Uppladdning..

Hoppas inte gubben blir skraj när han ser att jag gått in på guldfynds hemsida, men en ring som jag varit sugen på i flera år är på rea. Tycker om ringar och rea. Fast att hosta upp över 2000 kan jag inte nu. Både jag å Olis är sugna på en hemmabioanläggning då dvdn börjar bli redigt kass. NetonNet anyone?  
safir, guld å diamanter
Har kännt mig lite seg, lite sömnig sådär i över ett dygn nu och det känns inte som om jag fått mycket gjort alls. Fick arslet ur vagnen ändå efter lite pepp om en härlig nora-sväng. Och vilket väder det var i morse! Får ju så lätt vårkänslor =) Körde ut strax efter tio, efter ca 40 minuters körning så kände jag att cykeln började gå som ett fartyg, visst hade jag fått pyspunka, ouch! Bara att bomba hem i medvinden, jag vill ju inte köra sista biten på fäljen och att ha med mig slang och pump är jag för oklok för. Vet inte hur många gånger folk sagt åt mig att jag alltid ska ha med mig slang och pump. Det blev tillslut ingen finfin nora-sväng utan en till runt omkring karslund-Närikes Kil. (Fy fan, nu är det melodifestivalen. )  Imorn hoppas jag på ett högtryck över sälen-mora området så att gubben kan köra in på min gissade tid 5:58.. (Tror inte det är försent att gissa tid än...) Håller tummarna för ett bra före!

Gjorde god soppa till mat förut (äter alltid soppa när jag är gräsänka). Kallar den Snabbgod Squash och Salvia-Soppa
Gör alltid soppa på det som redan finns i kylen och smakar av tills det blir gott med det som finns. Den tar knappt 5 min att göra om man inte är helt noobie, och det blir ju så gott.
Dessa blev ingredienserna:

Squash
Lök
Buljong
Lite standardmjölk
Salvia
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Lite, lite Dragon
Maizena utrörd i lite vatten

Fräste upp squash och lök i solrosolja och hällde i vatten (lagom) och en tärning grönsaksbuljong. Kokade upp och hällde i mjölk och maizena. Maizena gör det krämigt utan grädde. Sen Salvian och resten av kryddorna, det är salivian som gör grejjen, så skippa för guds skull inte den ;) Gött blir det. Var försiktig med dragonen, den tar lätt över och då blir det inte gott, men lite lite gör soppan godare. Ut i köket nu och inponera på frugan!

Fick nyss mms av en gottegris som satt och åt kladdkaka med grädde och blev ordentligt sugen på min goda kladdkaka med nötter i.. Åh, gud så gott! Jag ska ju trots allt köra imorn men jag ska ju samtidigt gå ner till min matchvikt 50kg innan tävlingssäsongen börjar.. Pust!

Skicka gärna ett pepp-sms till min Gubbe inför vasan!

Ha en skön lördagskväll!

//Sara

14.27

Nä nu får jag sluta vara i pluggkoma. Det är ju faktiskt helg nu. Nekade Ola att sätta på lite hård musik, för jag lyssnar på rammstein, Mmm, lite tysk hårdp... oj förlåt, musik är alltid trevligt.. Ola har fått okryck och springer runt óch hoppar som han gör ibland, hihi... Nu när han duschat klart ska vi upp och göra stan osäker (jag har redan vart på stan idag, men jag är tjej så jag har redan tillgodosett mina tjej-behov) Så slipper Olis vara med på det. Jag är så snäll.

To be continued...

Tisdag kväll

Gårdagens inlägg blev aldrig skrivet pga att jag kom på i söndags kväll att jag hadde en ogjord monsteruppgift i Engelska C att göra klart tills idag. You see my problem? Idag var det en bra dag, som vanligt ;) Håkan visade sig vara riktigt hajj på korsord, men det förvånar mig inte för han är smart som bara den (han fick 1.85 första gången han gjorde högskoleprovet) det är redigt bra, ska inte ens nämna vad jag fick första gången jag gjorde det fruktade provet ;)

Idag började bokrean! Har börjat uppskatta realistationen i bokhandlarna först efter jag fann att mitt matlagningsintresse vuxit sig stort. Ingen skönlitteratur här inte, nej nej, kommer inte på fråga. Vet att många bokmalar som läser "en ny skön bok varje månad, åh så bildad jag är" tycker att icke-läsare som jag är ointelligent. Men nej, det är jag inte. Förstår liksom inte grejjen med någonting så tidsödande och som man inte lär sig någonting vettigt av. Faktaböcker är mer omtyckta, men det läser jag ändå så mycket av dagligen och det vill jag helst inte göra i sängen när jag kan göra annat, roligare. Nä, skönlitteraturen får komma in i mitt liv när jag är gammal och vill tänka på någonting annat än min reumatism. 
Nä, till bokrean gick jag för att köpa kokbok för mina sista slantar. Var sugen på en välgjord italiensk kokbok men valde tillslut Under Valnötsträdet skriven av två systrar. 



Den var väldigt trevlig, bläddrade igenom sida för sida i eftermiddags och kommer nog få mycket inspiration av. Det är en sån kokbok jag kan välja vilket recept ur som helst och allt blir gott =)

Nu ska jag fixa inför imorn och sen gå och lägga mig, trött sen träningen. Träningen gick bra, men blev sugen på att köra hårt som de andra istället för att fis-köra tröskelintervaller... Jaja, gubben har lovat mig fria tyglar på torsdagens spin, mumma!!

