Inflyttningsfesten - dagen efter

Såhär ser vårt vardagsrum ut, dagen efter...............


HA!, efter städningen såklart ;)

Då min kamera strejkar när ljussyrkan blir lägre än "starkt dagsljus" så kan jag tyvärr inte delge er några fina festbilder, den bästa jag har är denna som är på 2 st smsande turturduvor

man kan ju se liite färgskiftningar iallfall, alltid något =P

Vi hade gjort pastasallad till 30 pers som innehöll kyckling, bacon, fetaost, ruccola, soltorkade tomater, paprika, rödlök, tomat och ja-pasta. sen gjorde jag 3 såser bredvid med smakerna; vitlök/svartpeppar, senap/timjan/honung och chili/paprika. Den fick högt betyg och jag tror jag ägnade var 10e mening åt att: Ät lite mer, vi har massa kvar! Och på vår balkong står idag, dagen efter 2/3 av all pastasallad kvar, ca 15 kg. Så om det är ett cykellag på genomfärd genom Örebro så kan ni ju alltid skippa burgerking och titta förbi på tunnelgatan 8...


När man är på fest brukar de allra flesta lämna kvar sin medtagna dricka och jag tror fasen att vi gick plus på denna fest-så här fullt har vårt spritskåp aldrig varit! :)De fina liljorna fick vi av kusin-Linnéa och glasvasen fick vi av Martin och Anna. Fast, vasen var tydligen en ljusstake enligt damen i kassan men vi tyckte den passade bäst som vas :) I den vita lådan ligger......: En ADVENTSKALENDER! Så barnsligt roligt :D Lisa, som vi fick den av, har suttit och slagit in paket efter paket för att ola och jag ska ha någonting att öppna på decemberkvällarna-och vi som älskar överraskningar!

Ha en skön 1a advent! (jag började tjuvelda min adventsljusstake i onsdags så jag leder ;))

//Sara

Ready...

När vi var och storhandlade på Maxi nyss slog det oss att vi var de enda storhandlarna som hade ryggsäckar och hojjar som transportmedel. Vi märkte snart att vi inte skulle få med oss allt som vi behövde till inflyttningsfesten imorn kväll så all dricka och allt bröd får vi åka och handla imorn... Lite mer omständigt, men mycket mer ekonomiskt och miljövänligt med cykel vs bil.

Här hemma nåder delade meningar om vad kissen ska heta, hm, vi får nog bestämma oss efter festen imorn,.... ;)

Puss och Puss

//Sara

Tordag kväll

Kattnamnen flyger inte precis in men vi har iof ändå runt 10 st namn som vi funderar på...... Sixten, Avanti, Tino, Baghera, Blixten, Sram, Shimano, Oscar B, Hulken, Lundberg, Berra men det är ingen av namnen som känns 100. Kom gärna med fler förslag!

Håller på att skriva på min labrapport och usch vad det tar tid. Som vanligt, men ändå... Vi har fått upp lite tavlor idag och sista gardinerna är nu uppe så nu är vi lite mer tillfreds med hemmatillvaron. Jag började elda på adventsljusstaken i morse till frukosten, jag vet att det är för tidigt men det är ju så mysigt. Imorn ska jag hämta kattlåda, transportbur och slagborr á la skitbra kvalitét så vi kan sätta upp mina ljusstakar i betongväggen. Och sen var vi varit och köpt 2 hjortkorvar, renkorv och älgkorv på julmässan på slottet. Vi köpte även 3 st fudge-påsar med whiskysmak. Lagavoulin och en till whisky var det i de små sockergodisarna och det gillade herrn såklart mycket. Jag tyckte den smaksatt med kaffe (surprice) var godast så den ligger nu också i kaffeskåpet. På vägen hem (ok. det var en omväg) gick vi via systemet för O skulle ha whisky, nu i flytande form. En Bowmore gick vi sedan hem med efter att han stått och inte kunnat bestämma sig i ett bra tag ;) Kvällen bjuder på mer plugg, och sedan förhoppningsvis lite mys med halvsjuklingen.....

