

Nu e de mat, skrek just ola som inte gjort mycket mer än att ställa fram smöret ;)..... Kommer älskling!

//Sara

På tal om...

...Att vara sjuk. Hörde att någon cyklist åmade sig för att den hade varit sjuk hela 4 ggr sedan säsongen slutade. Jag har nu varit sjuk i två veckor och har fortfarande igensatt näsa och huvudvärk. Senaste gången jag var sjuk var vecka 8, brukar bli sjuk var tredje vecka ungefär. Detta är skit skit skit. Det är sjukdomstider, visst men det är fan så mycket.
Förra säsongen låg jag däckad i en månad, precis under tävlingsuppehållet i juli, men så att jag inte hann komma igång till SM. Har för mig att jag hann rulla ett pass innan det var dags för årets tävling. KUL.

Nä, nu måste jag bli frisk så jag får plåga min kropp lite på sadlen innan allt drar igång...Lovat mig själv att inte köra igång om jag inte är frisk, men jag är så jävla rastlös. Någon som har en idé om vad jag kan göra som inte har med kondition att göra? Mental träning? Psyket?

Och på tal om käk; såg ett redigt bra matprogram som var danskt faktiskt. Bullar av stål hette det. Tycker inte om sockersöta programledare som tex Mat-Tina el. Niklas-Mat utan vill ha nån med lite fräs i som Per Morberg i Vad blir det för mat, Jamie Oliver eller Bullar av stål. För att inte tala om Solens Mat.. Mmmm!

Min Gardenia har äntligen slagit ut. Ola säger att det lukar jättegott i hela lägenheten (känner ju ingenting)
Nu ska jag fortsätta kolla på herrarnas tävling på lugnet =)

Hajj

//Sara

Slumdog Millionare

Drog just ur mig en ovanligt puckad sak jag sa till gubben; Fan, jag har kliat mig på nästippen hela filmen och nu är den flagig. Ja se där.........dum-ass.

Jo, för vi gick lite spontant upp på stan för att gå på bio. Skönt egentligen att det är gångavstånd, men det skulle vara härligt med en liten gräsplätt på sommarn.... Suck , ännu en saradröm. Vi såg Slumdog Millionare som slog oss båda över all förväntan. Det var en riktig bra film som både innehöll spänning, humor, allvar, drama etc etc.. Den hade allt. Verkligen en film att rekommendera!

Längtar efter att träna! Särskilt längtar jag till fina, torra halvtekniska men snabba stigar.. MMmmmm..Oups! Nu måste jag läsa ett häfte om Prostitution - What can be done about it? inför Engelska C lektionen imorn... Ska försöka få med gubben i läsningen ;)

Ha det! =)

//Sara

Surgubbe, kryp in igen och ät en pepparkaka!

Vi drog över på tvättiden för vi höll på att byta elbolag osv jadda jadda. Ola åkte iväg för att träna och precis efter han gick kom jag på att vi hade glömt att ta bort tvätten från torkskåpet. Nu var det  en riktig surgubbe som var där och höll på att tvätta. Fy fan! Jävla skit! Är det du som inte tagit reda på tvätt?!!? jävla..!! Fye fan!  Jag ursäktade så mycket och plockade ur torkskåpet på några sekunder men han fortsatte stå och glo med Fy jävlar! Nä, fyyy fan! Ska din morsa komma och sopa efter dig ella??!! Var rädd han skulle ge mig en örfil med käppen... Har inte gamla människor någon skam kvar i kroppen? Jag bara undrar. Om en person ursäktar sig så hövligt den kan så ska man inte skälla på den, särskilt inte efter en liten skitgrej. JAG skulle aldrig göra det iallafall och jag hoppas att jag aldrig någonsin kommer att göra det hur gammal, tråkig och passé jag än blir.

Tillbaka igen..

Gjorde ett försök till att gå till plugget igår, trots att jag knappt orkade stå upp när jag borstade tänderna, var darrig och klen.. Jag har varit borta på två mattetimmar och hur mycket tror ni man ligger efter då? Jo, 25 sidor Matte E varken mer eller mindre. Kul. Med fiskblick á la distans satt jag mig igenom dagen.