Sov så gott,

//Sara 


Ensamfilm

Hihi, Bridget Jones dagbok har nyss börjat på teve. Hon är en riktigt töntig tjej, sådär som man bara är ibland (förhoppningsvis ganska sällan..) Detta är en sån film som tjejer skrattar till men som män inte ser någonting intressant i. Som Sex and the city alltså ;)

Gick upp tidigt i morse (Jag KAN om jag VILL!) för att fixa ihop frulle till våra gäster. Har äntligen blivit frisk!! Olis blev inringd strax före bed end breakfast-gästerna åkte vidare till sälen. Så det blev väldigt tyst och lugnt här hemma, skönt =) Åkte ut strax före tio för att köra distans, hade tänkt en kortis fjugesta kumla, lite så. Lovade gubben flera ggr om att jag skulle ta det lugnt och hålla igen. Och hålla igen gjorde jag faktiskt men blev hungrig redan i fjugesta. Och hade jag tagit med mig nått att käka, nej då, skulle ju bara vara ute i några timmar! Pucko där. Har inte kört distans på typ 3 veckor, men det tänkte jag inte på. En hungrig Sara, pissande snö och kall som bara den är inte ett hållande koncept. Ouf! Det var tufft. Imorn blir det inomhusträning (thank good god!) med lite intervaller (thank good god!). Får se om det blir som vanligt dvs att sitta själv i ljungstugan.. Lite tråkigt. Ska nog messa lill-daniel och ev. Kalle som inte har visat sig i träningssamanhang på ett bra tag.

Saknar gubben lite, har nog blivit lite blödig för att ha kollat på filmen.. Hmmm, Vad vore ändå en bal på slottet??

Sov sött

//Sara

Hungrig...

Nu har jag kommit hem! Alla håller på och lagar fläskfilé med rostade grönsaker, vitlöksbröd och en väldigt smörig beaneise-sås från Jesen. Det ska bli gött. Det är nu 3 par här i lägenheten istället för 1 som vanligt. Patrik o Maria och Hanna o Linus från skåne, sveriges framsida har mellanlandat här innan de åker vidare till öppet spår i sälen imorn.. Nu får fler än jag se hur fanatisk Ola är på melodifestivalen, hihi..

Ska gå och socialisera mig lite nu... och kanske sno en liten vitlöksmacka... ;)

Ha det!!

//Sara

Körka och Off-pist

Sitter i tandådalens fjällkörka och roar mig på det elektroniska viset. Inte en käft här förutom mig. Några bulltanters konversation från köket hörs lite avlägset. Hmmm? Är vaniljbullarna redan slut. Det brukar finnas bullar här till ett "självkostnadspris", någonting som 90% ser förbi och lite halft skurk-aktigt. Men hey, vi är ju i en kyrka. Om Gustav Vasa kunde snika på 1600-talet så kan vanligt folk. ;)

Tagit lite bilder, eller inte bara bilder utan filmade en hel del också när jag själv åkte. I pisten gick det bra, svårigheterna kom först när jag åkte ut i off-pisten... Haha, det såg nog kul ut! Jag hjälper vanligtvis till mycket med armarna när jag kör bland tajta granar och dyligt för att få till de tajta svängarna med min 1 decimeter för långa bräda från 90 talet. Kul var det iallafall. Måste köpa en sån där actionkamera som man sätter på hjälmen. Kul som bara den på mountainbike och i off-pisten är det säkert. Bilderna kommer senare, har lånat syrrans dator och hon har inget bildprogram jag förstår mig på,hihi. 

Olis sitter nu och äter blodpuddning och vad ska jag äta då, joo det blir god pepparbiff med finfin rödvinssås, potatisgratäng och massa sallad. Mmm! Senare ikväll blir det inte kvällsåkning, ehm då skulle jag ju inte sitta här utan det blir troligen Let´s Dance, hoppas det går på 1:an eller 2:an annars är vi körda. Ingen satelit här inte. Anledningen till att det inte blev kvällsåkning var att sista åket ner till släpliften inte blev den gröna fjällslingan (som var avstängd) utan stora backen (svart). Alla som åkt i tandådalen vet att man ska hålla sig borta från stora backen efter manchesterränderna försvunnit dvs. typ efter kl 9.03. Av någon konstig anledning blir det mest is, snövallar och isbumlingar i den helvetesbacken. Så när vi hade glidit på isen/halvåkt ner för backen halva vägen kollade far och jag upp. Min syster Cecce (uttalas Sesse, inte Kecke som vissa trott, HAHA ;)) Hon satt kvar i början av branten och kom inte närmre. Jaha, känns som om detta senario uppspelar sig ovanligt mycket i närheten av systrar, eller vad säger du Ola?  Men de är ju underbara, syskon alltså, bara man inte bor med dem =)

Nu börjar jag bli hungrig som en varg, bäst jag går och fixar mat innan jag börjar bli osocial pga lågt blodsocker. På tal om mat, åt en av de godaste saker jag vet idag; Soldatens ärtsoppa med massa timjan, bröd med smör och ost!!! Gud så gott! Satt och mumsade och lovprisade maten så högt att folk började tro att jag var en amerikanare som fått tag i en ostburgare.. Oups!

Ha det bra! Imorn kommer jag hem till Överraskande Örebro!! Schpannent!