//Sara 

Välbefinnande utan hjälp från yogis

Idag trillade mitt studielån in och på mitt konto stod det nu helt plötsligt 7838 kr istället för 18 kr. Jippie :/

Min fina sambo kommer ofta hem från jobbet/träningen och är stressad av att det är så lite kvar av kvällen och så mycket att göra. Jag brukar då försöka få till en mikro-paus med honom t.ex. ligga på sängen och bara småprata igenom dagen i 5 minuter eller stå i hallen och bara hålla om varandra i några minuter innan vi sätter igång med tvätt, disk, träning, pluggning och allt vad vardagsgrejjer heter. När vi flyttade ihop för drygt ett år sedan kunde han inte varva ner så som han kan nu och det tycker jag är ett stort framsteg :) Det behöver inte ta lång tid - hey, vad är egentligen 5 minuter när det gör en sån stor skillnad för välbefinnandet?
Igår var vi på gymmet och det var andra gången på två gånger som ett yoga-freek (olika killar) började snacka med mig lite för entusiastiskt. Det lustiga, eller kanske skrämmande var att båda yogisarna tog kontakt när jag stod vid samma maskin nämligen hipstermaskinen (man står på ett ben och pressar ner en rulle som man har i andra benets knäveck - som att cykla med ett ben) Och hur ofta kommer yogisar fram och vill framföra hela sitt koncept och värva nya medlemmar? Ska be ola stå bredvid nästa gång jag ska köra denna maskin och se om det blir någon ändring i folks beteenden.... ;)

Puss å kram

/Sara

Den 16:e december händer det!

Den 16 december hämtar vi hem vår lilla kissemiss av manligt kön som just nu ligger och vilar hos sin mor i Fjugesta utanför Örebro.

Vad säger du nu då Cecce?! Cute or what?
Tillochmed Ola som försöker framstå lite "anti" börjar mjukna och planera inför hemgången. När det är en händelse som jag ser fram emot mycket så brukar jag vara taggad som få under några dagar och vilja att allt ska hända på en gång! Då kan jag vara lite intensiv (tycker ola ;)) Jag ska se till att fixa och dona ordentligt inför dagen då den lilla krabaten tar sina första stapplande steg i sitt nya revir. En skön klösställning, kattsand och lite annat har jag redan fixat och i slutet av denna månad kommer låda och transportbur. Jag längtar!
Jag har nyss kommit hem från skolan, lite tidigare än utsatt då jag inte behövde göra om försöket. Laborationen gick ut på att bestämma succinatdehydrogenasaktiviteten i blomkålsmitokondrier. Ja, lika bekripligt som alltid alltså ;) Nej men ärligt denna laboration är en av de mest avancerade jag gjort pga att teorin bakom metoden är så uppåt väggarna biomedicinskt komplex att det krävs en hel del för att förstå vad som egenligen hänt. Metoden var hyfsat enkel men det kommer som sagt krävas en hel del kunskapsinhämtande om enzymers kinetik, hur olika inhibitorer och mycket annat fungerar för att ens komma på vilka resultat vi borde få teoretiskt. För att inte tala om elektrontransportkedjan och alla dess reaktioner....Snabb förklaring för alla som vill hajja: 7 proven + blank inför spektrofotometrin. Ju ljusare färg desto mer reducerat har den artificiella elektronacceptorn 2,6-dichlorophenolindiphenol (DCIP) blivit med hjälp av E-FADH2. Giftet Natriumacid tillsattes för att stoppa komplex 4 i elektrontransportkedjan så att elektronerna binder till DCIP (resulterar i en ljusare färg) istället för syrgas till vatten (normalt).

Nu ska jag kasta in dagens värden i excell så jag får någonting vettigt gjort! Senare ska gymmet beträdas och axlarna shapas bäst jag vågar :)

Hajj

//Sara

hur kan vi göra det lite, lite jävligare???

