Tur med karlar = otur med teknik?

Ibland har man tur. Som igår då det för en gång skull stod en kille bakom kassan i en klädaffär för tjejer. Dagens erbjudandet var: Jeans och ett linne för 400 pix. Ett specialerbjudande då bara brallorna kostade 400 och uppåt. Jag själv kom därifrån med ett par jeans, en tunika och ett skärp och vad betalade jag? Jo, 400 kr ;) Det är kvinnlig beslutsamhet, självsäkerhet och just att det står en kille på andra sidan disken som gör att man kan komma undan med en sån deal en helt vanlig fredagsförmiddag.

Efter frukost idag tänkte jag att: idag ska det spenderas skrivare! Jag är ju, som ni säkert redan förstått inte i ludvika och kör inte Finnmarken så idag har det varit Sara-dag hela dagen. Hörde nyss från Ola-bandola på telefon att Alle (Allebike-Alle) saknade mig på tävlingsplatsen. Snyft snyft, jag saknar också att se dig i dina skins, drickandes morotsjuice från genomskinlig flaska, skrockandes med O. Byhlinder.. Nä skämtosido, jag hoppas att det gick bra för dig Alle =)
Skrivare var det ja... Det här med att följa manualer, installera och plonka med konstiga allt-i-ett apparatur är inte min grejj. Först och främst hade nån jäkel tejpat blå tejp över, under och i olika fack i maskinen. Och tejpen skulle inte sitta kvar - eller? Någon jäkla tejp stod det inte om i guiden. Sedan stod det att man skulle öppna luckan där fram, men det stod inte HUR man skulle öppna den. Handtaget var tejpat innifrån (?), var det bryt-stenålderstekniken som skulle användas? Är lite shitty när det gäller tekniska prylar, är rädd att hela maskinen ska få spunk och elda upp sig själv om jag tar i lite för hårt. Ni vet, som på teknade filmer.. =P En annan grejj som jag störde mig på var när jag efter att ha satt ihop den skulle stänga av den. Jaha, jag började leta efter en stänga av knapp - men det fanns ju inte! Kollade i instruktionerna som hänvisade till bruksanvisningen om man ville veta vad knapparna stod för. Smart! Bruksanvisningen! Att jag inte tänkte på det. Synd bara att det inte var med någon bruksanvisning i paketet.  ...Var är Leasy-Peter när man behöver honom?!?

Senare ikväll blir det jag och 30+ gänget på någon förhoppningsvis inte alltför dyr restaurang i Örebro. Säkert gör-trevligt som det brukar vara =)


//Sara 


Min dag

Okej, dagen ser ut såhär:

Skriva i ett arbetsgivarintyg på kontoret med min X-chef. Damn, det känns skönt att säga X-chef ;)

Köpa ett par brallor. Jag har två par som jag använder; ena paret har jag ärvt från mitt X´s fyra år yngre syster och det andra paret inhandlades för 4 år sedan på bludiblu för 199 kr men de har nu spruckit i grenen. Joo, jag tror det är dags ja! Ingen shopaholic här inte.

Äta en desent lunch.

Läkartid hos en jourläkare. Ringde i morse och fixade en läkartid för mina ärrade, oh så ärrade kulor i halsen (det lät väl gott?)

Tvättid från 16 - 19

Fixa mat.
Inför imorn då vi åker till Rättvik för att Ola ska köra Finnmarksturen för 15(?) gången. Räknas förra året? ;P höhö

Slappa. Och göra vad jag vill =D


Det är ju sk. nollning första veckorna på universitetet med konserter, fester, föreläsningar, utomhusbio mm. Igår på mingelfikat ropade "faddrarna" ut i högtalarna att "Ni missar väl inte speed-datingen imorn?!?" Min första tanke var "Speed-dating? Det ägnar sig väl partnersökande singlar åt dygnet runt?". Det är ju bara att man sätter ett namn på att alla singlar checkar in varandra =P Hehe, så töntigt. Senare på kvällen när vi som vanligt satt i soffan så sa jag till Ola att "imorrn ordnar dom speed-dating på universitetet". Olas reaktion blev jag minst sagt förvånad av. Han såg plötsligt ledsen och lite allvarlig ut; "Men, men inte ska väl du gå på speed-dating?"... Va?, nej nej dumbom =P Ibland undrar man hur långt han tänker, den älskade mannen.

Nä, nu måste jag få archlet ur vagnen!