//Sara

Taggad på Tävling

Sitter med en stor kopp moccakaffe, snart kommer dom och hämtar mig-sen sälen. På nyhetsmorgon snackar dom om mikro-bloggning. Mikro-bloggningen hade tydligen kommit till Sverige i januari.. Inläggen skulle bara vara upplagda genom mobilen och vara max 140 tecken långt dvs så långt som ett sms är. Man skulle skriva det man höll på med just då tex. "Går till banken, sen möta Anna." Kanske nästa fluga?? Nää, tror inte det. Det verkar bli en jäkla tråkig blogg, lite ordbajs måste det ju vara ;)

Ingen ryggsäck för mig idag! Mina kappmuskler är rejält mörade sen igår. Bicepsen kommer på andra "mest mörade" plats och skuldrorna på tredje. Nacken är också öm, inte var jag på konsert igår, eller?? Ouch! Har börjat träna dessa regioner efter jag kännt att framdelen av min nya hojj väger mycket mer än vad den gamla gjorde (från en Sid team till Reba SL). Det är ett helvete att tävla mountainbike med ryggont. Ola sa igår under hans Spy-pass på TC (avundas honom) att han trodde att han hade blivit bättre sedan förra säsongen. Undrar hur mycket bättre jag har blivit? Har haft svårt med superbranta backar säkert pga dåliga explosiva benmuskler och ev. dålig trampteknik. En lång tävlingstid har oftast gynnat mig gentemot andra tjejer men vill bli bättre på att "hålla ihop" psyket tills jag rullat över mållinjen. Sista varvet är ju bara så skönt för det är på sista varvet man kollar av sin ställning, kan man göra någonting åt den? Alla varv innan sista har man bara bombat på och koncentrerat sig på att lära känna banan och hålla sig på cykeln. På sista varvet ger jag järnet och det är då jag börjar njuta av att tävla, (om det inte gått piss förstås eller om jag skadat mig). Om jag har min plats i fältet och inte kan göra någonting åt den (för långt fram, för långt bak) är det bara leken kvar. Pumpande mjölksyra, applåder och förhoppningsvis en medalj vid målområdet? Underbart.
Är stolt över mig själv att jag körde i ledartröjan i åtta deltävlingar av Västgöracupens Maxiklass (elit, d-30, junior) min första riktiga tävlingssäsong. Nu går jag upp i Elit, varven blir fler och motståndet hårdare.

Ska bli kul att se hur långt det räcker mot Sverigeeliten säsongen 2009 för en som började träna hårdare för precis ett år sedan, jo det är sant. I mars förra året började jag köra kontinuerligt, första maj ledde jag min första tävling i maxiklassen men kom tillslut två efter 5 vurpor.    Slå det om ni kan!  

Fan, så taggad på att träna/tävla/mjölksyra att jag var tvungen att ringa till Olis. Måste bli frisk snart, 1 ½ vecka utan träning. Shit! Shit! Shit!

Har hur mycket som helst att skriva men hinner inte nu...

//Sara

Jag är bra på att sälja mig

Ägnade förmiddagen till att skriva ihop ett brev till sponsring det blev riktigt bra =) Fick till och med en komplimang av gubben för att jag "var så bra på att sälja mig". Tack tack. Skickade iväg till 37 företag och hade fått 21 svar efter några timmar, dock inga superbra.

Åkte och skulle smygträna i form av styrketräning och det blev verkligen smygträning, fast inte för axlar/rygg. Kände mig nästan distantrött efter men det kanske inte är så konstigt eftersom jag inte är helt frisk än. Jaja, imorn åker jag till Sälen med syrran Cecce och pappa och då på kvällen blir det kvällsåkning... Mmmm..

Vi bjöd in oss själva kan man säga till middag hos morsan tidigare ikväll, men vi fick köpa vår egen mat eftersom hon inte hade köpt så de räckte till oss ;P Lövbiff på Cityhallen för 230 kr kilot köpte vi. Fan! 230 kr kilot är ju värre än svensk oxfilé!! 3 små bitar för 60 spänn! Vegetarian anyone?? Maten var god, men vi gick när morsan började snacka om sina dyra espadrillos från 90-talet.. Puh!  

Ha det bra, det ska jag, i SÄLEN!!

//Sara

Tävlingsinstinkt

Denna låt och video tilltalar mig, den där tjejen har en tävlingsinstinkt som påminner om min egen..

http://www.youtube.com/watch?v=xEGWWOgUK1M

Tävlingsinstinkt

Denna låt och video tilltalar mig, den där tjejen har en tävlingsinstinkt som påminner om min egen..

http://www.youtube.com/watch?v=xEGWWOgUK1M

Life is Good!!! Hell Yes!

Någon mer än jag som blir sugen på att dansa?? http://www.youtube.com/watch?v=L0VmaJsPWbY&feature=related

Igår kväll låg jag i soffan och gubben satt på den nya bänkhyllan vi fick av min far och skrev handlingslista. Jag snackade på som vanligt, om dittan och dattan. Tillslut kollade han upp ur blocket, reste sig upp och sa "Tack, nu är tiden slut, vi fortsätter nästa vecka". På blocket hade han skrivit: Knäppis, Wacko Jacko, Söt men lätt puckad, pratglad pökhöna och lätt sexifierad.  Jaha?? Va, jag trodde du skrev handlingslista? Orden var tydligen en beskrivning av Sara Backlund kvällen den 17 februari. ...Haha...

Idag kommer min syster till Örebro! Måste börja packa till Sälen, vi åker ju på torsdag, och har inte snowboarden här
hemma.. Ska nog åka och snylta lunch hos pappa senare, och sen åka och handla på Coop.

Anmält mig till Rockklassikers tävling om att vinna fribiljetter, resan till Tyskland och "goodie-bag" till terrängtävlingen Strongman Run.  18 km skittuff terrängbana med 26 ännu jävligare hinder, GÖTT!! Detta är utan cykel dvs man får ta sig fram bäst det går med den egna kroppen, GÖTT!!
En annan tävling jag anmält mig till är Metaltowns tävling om att vinna två biljetter till mina dödsfavoriter Judas Priest, ohh! Jag skrev bedjande med "Snälla! Snälla! Snälla! Jag är fattig student!!" i mailet, hoppas tävlingledarna känner sympati för en stackars sate som mig. Hoppas hoppas!