.....Och vad har jag hittat på under denna, för det mesta, regniga helg? Jo, jag har försökt jag få tag på min remiss som någon på öron-näsa-hals har "klickat fel" på. Enligt dom har det inte kommit nån remiss så de snäste av mig och sa att jag skulle ringa till skebäcks VC dagen efter. Gissa om man blir glad..... En läkare som undersökt mig på VårdC i augusti skickade den dit och ja; de måste ha förväxlat det ärendet med specialistundersökningen av mitt Vocal cord dysfunction som var på forniatrin som ligger i samma hus. Jävligt klantigt tycker både jag och distriktssjuksköterskan. Ok, sjuksköterskan Gunn skulle prata med min läkare som skickat remissen för att rådfråga. "Jag återkommer om några dagar då jag fått tag i honom!" Okej, tack o hej. Gunn ringer när vi står och handlar ljusslinga till granen på Rusta. "Hej Sara, doktorn skriver ett brev till forniatrin om att få ett tydligare remissvar....." nej nej nej, gunn lilla tänkte jag... Suck! För 57:e gången: Mitt ärende på forniatrin och mitt ärende på öron-näsahals har inget med varandra att göra! Det är nog bäst att jag pratar med läkarn själv sa jag. Ok, jag fick en telefontid med läkarn den 1 december kl 9.00. Tack och hej. Jag hade ju inte med mitt schema till fredagshandeln på Rusta fredag eftermiddag utan det var först på lördag morgon som jag märkte att jag HAR EN TENTA DEN 1 DECEMBER KL 8.15 - 12.15. Så nu på morgonen har jag beställt telefontid, förhoppningsvis så svarar Gunn, om att få byta min telefontid med läkarn för att sedan, om jag har riktigt mycket tur, kunna gå vidare med mitt ärende........

Fredag eftermiddag

Flinar till och undrar hur lättlurade vissa egentligen är. På blogg.se´s startsida står det om en viss bloggerska som uttalat sig om att "jag är rädd, om två år den 21 december dör vi" efter att sett filmen "2012". Ibland är det lite extra tydligt hur olika verklighetesuppfattning vi människor faktiskt har. Själv hade jag nog tänkt att klä julgranen med min sambo och kisse den 21 december år 2012, men vi har ju alla olika proriteringar här i livet... ;)

De flesta av er har nog redan sett detta klipp eftersom merparten av ni läsare är mountainbikecyklister men detta tål att delges många, många gånger. Se, förundras och framförallt; njut!


Nu kommer snart olis hem till pappa, där jag nu är, sen ska vi åka och shoppa Philips dammsugare och kolla på kissemat på granngården. Vi hade tänkt att vaccinera oss idag, men eftersom allt vaccin är slut så blir det svårt.

Jag har ringt till en familj som hade två stycken kissekullar som var leveransklara (usch, vilket hemskt ord) i december och vi hade tänkt att hämta hem en liten kissekatt i mitten av december eftersom jag är ledig då :D

Nu ska vi åka till Rusta. Hej svejs!

//Sara

in i dimman

Jag har knappt börjat att plugga, och min hjärna känns redan otroligt grötig. Ni som pluggar vet hur det kan kännas; ögonen har mist sin förmåga att fokusera och man går omkring som i en tjock dimma medans man hela tiden tänker att "nä nu ska jag plugga, men jag är så trött...... Nä nu!" men ögonen fladdrar bara över texten och inget fastnar i minnet. Ska nog gå ut en kortis i regnet så att jag piggar på mig, det hjälper inte att jogga runt i lägenheten...... (redan testat)
//Sara


en del av Helgen som var

Jag ska väl se till att blogga ordentligt när jag väl är igång ;) Jag var i Ullared i söndags och gjorde - ja vad tror ni? Hittade en kristallkrona som var precis som vi hade önskat oss till sovrummet. Och en gjutjärnsstekgryta i en bra storlek från Skeppshult som jag kan laga möra helgstekar i, en elvisp som man inte får kraftiga elstötar av, två stycken fina tavlor som ska sitta i vardagsrummet, en stekpanna i bra kvalité från Hackman + diverse kattprylar till vår framtida katt... Känner mig nästan som Astrid Lindgren när hon ska berätta vad som fanns i Det stora taberaset, hehe.. Den absolut bästa scenen i Emil från Lönneberga enligt mig, men jag har en passion för mat som ibland är utom denna värld.Cecce fick för sig att hon skulle klä in sig i en ytterst ful fuskpälstrasa...


Dessa får ni se på väggarna på vår inflyttningsfest den 28 november :)


En något trött men koffeinpigg ola på söndagskvällen kl 22. Jag var så sugen på kinamat påväg hem från ullared att han åkte och köpte en låda med favvogojset (stark thaibasilika med vitlök) som jag smaskade i mig efter jag kommit hem medans han började att sätta ihop kristallkronan. That's love folks!