Fick höra lite smaskiga detaljer från två kompisar så det blev fika efter vi slutat för att stilla mitt smask-behov. Vi gick till George's coffe och där satt vi ett bra tag tills Ola kom förbi och var hungrig. Han hade varit och inventerat Almbykläder lagret hos Johan och hade funnit massa groteskt stora tröjor av gammalt snitt som säljs för en billig penning.. Nån som vill ha en billig almbytröja??

Hade tänkt kunna köra ett spinpass på torsdag. Känner att jag är piggare än på flera dagar nu, skönt. Vi har bestämt oss för att köra Mjölby biken den 18 april och borensberg dagen efter. Jag har aldrig kört denna enligt många jävliga tävling så vi får väl se ;)Ska upp på stan och leta tyg, har fått strikta instruktioner från både morsan och syrran vad det ska vara för typ av tyg, kommer inte ihåg namnet men får hoppas att jag känner igen materialet i affären. Vad ska jag köpa tyg till då? Jo, min morsa ska sy en aftonklänning till mig (skitbra med en mamma som kan sy!) Köpte mönster i förra veckan från "Vogg" som min mamma säger..
Hajj

//Sara

Snart dags för lite tävling..??


Killer-face

Denna dag har det inte hänt mycket, har snörvlat vidare i soffan med ipren som bästa kompis. Har tagit fram en krigarfejs-bild för att efterapa Martintrampar lite ;) Fast kallar ju detta uttryck för mitt killer-fejs..Mhm! Definitivt en välbekant Sara-min..


Hej Svejs, hoppas ni mår bättre än jag ;)

//Sara

"På Östfronten intet nytt"

Fick gåshud efter att ha kollat Wolwerine-trailern på Olas blogg. Ni alla vet hur obehagligt det är att få gåshud när man är febrig. Japp, jag har ni inte bara 1 sorts infektion, utan 2! Drömde att det utspelade sig ett krig i min kropp, mellan Tyskland och Ryssland (ni som kan er historia vet att de tu möttes i första världskriget). Tyskland var min kropp och Ryssland motsvarade troligen alla bacillusker som just nu försöker ta över. Vaknade ur drömmen, spysugen (jo, man KAN vara spysugen) Gick till toan och var nära att falla ihop, bara att masa sig tillbaka till sängen... Underbara Ola fixade allt jag bad om, det är tur på ett sätt att vi brukar vara sjuka en i taget. Masade mig över till soffan vid 13.00, och här sitter jag än. Varför? JO, det skulle vara så skönt att somna om i sängen igen men måste göra klart ett arbete som ska in idag. Så nu sitter jag inbäddad med dubbla täcken och med fiskblick och tackar mig själv att jag inte valde en stationär dator.

Hoppas ni har det bättre än jag, vill ut i mtb-spåret!


//Sara


Status

Hej svejs, Skriver en argumenterande text om Människan situation och kastväsendet. Den handlar om hinduers livssituationer paralellt med det västländska samhället och lite annat gojjs. Skönt att detta bara är en 50 poängskurs... Puh!

Tänt massa ljus tills gubben kommer tillbaka från hans promenad med Martin, var tvungen att sjasa ut honom i det fina vädret han hade ju suttit framför datorn i många timmar. Who´s the Tant now? ;)

Lite kroppsstatus: Försyld sedan igår (jo, de e sant, sjuk igen) ........OH! såg just en gul Hummer cruisa förbi!....... Ok, back to the sickness; Tabletter av känt märke fick mig upp och ut i snöstormen (njaaa) och till skolan för att vara med på historieseminariet på förmiddan. Mötte upp med Ola på stan för att käka lunch på Träffpunkt. På Najz Prize köpte jag en film som ska ses ikväll, På Smällen. Ola köpte Volbeats första album. Så det blir film ikväll, skönt! =)

Nu ska jag fixa med annat, blir lite indieninspirerad och skriva så det glöder.


Hajj,

//Sara

Som att sno godis från ett litet? barn...

Sov länge idag (nåja) pga min långa sovmorgon, Mmmmm.. Gudarnas gåva till människan. O stannade hemma från jobbet idag eftersom han har något skit i magen, så det blev morgonmys också (inget snusk!) . Skulle vara kul att ha gått klart Biomedicinutbildningen redan nu så hade jag kunnat speckulerat lite mer angående vilka bacillusker som håller på att gotta till sig i hans lilla magge. Jag sittter nu hemma själv och gottar i mig hans krya-på-dig present som han fick av mig tidigare idag, Är jag inte en underbar flickvän? Lovar att lämna kvar en pralin till honom iallafall så han har efter mötet ;) hehe..