Olis mmsa en flyer om Metaltown 2009; Volbeat, Manson, Children Of Bodom, Trivium, Pain mfl mfl. Skämtar ni eller?! Det är klart vi åker!! Pengarna får fixa sig. Datumet är 26-27 juni och mirakulöst nog är det heller inga tävlingar då, det är ett tecken (sent from the Devil, MoHaha!)! 


Life is Good!!

//Sara

Dagens låt

"How can you be so Doctor Evil?"

Alltid gillat West, och gunget i denna låt är smooth som bara den.

Heartless med Kanye West

Shoes!!

Ni som är trogna läsare av min blogg vet att jag har ett stort mat-intresse. Inte bara pasta som träningsmat här inte! För er som gör som både Öijer och jag; försöker bli lite lättare tills säsongen börjar så är soppa en jäkligt smart grej. Dagens lunch blev soppa av en spik, en mix av diverse konstiga grejer, ni vet de grejerna längst in i kylen som man helst inte vill känna till ;) Brynte palsternacka och lök i lite vitlökssmör från igår, slängde i en buljongtärning, hällde på med hälften mjölk, hälften vatten och redde med maizena (ingen grädde här inte, då cyklar man inte snabbare!) I med lite vitpeppar, blir så gott ihop med vitlöken. Resultatet av detta experiment; Gott som så gott som soppa kan smaka! Gott, billigt, snabbt, slimmat, nyttigt... Vad väntar ni på era ravioliätare???!!

Nu ska jag, för första gången för många, visa upp min feminina sida.. Inga bilar, utan SKOR!
Just nu tillåter jag mig inte att beställa dessa eftersom jag bara har drygt 200 pix kvar att leva av denna månad, men snart så.... Dregel....



Här kommer de, de första var de jag snacka om Cecce, snygga va??! ↓







Som sagt... dregel..... alla från hm.com

På torsdag åker jag, syster Cecce och min far till Sälen! Här får ni en liten snowboardbild som iallafall gör mig sugen på att åka..



Hej Svejs! Vid 2 kommer en kompis över sen blir det Vin Diesel-film!

//Sara

Träningsabstinens och gubbar födda 1987??

Har inte tränat på 6 dar, mina halsmandlar börjar gå mig på nerverna. Känner stress av att inte kunna träna som jag vill inför den kommande säsongen. Jag tycker inte att jag är sjuk mer än någon annan, men tydligen står jag ut lite eftersom ämnet har diskuterats både här och där. O, jag och Thomas (landsvägsnötare från Södertälje) snackade lite om det igår. Vad beror det på? Nån hade frågat om det berodde på att O pushade mig för hårt med träningen, jag sa ifrån direkt. Det är snarare jag som pushar mig för hårt på de flesta pass, även de som hade tänkt att vara "lugna". Känner ofta överträningssymptom när jag tycker att jag tränat på bra en vecka. Bra för mig är oftast att kunna pusha mig ännu hårdare än jag hade tänkt. Fan, när jag läser vad jag skrivit här så fattar jag ju vad som är felet. Fan, man behöver inte alltid träna som man tävlar, då blir man ju, ja sjuk! Om man ska ta det lugnt och köra tröskelintervaller, då ska man lägga sig på tröskel också och inte över tröskel. Smart Sara. Ska nog ändra min helgträning från två snabbdistans (3h på 80-85% av max) till en snabbdistans och en distans (3,5-4 h 70% av max). Om ja kör snabbdistansen på lördan hinner jag förhoppningsvis bli bra i benen till mån, TC. Resten av veckan får gubben hjälpa mig med och, som jag sagt till mig själv många ggr så måste jag våga köra lugna pass lugnt också, pust! Slit och släp.

På tal om gubbe:
Denna hittade jag på Olas plånbok.


Skämta du om min ålder gubbe lilla, om några år är det jag som får lyfta dig ur fotöljen !

På tal om ålder, igår var jag på Thao med några vänner när några grabbar plötsligt kom fram och socialiserade. Prat fram och tillbaka tills en av grabbarna rangla fram att "du måste ju tycka vi är gubbar, vi är ju faktiskt födda -87! " Fattade först inte vad han menade, gubbar? Vadå gubbar? Här finns ingen gubbe! Talade om för honom att den jag hade hemma är född innan dom ens var påtänkta och att inte ens han är gubbe, även om jag kallar honom det ;) Sen såg jag inte dom mer på hela kvällen.. Olis skrattade gott åt händelsen efter att jag berättat när jag kom hem.

Det är finfint väder, ska ut och gå en promenix runt vackra svartån i det kalla vintervädret, Oh, så poetiskt!

Ha en sköön dag!

//Sara

Hemma..

Nyss kommit hem. Det blev en snabbild från skuffen..:




Nu ska jag nog sova, lite uttråkad.. Imorn är det en ny dag =)

//Sara

Planer...

Dricker kaffe och äter het choklad med smak av mango. Imorn är det Alla Hjärtans dag och jag ska faktiskt fira dagen både på singelviset och icke-singelviset. Först blir det middag med vin och sen lite efterrätt. Har slagit på stort detta år då jag ska äta middag med två killar samtidigt. Jovisst serru!! En till cykelpojke kommer ikväll och ska bo över på soffan hela helgen. Det blir nog trevligt.
Sedan, senare på kvällen ska jag gå ut och ta en drink med några singelvänner (så det blir väl jag som får hålla reda på hela rasket..) Det blir nog också trevligt =)

Olis sade klart och tydligt till mig att han skulle dra mina trosor över huvudet på mig och sedan kasta iväg mig till sjukhusparkeringen om jag skulle så mycket som skulle stå på tå och kika över kanten på påsen i sovrummet som kom från affären Finrummet som är en av mina favoritaffärer. Är så nyfniken jag kan dö..!