Just ja. På lördagen köpte vi ett vardagsrumsbord (ni kanske har sett att vi försöker sälja vårt funktionella furusoffbord på facebook...) och så köpte vi ett vitrinskåp. Aj i plånboken, tänkte ni men de båda möblerna gick på 150 pix tillsammans. Japp, det är sant.

Tungt som satan var det.
Nu ska jag lära mig citronsyracykeln utantill. Skoj! =P

Ha en skön kväll! Kramas mera!

//Sara

Desperat

4 dygn har huvudvärken hållit i sig... Fy fan säger jag. Vaknar med huvudvärk, somnar med huvudvärk. Jag var frisk i nästan två veckor och jag ska väl vara glad för det. Jävla lyx att vara frisk. Usch å fy.

På lördag åker ola ner till cykelmässan för att göra reklam för Gotland Bike Battle, GBB som vi båda körde i somras. Jag vann damklassen, ola 2a i herrklassen. På tal om sjukdom (när man ändå är igång med klagan) så körde jag tävlingen med feber = inte bra för hälsan och "lite" extra jobbigt att hålla blicken horisontellt, men va fan. Det var en tävling jag sett fram emot. Pust, vette fan hur tävlingssäsongen 2010 kommer att se ut. Träningsmönstret sedan juni-juli har varit; sjuk 5 veckor virusinfektion, mellanläge sjuk/frisk 1 vecka, förkyld 1,5 vecka, frisk 2 veckor, sjuk 2 veckor, mellanläge sjuk/frisk 1 vecka, sjuk 1 vecka, frisk 3 veckor, sjuk 2 veckor.... Såhär är numera min träningsvardag. Pest. Jag hinner aldrig få upp ens den grundkondition som krävs för att börja med det anaeroba eftersom jag alltid blir avbruten av sjukdom. Min träningstid går till 50% ut på att ligga hemma i sängen med ipren och snorpapper.

Är det någon likasinnad tävlingsmänniska som kan förstå min frustration? Är det någon som har något tips, eller har varit med om samma problem? Börjar bli desperat.

//Sara

Avbruten

Vi bestämde oss för att göra lite extra god mat ikväll istället för fil, eller macka. Ola ville gärna ha; tatatam tam tam! Den manliga favoriten; pepparbiff! ;) alle gubbe giller pepperbiff! Till det gjorde jag en grönpepparsås, ola gjorde rotsaker i ugn. Och för en gångs skull så försökte jag mig på att göra efterrätt; chokladmousse. Fin choklad, grädde och 2 gulor vad det som behövdes och det blev jävligt gott om jag får uttrycka mig så...

Glasen som annars brukar innehålla grogg innehåller nu nånting sött.


Imorn ska vi på 44årskalas, japp. Denna present tar vi med oss; en jäkligt dyr (och förhoppningsvis god) balsamvinäger.


Nu blire bus..... Hajj

//Sara

Halkat dit igen.........

Idag var första gången på många år som jag nickade till på en föreläsning, fy fan vad trött jag var/är. Cyklade hem snuvig och frusen strax efter 16, tvättade till 19 och sen dess har jag legat i sängen, legat i soffan och ätit macka och kaffe. Sitter nu och kollar på lyxfällan och tack o lov att varken ola eller jag har ett onödigt beroende som kostar massa pengar (ok. kaffe räknas inte ;)) Åh vad han som är pokerberoende skäms. Det borde han göra. Imorn är jag helt ledig :D fyfan vad skönt.

Den här fina bilden tog jag i morse på Bilbergska huset, universitetets nyaste house


Morgonkallt


Nu har ola och min pappa nått fuffens för sig över smskonversation - kan det ha någonting med min födelsedag att göra?? ;)

//Sara

Det går bra nu

Godkväll alla härliga människor :)

Igår blev det nytapetserat! Skönt att slippa golvpapp, slipdamm och målare som ringer på dörren kl 7 fast att man är ledig ;)

Tapeten i köket, samma som i gamla lägenheten....