Känner mig inte lika bränd i hjärnan som jag gjorde när jag kom hem från skolan. Vila, mat och tid har gjort mig till mitt spralliga jag igen, så vad ska jag göra nu om inte plugga (h)järnet tills jag är mindre smart än en lobotomerad långloppsåkare? Jovisstserru, jag har kemiprov imorn.. Det lönar sig verkligen att råplugga kvällen innan, förutsatt att man har gjort snygga anteckningar. ....Hmm, ska jag ta en kolatryffel med mörk chokladöverdrag eller en kolatryffel med vit chokladöverdrag??..... Jag kommer att bli en tjockis, men det är den inre skönheten som räknas eller?


Soon to be eaten...

Imorgon blir det tidig morgon, plugg, träning och sen utgång, igen... Pust! O hade föreslagit att vi skulle sitta ner tillsammans och lösa korsord ur Allers tidningen jag köpte igår, för att han försäkrade att det var att lösa korsord män i hans ålder hade som sysselsättning. Jovars!  


//Sara


Årets Prestation

Ojojoj.. Inte varit särskilt bra på att uppdatera händelser.. Nu är det söndag kväll; känner mig trött men glad. Lite täppt i nosen men det behöver ingen veta.. Olis å jag sitt/ligger i soffan och slökollar på sporten, lite besvikna att de inte visade dagens cykelnyheter; Lövqvists vinst. Jaja, inte första gången man blir halvsur för att de visar 90 % fotboll. En reklam ni säkert sett är Match.com, kommer inte ihåg exakt vad de säger men typ Hitta den stora kärleken på match.com sveriges största... Ola snuvade till och sa; eller också går man med i Almby IK... Ja, sa jag. Och är man under 20 kostar det bara 75 kr per år, skitbra. (Vi försökte höja årsavgiten på gårdagens årsmöte, men det gick icke igenom..) Ett medlemskap på match.com kostar 249 kr i månaden,. HMF!

Hade bestämt utgång med några kompisar i fredags kväll, men ändrade planerna till myskväll hemma. Planerna ändrades dock igen efter några timmar, då till utgång, fast med bla min älsta vän som jag kännt sen dagis och som också heter Sara, by the way. Vi försökte få över Lasse (grannen) och hans kompis att hjälpa oss att dricka upp baginboxen som föresten fortfarande är halvfull.. Kanske tur det att Lasse inte kom hit den kvällen eftersom Olas och mina halvdana fuling-skämt angående granne-granne relationen säkert skulle komma ut efter några glas vin. Hehe. 
Utgång blev det iallafall, fast innan blev det fest hos en annan Jossan som bodde redigt flådigt. Man märker så väl om någon är tät på badrummen i huset. De hade inte snålat på marmorn här inte! Trevliga människor, såklart, och sedan tog vi oss till Satin, också väldigt trevligt förstås. Som ni kanske tror så lämnade jag inte andra parten hemma själv utan han var och kände sig ung på Strömpis. Japp japp, lyckad kväll enligt mig =) 

Hela helgen har gått i ett, har inte haft en lugn stund förrns nu. Gick upp extra tidigt igår för att komma ut tidigt och köra distans innan det livs-viktiga årsmötet skulle börja. Jag blev redigt nöjd med det passet! Det är ju backar större delen av den sträckan vi åkte och om man kör med nån som är bättre blir det ju ingen vila överst på backen dvs. jobbigt hela tiden. Gött! O hade med sig en Coco Pops Rocks bar som jag fick avnjuta en tredjedel av överst på en backe. Mmm, den var så god så god....

Men ingenting att käka när man behöver andas med munnen, kan varna för det.

Körde några kort korta spurter för att öka de vita, snabba muskelfibrerna igår också. Under en spurt kände jag hur det högg till i hamstings fästpunkt, nära knävecket. Ajaj, hade dragit sönder något.. Kände samma, ihopdragande smärta under dagens backintervaller också. Fick bli fulkörning ála tryck-tramp resten av dagens pass. Men imorn är det vila!