Nu måste jag lägga av med skrivandet. Ska åka till Allebike i Alingsås och hämta min hojj. Uppdatering sker senare ikväll ;)

Ha en skön dag!

//Sara

Flytande semla??

Inte ens en enda liten synpatikommentar har jag fått efter gårdagens knussliga händelser... änt de fördjävlit? Kanske bara är jag av mina läsare som blivit utsatt för icke-startad utbildning.. nåja. Extra tidig dag idag, hade ingen engelska eftersom jag redan hållt tal, Jippie! Gick en snabbis på stan med Jonna eftersom jag har outnyttjade presentkort på både Bludiblu och H&M. MQ hade fetingrea, en affär som jag bara går till när de har just- ja fetingrea. Såg den finfina klänningen som jag var nära att köpa förut för halva priset av 700 kr. Klänningen var nu nedsatt till 200 pix, men inte har jag råd inte. Köpte ingenting! Duktig flicka.. På tal om ekonomi, har fått gubben att fixa säkerhetsdosa så att han kan ha tillgång till internetbanken. Internetbanken är guld för mig som vill hålla koll på mina slantar till 99%

Har gjort en smarrig, värmande grej á la Sara. Värmde mjölk, tillsatte kakao och rörsocker. Hällde lite rom i ett latteglas, hällde på kakaomjölken och la i en stor klick kakaohonung med eukalyptussmak. Jo, ni läste rätt! Spiced mintchoklad, det låter väl gott?? Jag är inte bara snygg, jag är smart också ;)

Idag vid lunchen disskuterade vi ålder. Emil sa att han aldrig ville bli 30, utan "Nä, då tar jag hellre självmord vid 29" Jaha? Alla runt bordet tittade storögdt på honom, "varför det då?" Han hade inget bra svar. Ibland förstår jag mig inte på den grabben alls. Ens psykiska ålder blir så gammal man vill att den ska vara, det är min åsikt iallafall. Det dröjjer inte länge innan jag är 30 år och Ola är 18 år. Eller kanske möts vi på mitten redan nu?? Han är så fin. Har hållit på med photoshop för att leka lite med en bild av olis och jag. Nu verkar det som om bilden inte sparades korrekt.. suck.. vad vore en bal på slottet??

Här är en bild på den annorluna honingen vi köpte på julmarknaden i Wadköping i julas som jag nyss gjorde dricka av som smakade flytande semla konstigt nog ...:


Ha en bra dag!

//Sara


Ingen utbildning!

Nä jag ska inte låta min hjärna ruttna. Mailade Örebro Universitet och frågade för andra gången om utbildningen jag väntat på i 3 år skulle starta som de sagt, svaret var negativt. Kul, fine, vad fan ska göra dådå? I morse när jag läste mailet kändes det som om jag kört in i en vägg. Visst, det finns många program inom medicin/teknik/ekonomi jag skulle vilja gå men inte i Örebro. Och flytta är inget alternativ. Inte nu, inte om några år. Hade tänkt börja jobba efter de 3 åren, som biomedicinsk analytiker såklart, eftersom utbildningen både är yrkesförberedande och ger en kandidatexamen. De alternativ jag har är biomedicin men då lär jag inte få något jobb att halka tillbaka på efter de 3 åren så just nu känns det piss angående min framtid. Jäkla skit! 
Jag var en av dem i min ålder som hade mer eller mindre klart för sig vad jag ville göra efter studenten. Planer som sträckte sig iallafall 4-5 år framåt i tiden, om inte längre.. Nu är jag som alla andra igen, vilsen och vet inte vart jag ska vända mig den 6 juni, dagen efter gymnasielivet. Men jag löser det, jag är en sån där typiskt positiv person som försöker se lösningar i allt. Och visst finns det en lösning även på detta vägskäl, bump in the road, eller vad ni vill kalla det. Det tar bara lite längre tid att nå dit jag vill. Tid, är någonting som jag ändå oroar mig för, även fast jag vet att jag borde vara egoistisk och inte göra det men det gör jag. Är inte den egoistiska typen. Får gå och bli biomedicinare, vilket i princip bara ger en akademisk titel. Och dessutom måste jag läsa upp ett 10-tal (abc) kurser för att bli leg. biomedicinsk a. Varför bor man inte i Uppsala?? ...Just a bump in the road...

På tal om någonting helt annat.. Lovat Håkan att lägga upp en bild på min nygjorda ljusstake, här kommer den:



men jag har inte fått sätta upp den än för Olis. Ola är tjock också och har ätit upp all mintchoklad. Jag är dessutom sjuk nu. Man kan ju tycka att den som är sjuk borde få största biten choklad, men icke!!! Han ska dessutom ta hit en killkompis på Alla Hjärtans dag som skulle sova på soffan, jo tjena! Jag lovar att denna Alla Hjärtans dag blir bättre än förra årets i alla fall, om ingen dör vill säga... Ett dödsfall skulle göra denna Alla Hjärtans dag värre än förra året. 

Åh! På fredag spelar Backyard Babies på club700! Jag vill gå!!! Alle skulle höra av sig om han inte kunde svänga förbi med cykeln imorn istället när han var påväg till Mora istället för att vi skulle hämta hojjen på fredag. Millencolin ska dela ut sitt pris då också =) Synd att både jag och gubben inte har råd med en räkmacka ens,..