Nya, fina ljust skogsgröna tapeten i hallen, som förresten uppskattades starkt av grannen under


nya på kontor/cykelrummet


Mörkröda tapeterna med nya, stooora fina silverspegeln blev snyggt tycker vi ;)


Utsikt från balkogen

Nu ska jag lägga mig och gosa med mina fin fina sambo i sängen....

Hörs imorn

//Sara

Get it going

Fyfan vad jag går och drar mig för att skriva den där jävla rapporten som ska vara inne imorn. Har gjort allt annat förutom att plugga idag - BAD GIRL!

En av de bästa scenerna i Family Guy.//Sara

Rapport från renoveringsstilleståndet

Det ger inte det minsta frid att komma hem när det renoveras, nya tapeter, alla träsnickerier ska målas, alla dörrar...

vårt vardagsrum, är det inte hemtrevligt?


Sovrummet blev nytapetserat i fredags. Roströd med guldiga rosor på. Det var inte jag som valde tapeterna utan det var ola som bestämt skulle ha den här och fan vad nöjd han var efteråt när han fick sin vilja igenom i ett av de fyra rummen ;) Och sen har vi kommit överens om att vi ska ha en kristallkrona i taget, sen ska vi sätta in vår stora nyinköpta spegel med fet silverram och ställa in några av mina smidesljustakar, det blir hot.


Vad tycker ni? Ris eller ros?


Ingång vardagsrum. Hallen kommer att bli snorgrön ;) min fvoritfärg


Igår kväll efter en aktivitet fick jag så ont i magen att jag bad ola att berätta någonting så att jag fick tankarna på någonting annat än smärtan. Jag sa "säg vad som helst, typ hur vi ska inreda i sovrummet!" Ola stackarn som nyss kommit hem från grabbfesten och var trött som fan gjorde ändå sitt bästa: "Jooo, vi ska sätta in kristallkrona ossen ska vi ställa in smide ossen när man lägger täckmatta så ser man.....så om man lägger grus på så ser man.....så serman hur ... hur olika personer.... när man tar täckpapp,,... hur olika personer är....." Jag vänder mig om: "Vad fan snackar du om?!?" Haha, du bara svamlar! Han är för söt, den karln. =)

//Sara

Någon idé på aktivitering?

Klockan är bara strax över 6 men det känns som om den är typ efter 11. Fyfan vad seg/tråkig denna helg har varit tittils... Tenta igår, plugga järnet hela gårdagskvällen-har en jätteviktig rapport som ska in senast måndag. Plugga på förmiddan idag, träna själv i ljungstugan, inställt kalas som jag planerat hela dagen runt, handla mat och nu har ola åkt iväg på "kjoltygs-fritt kalas" hos sportklungan. Måste lyssna på lite hård musik.

//Sara

Nytentad

En kort bloggis måste ur mina fingrar. Idag har jag tentat av ytterligare en kurs, biomedicinsk laboratoriemetodik I. På måndag börjar ny kurs, hej vad det flyter på fort! Vill bjuda över en massa kompisar till nya lyan men det ser ut som en skitig lagerlokal just nu. Ush å fy. Tentan gick bra, kunde alla frågor till 100 utom en 2 poängare där jag skulle beskriva funktionen hos en scintillationsdetektor. Onödigt att kunna tänke jag igår, jag är ju inte fysiker!Där sket jag i det blå skåpet!

Nu ska jag hem till alla barbröstade målare. Which me luck =P


//Sara

Brända glädje-inducerare och lite nördstuff

Var i pappas lägenhet och pluggade hela gårdagen eftersom det är fullt av skyddspapp, målare och plast i lägenheten. Ola smsade på förmiddan att han inte mådde någe bra och skulle gå hem när tillfälle gavs, trött och på gränsen till feber lät symptomen som. När han kommit hem till pappa så la vi oss i de mjuka skinnsofforna och kollade på American Soldiers. Inte särskilt bra film tycker jag, men den dög som plugguppehåll/sjukfilm. När vi tillslut bestämde oss för att åka hem till bombnedslaget till lägenhet så snöade det! =) Det är så fint med snö.