Fick pris för Årets Prestation 2008 av klubben på årsmötet, det var trevligt. Kändes bra att någon uppmärksammat mina framgångar också. Undra vad nästa års prestation blir?? ;)

Nu börjar jag bli småhungrig, bäst att gå och lägga sig...

Ciao!!

//Sara

Havregrynsgröt vs. Nerikes Allehanda

Hinner slänga in en kort blogg.. Skriva fyra sidor om indiens kastsystem är inget kul. Var inne på Nerikes allehandas sida, först för att kolla kalendern tills ikväll men gled sen över till artiklarna. Eftersom jag inte har tidningen så har jag inte hängt med i de negativa artiklarna om huruvida Rudbecksskolan ska läggas ned eller ej. Ni har säkert hört talas om att Rudbeck och Karolinska Lärovärket ska "slås ihop".  Artiklarna som är skrivna hittils har varit till 95 % negativa för Rudbecks rykte, men de positiva delarna står ju aldrig med, eller hur? Som att det var ett elevarrangerat evenemang i onsdags, där även många lärare angagerade sig. Eller att Stjärnparadssektionen hela tiden leder organiskationen till oanade höjder. Sådant står aldrig i tidningen. Näpp! Här finns det bara invandrare som bråkar med knivar och uråldriga lärare. Eller??? Vad sägs som att de som går ut från Rudbeck får den mest kvalitativa utbildningen, att de som gått på Rudbeck har ett försprång när de senare börjar på universitet/högskola? Att lärarna ordnar så att vissa angagerade elever får åka till Stockholms Universitet och bli upplärd och forska med forskare med hög status inom ett, för eleven intressant område. Sådan fakta kommer aldrig med i tidningen. I några veckor i somras var jag på en sådan "forskarskola" där jag helt klart hade ett försprång kunskapsmässigt efter att ha gått på Rudbecksskolan med inriktningen Biovetenskap. Nä, skriv om hur jävligt det är här i stället. Det samhället förlorar är "bara" ungdomar med bra karaktär och höga kunskapsnivåer!

Nerikes Allehanda har även startat ett debatt om huruvida, jag citerar "Är studenter bortskämda och lata - och behöver press på sig? Eller kommer 4-årsgränsen stänga folk med mindre pengar ute från utbildning?"  Den som skrivit detta har aldrig varit student, och är, enligt mig, inte rätt person att leda denna debatt. Eftersom personen tydligen inte vet hur hårt det är när pengarna inte räcker för att köpa mat till den sista veckan. Men vadå MAT? Det behöver man väl inte? På Aktuellt sa dom igår att studerternas månatliga ekonomi går med förlust med över 800 kr, och det är varje månad! Hur ska man leva som student, om man inte har någonting att leva för? Jag är säker på att den minst sagt kniviga situationen för studerande håller tillbaka många kvalificerade människor att inte ta steget att utbilda sig.  Inte gott 700 ggr/år


Borgen By Night

Idag har jag beställt studentmössa med brodyr, det blir nog snyggt. Många hade valt hela namnet på en sida med jag valde bara förnamnet. Bara några veckor kvar.. Måste börja söka jobb och anmäla mig till universitetet =)

Ikväll har några vänner till mig anordnat ett evenemang i stora borgen, Borgen By Night. Jäkligt kul att de vågar ta åt sig ansvaret för ett evenemang för flera hundra personer. Det är en tävling med fångarna på fortet känsla och man tävlar i lag i både fysiska och logiska grenar. Ser fram emot det!

Borgen

Nu ska jag snart göra mig iordning..

See Yea!

//Sara

Kvällsmat

Ringde till Ola när jag vad färdigtränad för att be honom att laga "någonting med mycket protein i". Javisst! Det fixar jag! sa han och la på luren. Detta blev resultatet:

Om någon undrar så är det en omelett(?) blandat med salsasås.


Men det är tanken som räknas, och jag fick ju faktiskt en fin efterrätt ;)

Cafémys

Såg klart på På västfronten intet nytt idag på Historian, vissa gillade den men de flesta tyckte inte om den. Jag tyckte den var bra, jag gillar krigsfilmer och filmen kändes trovärdig då huvudpersonens liv säkert skildrade genomsnittssoldaten. Slutet var också bra, men lite väntat. Ingen solskenshistoria här inte!