Duktig Ponke! Gubben fixade denna i ölglaset jag fick av Nickmeister ;) Drink i ölglas, jamen javisst!


nu ska jag pladdra vidare med gubben i soffan, kanske har han även tänkt någonting annat då han gav mig denna.. Hoppas det!

Ha en skönskön kväll!!

//Sara
 


Bara räkmackan kvar

Såg att gubben min hade delgett sina läsare med mina betyg, den lille rackarn. Sista anmälningsdag till Högskoleprovet är ju den 15 feb men tror jag ska hoppa den här gången. För det första har jag inte 350 spänn över denna månad, sad but true. För det andra har jag gjort tidigare prov bara för att ha provresultaten som en sista utväg. Den utbildning som jag bestämt mig för- Biomedicinsk Analytiker har förhållandevis låga intagningspoäng, ca 17,0 vilket är ca 4,45 enligt omräkningstabellen till gamla systemet. Jag kommer nog ha runt 19,0 om jag inte lägger av helt med pluggandet men som min fysiklärare sa: "Ni är ju dumma om ni lägger av med fysiken nu för det är ju bara räkmackan kvar nu" och med räkmackan så menade han kärnfysiken, ni vet E=mc²  ;)

Nog om plugg. Tände nyss lite rökelse och det luktar inte lite alltså, nästan på gränsen att bli lite turkaffärskänsla här inne. Varnade om igelkotts-hals igår och den lilla saten hänger kvar än idag. Huvudvärken är dock bättre. Erbjöd mig nyss att gärna egen pyttipanna eller Hajkmat som min morsa alltid brukar säga, med chorizo, renkorv, potatis, lök och paprika men icke! Gubben ville hellre ha findus gräddstuvade pyttipanna med diverse E-ämnen.

Nu ska jag göra en produktbeskrivning av min ljusstake, sen är det handling och hämtning av almby-tröja som gäller =)

Ha det bra!

//Sara

Äventyr

Skulle helst av allt vilja ta en promenad med min älskling i solskenet, hand i hand genom Örebro. Romantiskt? Ja, det skulle man kunna säga. Istället blir det nog att checka in nya Willys i Almby. Idag ska jag åka på äventyr. Jag ska sova över hos min far, som i och för sig jobbar men han har en 42tums plasma teve och extreme sports channel så trevligt blir det nog allt ;) Just nu sitter jag i kemibiblioteket men ska snart ut i solen, så jäkla fint väder idag!! Synd att jag inte har kameran med mig. Oj, kom på att jag måste säga till Alle att vi tänkte hämta hem min finfina cykel på fredag kl 5. Hoppas han ser detta ;)
Tyvärr blir det ingen spin idag heller eftersom min hals har fått en igelkott i sig för att sno Olas citat. Tror de 2,5 timmar långa snöpulsningen gjorde sitt på min lilla krak-kropp för mina ben är bra steniga idag. Och halsen är igelkottig ;P

Nu blir det ut och slira i snön!! Sedan te, mycket te!

//Sara

Social avslutning på kvällen..

Ett halft städryck blev det förut. Andra halvan kom nu och emellan hann jag fika med vännen Jonna på Njuta, sedan vidare till O´Leary's för mer socialisering sedan hem och vad blir jag inte sugen på än favoriten broccoli med mycket svartpeppar?


Mmm..

En trevlig avslutning på söndagskvällen var det =) Och nu kom gubben nyss hem också =)

Hej svejs, får se om vaderna är lika steniga som nu, imorn..

//Sara

238

i puls hade jag under flera tillfällen av mitt 2,5 timmar långa träningspass idag. Okej, min pulsklocka kanske inte var så tillförlitlig idag.. Haha..
Fick ont i hälsenorna av att springa i djup snö, eftersom man glider bakåt så mycket i varje steg och dessutom är jag inte särskilt van löpare utan dagens pass var en sista utväg för att få till ett långpass.

Nu ska jag ta ett städryck ;)

Ha en bra dag!

//Sara

Bikinin byttes mot cykelbrallorna..

...igår efter att Ola droppat förslaget om att skita i cykeln idag och dra iväg till Gustavsvik med fenorna. Jag har ju fenor, cyklop och snorkel eftersom även jag gillar att snorkla och leka i vattnet men de var inte i närheten så lånade Olas andra
par med neopren-strumpor på först för att inte tappa dem. Vi hade riktigt skoj där och jag imponerade redigt med mina framsteg med tekniken. Synd att vi inte tog med kameran in men man vill ju inte att nån ska sno den när man är 4,5 meter under ytan. Använde min nya fina bikiniöverdel också, den som jag valde mellan den och en större men som kassörskan sa att "du måste ta den mindre för den kommer bli större i vattnet" ....Jaha?? Större säger du? (fick väldigt konstiga bilder i huvudet..) Men gjorde som hon sa, hon vet säkert bättre om såna saker ;) O la ut en sexig bild på mig på sin blogg http://cykelola.blogg.se Lite leddjursinspirerat foto kanske??

Efter leket i vattnet och köande för att få duscha bland gråtande ungar och morsor cyklade vi iväg mot Formosa ("stans godaste, och billigaste asiatrestaurant") på stortorget. När vi smockat i oss både röd och grön curry med kokosmjölk, ja vad ville inte gubben då än att köpa kaffebröd på konditoriet?? Ujujuj, den grabben kommer bli min död =P

Cykelresan i den rosa lilla kartongen gjorde detta mot semlan så den blev tillslut bara halväten..