Jag märkte hur jäkla bra koordination jag hade igår. Laga mat, baka hallongrottor, plugga, kolla på TV och pyssla om sjuklingen - allt på samma gång. Maten blev riktigt god men hallongrottorna blev kanonbrända. Japp, de såg ut som smulnade kolbitar och röklukten ska vi inte ens tala om... Men att hallongrottorna (som jag pratat om i flera veckor) blev just kvarglömda och förkolnade i ugnen igår kväll var bara bra, för det gav ola ett stort varmt smile på läpparna där i sjuksängen och det tror jag han behövde =)

Puss och kram

PS. Hur fränt vore det inte med ett trikulärt mikroskop som man kan koppla en PC/mikroskopkamera till?!?


Så kan man spara ner baktis-bilder och annat gojs som man hittar hemma, på datorn, förstora upp som på canvasduk och sätta upp i kontoret/vardagsrummet! Ska INTE ha monomikroskop. Ush å fy. Fast mikroskop och kamera 3Mpix skulle gå på 9000:- så det får nog bli ett framtidsprojekt.


//Sara

Kallt om nosen

Burr! Sitter hemma hos pappa och försöker plugga. Hemma är det inte möjligt eftersom jag då skulle få sitta i förrådstummet och plugga på 20 kvadratcentimeter.... Håller på att värma upp mig med massa te. Han har det så kallt hemma lilla pappis så näsan snorar och jag måste ta pauser för att jogga runt i lägenheten för att bli normal-varm... Nu väntar dagens 4 kopp te...
/Lill-Saris

Gratis-pizza och åter igen bombnedslag

Stökigt igen! Igår eftermiddag ringde vår hyresvärd och sa att ett gäng målare stod och stampade utanför vår ytterdörr. Vi blev en aning paffa då The boss senast veckan innan sagt att "renoveringen blir troligen inte förrens nästa år, du vet de har det så stressigt..." Sena gårdagskvällen sysslade vi alltså med att flytta ihop alla möbler i en enda röra för målarna skulle komma och knacka på dörren kl 7.00 imorn bitti. Kul Kul. Ska bli skönt när det är klart men också lite surt för precis när jag lagt en hel vecka på att få det fint hemma så är det plötsligt obeboeligt igen. Ja ja, vad är en bal på slottet?

Ikväll hade jag tänkt joina ola och lisafisa i ljungstugan men eftersom jag inte fick vara med och svettas så åker jag och käkar gratis-pizza med en massa biomedicinare på universitetet i stället. ÅÅH! SÅ SYND!


Hej svejs.

Nu måste jag plugga.

//Bus-Saris

Bad timing

Det har varit en tung dag. Hade en examinationslaboration 8-16. Tänka själv, göra själv, göra rätt, göra om. Efter jobb/plugg och en kopp kaffe innanför dörrn hemma stack vi till gymet för att träna styrka. Hem igen, samtal från syrran, samtal till mamma som fyller år idag och samtal från programansvarige på universitetet; ska skicka ut massmail till alla studenter på biomedicin ikväll. Pust. Orolighet inför tentan på fredag blandat med psykisk trötthet från universitetet blandat med fysisk trötthet ifrån timmarna på gymet blandat med en jävla massa annat gjorde att ett till syntes harmlöst mail från en vän kändes som ett svek. Fel tillfälle. Definitivt men hur fan ska man kunna veta det? Just nu vill jag bara krypa upp i soffan med min älskade sambo som gång på gång tycks göra allting så himmla rätt.


Halvfärdiga resultat på vägen i min B-Erytrocyt-osmosiska resistensbestämning från idagImorn kl 7.00 kommer det massa målarkillar hit hem och ska fixa lgh. Vi har ställt allt 1 meter ifrån väggen....My hoe making sandwiches just the way he like it.


There you go Milla!


//Sara

CPU-användning 100%

Ja, min dator är seg.

Vet inte hur mycket jag ska skriva. Eftersom jag inte tillhör skvallergänget så blir det nog för lite för ni läsares smaker. Jag tycker det är svårt att veta när man ska säga åt en människa att det är dags att back-off för att använda ett engelskt uttryck. Skaffa egna vänner, tagga ner eller inse fakta. Känner en lätt hickning av "patetiskt" fastna på tungan, sväljer ordet och skakar istället på huvudet. Snälla tänk efter en gång till innan du bjuder in oss igen-vi vill inte komma. Hårt, men till större delen sant.


Det här är min, och bara min egen blogg.


//Sara

RSS 2.0