Kollade på studentum.se vad jag kommer att behöva för lägsta betygssnitt för att komma in på Biomedicin i Örebro universitet och resultatet är nästan lite pinsamt. 12.30 i snitt behövs vilket är ungefär hälften g hälften vg. Blir inga större problem med att komma in där alltså. Ska ändå, efter lite disskusioner med kloka klasskamrater lägga in ett ordentligt pluggryck i några ämnen som jag hänger på gärdsgårn till mvg på. Japp, tävlingsinstingten visar sig på andra ställen än i cyklingen ;)

Fick sms från Ola som hade slutat tidigare och som ville anordna ett kärleksmöte på stan. Sagt och gjort, jag föreslog cafét ovanför bibblan, Mummel och Mums. Jag kom lite tidigare så jag hann sitta och kuckelura lite för mig själv. Senast jag satt där var när cafét var nytt och det var ju några år sen. Under de åren jag INTE hade varit där hade cafét förvandlats från bibliotekscafé till gravid/nykläckt bebis café med lekstuga i plast och där morsorna käkade kladdkaka både i plasthus och på gunghästar. Och hur många ungar som helst i bjöjjåldern sprang runt runt alla bord. Flinade till, undra hur Olis kommer reagera när han ser alla de här små sötingarna? Ett stort stort léende och lite hintar bjöd han iallafall på när han kom till mitt bord =)

Nu ska jag snart bege mig till ljungstugan för att köra 3 minuters, 6-7 st. På 90-95% av max. Sen blir det marklyft och mage/bål och kanske lite axlar också.. Får se om Matte hunnit bränna ut någon skiva med remixade melodifestivallåtar eller liknande ;P Nä, skämt åsido..

Ha det bra!

//Sara


Vill gå ut!

Jag är sugen på att gå ut! Har haft mer eller mindre tråkigt hela helgen så nu börjar prat-nerven att irritera ordentligt. Men vem ska man ringa i Örebro en söndagkväll???


Jag vet vem som vann

Jag vet vinnaren av Olas prestigefulla gissa-min-tid tävling. Den som vann vann med en gissad tid endast 45 sekunder ifrån men den människan får Ola själv avslöja ;) Kan säga att jag inte var långt ifrån med mina 5:58 men så långsamt åkte han inte..

Han kom på 1986:e plats, och har säkert kört förbi flera hundra enligt sms-statusen.. Jajja, väntar på en trött trött pojkvän.. =)

Jag är ganska trött jag med; fick till ett snabbt 2 timmars pass på tröskel med en härlig känsla hela tiden. Körde på med hög kadens, och när jag kollade under jackärmen på pulsklockan låg jag alltid på 168 i slag, vilket enligt laktattester är min tröskelpuls. Och det verkar ju stämma =) Att det blev effektiv träning hela tiden är nog ett facit på att jag tillförde energi under rätt tillfällen och att jag kanske fått en liten formtopp sen efter jag vart sjuk, och kört igång igen..
Det var iallafall härligt att känna att jag kunde bomba på som en annan Bergqvistare utan att stumna. Fick till rundtrampet bra, bara jag tänker på tryck-dra tryck-dra, spänn magen, slappna av i axlarna så går det lite fortare. Och det säger väl en hel del om min trampteknik.
Körde in på en skogsslinga i Gryt-Ökna skogen som jag brukar ha som transportslinga mellan gryt-hidingsta för att få mer skog och slippa alla landsvägsåkare ;) Idag var det häst- och motorcross-spår i djup, hård skare som utgjorde "spåret". Haha, denna slinga var otroligt jobbig att köra. Tekniken sen i somras sitter som tur var i ryggmärgen för fjag förstår inte att jag inte vurpade, fast jag var nära. 

Jag ska nog slå på en film, Bandits blir det nog. Har sett den jäkligt många gånger, men den är ju så bra!Ha det Gött!

//Sara 

Vasastatus

Flashigt! Vasaloppsarrangörerna har kranar med sportdryck i på utsidan av faluhusen vid langningen!

Åkande reporten Rikard Olsson (min favorit) har tydligen laddat upp med hamburgare dagarna innan och verkade redigt taggad där han är nu, strax över Smågan. Riktigt kul att svt har med reportrar och särskilt Myhlback som kan hänga med någorlunda i täten och ge statusen.

Ola kommer snart till Mångsbodarna om ingenting gått galet...

RSS 2.0