Eftersom både O och jag har lite ätstörningar pga prestation går inte att ta miste om särskilt på kvällen då det brukar se ut såhär; Efter länge skruvande på sig sneglar han tillslut på mig från andra sidan soffan och säger med en lite nervös min "jag är faktiskt lite hungrig, kanske ska ta en filtallrik iallafall" Jag sneglar tillbaka och säger "jag är också hungrig". Sedan sitter vi bara där i hopp om att hungern ska tillta vilket hunger nästan aldrig gör, eller också går den av oss med dagens lägsta psyke och fixar käk. Några andra idrottande par som känner igen sig?? Patrik och Maria?? Vi är alla sjuka.
Efter äckelsemlan var det bara att dra iväg till några kompisar och kolla film. Godzilla originalet från 1954 och Fearless med Jet Lee såg vi. Fearless förr mig såklart mest i smaken då jag är helt såld på Kungfu-filmer. Fearless hade lite Den sista samurajen över sig. Det här med att börja om efter många snedsteg i en annan kultur och sedan komma tillbaka, klokare och på G är lika filmerna emellan. Allt med att förvara kina mot "yttre angrepp" genom att slåss mot amerikaner, fransmän, engelsmän och japaner finns ju i hälften av alla kungfufilmer. Efter lite kaffe gick jag hem. Blev medbjuden till Thao men hade redan planer för kvällen. Vi bjöd in oss själva till Olas kusse Linnéa på melodifestival-tittande och "parma-med lite ost-och basilika"-snittar. Några snittar blev det inte utan tjejkalas. Linnéas söta lilla dotter (som hoppade upp i mitt knä många gånger =) Åh! Moderskänslor..) och två av hennes kompisar som hade trott att Ola var en Olivia så det blev ju tjejfest ändå ;) Lite Vin, öl och köttfärssås-nötter senare tog melodifestivalen helt plötsligt slut efter en jäkla massa röstningsomgångar. O(livia) fick syn på hamstern i huset, hette han poppe? (kommer inte ihåg) som han blev kär i som alla andra hamstrar. Ett tag såg det ut som om poppe skulle föjla med hem men Frida (dottern) sa ifrån innan hon trött gick och la sig med sin lilla Mp3 med Ronja Rövardotter- musik =)
Påväg hem hade det börjat snöa som bara den så vi såg ut som snögubbar när vi kom hem. O oroade sig lite över om chefen skulle ringa och mota ut han i snön mitt i natten men samtalet kom passande nog precis när han vaknat, skönt.

Nu ska jag bränna lite fett. Cyklister norr om Örebro tycker säkert jag är fjantig som inte vill köra på 70-90 vägar i 15-20 cm kramsnö men har inga dubbar och dålig snöteknik så vill inte ge mig ut ensam på 4 timmars trafikerad-vägsväng. Det blir istället 3 timmar snölufs runt om i Örebro. Kommer garanterat vara ett lik när jag kommer tillbaka.. hehe.. Så ska det vara..

Ha det Gött!!

//Sara


Fan å Fan!

Fan, blir illamående av inslaget om att gässen plockas levande för deras dun.. Det är sjukt hur man kan utnyttja djuren pga för dåliga lagar om djurens rättigheter. Jag blir illamående!

Konstiga drömmar och hot choclate

Vaknade upp vid nio efter att ha drömt jäkligt konstiga grejer. Hade kommit trea i crosscountry SM efter Snihs och Engen. Lite senare var det dags för vintermountainbike-SM av någon konstig anledning. Min anmälan hade visst inte kommit in så jag fick efter många om och men starta i D-50 klassen (ni som kör vet att det inte ens finns någon sådan klass) Iallafall, jag tog mig till starten som gick precis när jag kom dit. Mina konkurrenter var, ännu mer konstigt, sjukligt feta men de var ändå jäkligt hajja på att köra mountainbike. Så det blev en tuff match. Mina vinstchanser spoilerades dock av en bitchig kärring till flaggvakt som visade fel väg. Skadad? Ja, man kan nästan tro det. =P

Det är "aktivitetsdag" idag och bestämde mig för att  testa någonting nytt istället för att imponera brallorna av alla pojkar genom att följa med till Trysil. Jag stannade hemma med brädan och körde Yoga på friskis istället. Hihi, fick nyss ett . sms av gubben som löd; "Vinka i fönstret om 5 min" jaha, ska jag ta tid nu då? ;) Han är rolig han. Yogan, iallafall, jag hade gått  runt och flabbat om att komma i kontakt med mitt andliga jag hela morgonen, lite för att retas och lite för att jag var exalterad över att få prova. Såhär i efterhand tror jag att jag hade förväntat mig ett mindre mirakel men det var det definitivt inte. Fick ont i ryggen i nästan alla övningar, men det kanske inte är så konstigt såhär på livets höst (jag är ju 18 ;)) Nu åkte gubben förbi, tror inte man ser på bilden men han gjorde djävulstecknet min lilla djävul.

 

Yogan ja, lärde mig friskis variant av solhälsningen. Hunden gillade jag bäst, undrar varför. Shanken var tydligen också sugen på att testa Yoga, för han hade också letat sig dit.


Efter att ha aktiverat sig lite tänkte jag och min följeslagare först käka på bredbar, handla bh och kaffe och sedan gå och bada på Gustavsvik. Så blev det inte, precis när vi stod i dörren ringde chefen och ville ha in honom för snöplogning  så det blev bara en snabblunch. Jag gick till sportaffär efter sportaffär och kom därifrån halft skrattande, halft gråtande pga de helt vansinniga priserna och de försmå storlekarna. Måste man vara som en valross i omkrets för att ha stor kupa?!?! Makes no sence.. Suck, får beställa från internet. 
Gick förbi Te&kaffe huset på väg hem, rådfrågade tanten i kassan eftersom jag hade tänkt mig någon ny sort och Mocca Sanini, odlad i dominikanska republiken blev resultatet. Denna Hotta chockladen passade utmärkt till mig och kaffet idag ;)



Alla planer inför ikväll verkar gått i stöpet. Skulle först till Satin på 80tals kväll med några, men det sket sig. Tänkte kolla på kungfu film med en annan, men det sket sig också. Så det blir nog Let´s Dance (Joo, kollar faktiskt på det nuförtiden) och myskväll själv... Jaja, vad är en bal på slottet??

Ha det gött!

//Sara

Uppdrag Granskning vs Nightrider

Ni kan ju bara gissa vem som ville se vad ;)

Det blev tillslut Vem vet mest med Rickard Olsson som båda gillar. Han är för skön han. Fick nyss reda på att syrran ska flytta till Överraskande Örebro, det är vajert! Med andrahandskontrakt o hyra på 4000 för en sunkig 1:a i Solna så vet jag att hon kommer få bra mycket pengar över här i lill-stan. Ska bli kul att hon kommer närmre =)

Ont i huvudet och trött. Hoppas inte jag håller på och bli sjuk. Men alla går ju runt och hostar massa nu så det skulle ju inte drekt bli någon överaskning... Har kollat på csn vad månadsinkomsten blir när jag börjar på universitetet och måste ta studielån. 7806 kr tror jag det var med fullt bidrag och fullt lån. Räknade lite; halv hyra 2500, halv mat 1500, cykel 1000 blir 5000. Sen är det ju allt annat. Om cykeln pajjar är jag ju dessutom körd, men det är väl klart när man inte har massa pengar på banken. Vi har börjat kolla lite på annan, billigare lägenhet pga att jag inte kan hjäpa till med så mycket så blir det även för mycket för Ola. Med denna finfinfina nuvarande lägeheten är dyr, 5400 och det är bara en tvåa. Men den är ju så fin. Fast tror både jag och O vill ha en lite uteplats där man kan sitta på sommarkvällarna å mysa.... Idag hade Asplunds bara en 1:a i samma hus att erbjuda..

Nu blev det Nightrider och jag sitter med mungiporna vid öronen. Inte pga Mike utan pga den finfina mustangen ;) ;)

Have a great night!

//Sara

Mysig start

Imorse vaknade jag av att gubben låg slingrad runt mig, efter en stund gick han upp och satte på tvättmaskinen och kom sen tillbaka och la sig bakom mig igen... Så mysigt att måndagsmorgonen bjöd på en helg-känsla.. Efter att ha legat och draget mig lite mer så gick jag upp och käkade finfin grötfrukost, också med älsklingen som artigt hade väntat i några timmar på att jag - supersnoozaren - skulle vakna. Började kl 10 idag, sa till mats att "Vi kommer få en chock sen när vi kommer ut i arbetslivet.." Han skrattade bara och sa att "Det är bara att ni ansöker om att ni inte kan jobba innan kl 10 med hjälp av facket, det är plättlätt." Jaha, där har vi ju lösningen.. =P

Fick mycket gjort på min rapport om Förändring av metyleringsgrad i ribosomala gener vid olika behandlingar. Så skönt att den snart börjar bli klar.

När jag kom hem var spritskådet påfyllt till viss del. Rom och vin hade tillkommit, Baccardi and Coke, please Myhfannwy!,.  Slängde i mig lite mer gröt och stack till träningen, alldeles för mätt för hårdkörning. Körde 3 minuters fartökningar, 8 st med 2 minuters vila emellan. Benen var trötta sen igår, kände av mjölksyran vid 155 i puls, som är under 10 slag av min tröskel. Ouch! Det sved idag. Det blir tunga, långa, plågande intervaller på låg kadens imorn.. Gött!

När jag kom hem satt John o Olis i soffan och socialiserade sig. Synd att man måste gå ifrån och plugga fysiologi till morgondagens prov .. Jaja, det måste ju göras..

Sugen på att se kungfu filmer! Började prata om Hero med en kompis så det blir nog filmkväll nån gång snart.. =)
 
Nu ska jag massera gubbens ben efter hans många försök till att ge mig dåligt samvete efter gårdagens uteblivna massage ;) Då blir han nog nöjd och glad..

Ha en skönskön kväll!!

//Sara

Pilsk på träning

Nu kommer iallafall lite bilder på hyllan..


nu har vi flyttat om ännu lite mer och en lång bänk/förvaring har tillkommit under stora fönstret. Igår kördes det ju som sagt Wadköpingsloppet i Ånnaboda. Tjejen som vann, Lina Hultin, imponerade redigt. Hon var överlägsen från start och drog runt på många killar. Så jäkla strongt. Hennes sluttid skulle ta henne till andra startled i vasan. Ola den stackarn missade andra startledet med ca 5 minuter. Men han är såklart nöjd med 3dje med eftersom han annars hade fått kört i 10onde led...
Jag sprang i runt vid ånnabodasjön och ner runt södra backarna på stigar som i vanliga fall brukar köras med skogsmaskinen.

nu har jag haft dålig tidsuppfattning.. och tänker bara på träning efter att ha läst Silver-Emmas vinterträning del 2 i kadens så nu..

To be continued...

Nyss kommit..

..hem från skidtävlingen i Ånnaboda. Tävlade inte, nej nej, utan servade Ola med dricka och vänliga blickar. Sitter och käkar köttbullar från igår, om en kvart börjar cyclocrossVM på eurosport så vi ska åka till min far om 5 min och snika tv:n då inte vi har kanalen. Och troligtvis lite tårta från gårdagens kalas som jag avstod med bra skäl.

Jag är otroligt lättskrämd.  oj får  fortsätta efter crossen..

to be continued...

RSS 2.0