//Sara

Plugghäst-Bäst

Idag var det introduktionsdag på universitetet med registrering och allmänna rättigheter och skyldigheter. Jag trodde att det bara skulle ha varit en kort introduktion på 30 minuter och sedan själva registreringen - men icke. Jag hade tydligen inte fått samma schema som alla andra... En rundvandring på 4 timmar är inte kul när man har halsfluss. Nåja, nu är jag iallfall hemma =) Universitetskort, kalender, broshyrer och åter igen broshyrer. Fy fan vad tråkigt det är att vara sjuk, några nollnings-tillställningar lär det ju inte bli av för min del. Sitter här i soffan med fiskblick och täppt näsa, stick/bränn i halsen och huvudvärk. Ola den lyckosten var och tränade i ljungstugan idag efter jobbet, jag längtar efter att få köra lite höstträning! Iallafall så mötte han happy-ride gänget som vi tog en happy-ride med i våras. Alltid lika kul att se deras lyckliga nunor.

Den här söta presenten fick jag igår kväll som "börja på universitetet-överraskning"Nu ska jag ta en romantisk dusch, ha det!

//Sara


Ingen tävling i helgen för min del

Idag är det min sista dag på jobbet; ett tillfälle att visa sin uppskattning till sina kollegor i form av tårta. Synd att jag själv inte är där bara. Ola brukar säga att det är som att sova bredvid en kaffebryggare när jag är sjuk och så var det även i natt. Han sov sista timmarna på soffan away from the snoaring monster! Själv drömde jag att jag drunknade om och om igen - inte en flygande, rosa-häst dröm alltså. Mina halsmandlar har nästintill fördubblat sin storlek tills idag så den där drunkningsdrömmen kom nog inte bara av slumpen.. Fan och fan, när jag kände mig lite bättre igår jämfört med dagen innan så gav det falska förhoppningar om att jag var på väg upp ur virusets starka, oorganiska grepp.

Det är sådana här dagar som små guldkorn kan göra hela dagen; gubben min har skickat små gulliga sms, fräckisar och ringt och småpratat med mig samtidigt som han har kört Lundbergare i regnet. Sånt gillar jag skarpt =)

Jag kan nog säga redan nu att det blir ingen Finnmarkstur för min del. Synd, men jag kan inte äventyra min hälsa igen som jag tyvärr gjorde förra helgen. Jag måste låta mitt immunförsvar komma på fötter igen och det gör det inte om jag hela tiden slår omkull det genom att tävla som beräknat. Jag har haft halsfluss till och från i över ett år. Eftersom det är orsakat av ett virus så har jag ju alltid kvar det i kroppen men jag får sjukdomssymptomen (dvs viruset förökar sig och avger sitt "gift") till och från eller egentligen då jag har nedsatt immunförsvar eftersom det då har lättare att få överhanden över Saras lilla kropp. Jag ska försöka luska reda på om jag är kvalificerad att få ta bort tonsillerna - är det någon som kan någonting om detta? Det brukar ofta ta ett bra tag innan jag är helt symptonfri efter ett utbrott. Det som jag nästan stör mig mest på är att - till skillnad från en vanlig förkylning - så är det lättare att jag trillar dit igen och blir sjuk igen med samma kraft efter jag tränat en gång och trott att jag varit frisk. Som denna gång så blev jag sjuk ca 1,5 vecka innan vi åkte till Gotland. På gotland var jag inte frisk, och jag tog det lugnt pga detta. Jag körde i och för sig Gotland Bike battle som sträckte sig över två dagar men bara i en fart som många klarar av att köra med sjukdom-distansfart. Detta kanske upplevs som ett kaxigt uttalande mot mina konkurrenter, särskilt med tanke på att jag faktiskt vann loppet men om jag skulle ha pushat mig hårdare så vet jag att jag skulle blivit ännu sjukare. No doubt. Att tävlingen var i 4 etapper per idag med chans till att vila 20 minuter mellan etapperna var guld värd. Jag la mig oftast ned och vilade emellan, käkade lite, drack lite. Jag är nöjd över mig själv att jag lyckades hålla tillbaka mig under hela helgen (ok. det var väl under en etapp nr 7 som jag brassade på lite), men i det stora hela.

På svealandsmästerskapen i lördags kunde jag inte kontrollera situationen då jag verkligen försökte pusha mig - precis som man SKA i tempo. Men det gick inte, kroppen sa emot, och nu är jag mer sjuk än vad jag var innan. Att jag aldrig lär mig att säga ifrån.


Nu: på tal om något helt annat

Jag måste erkänna att jag blir lite provocerad av Lady Gaga, eller snarare videon. Här slår hon på stort och lämnar sin heder kall, utstött och nedtrampad i en skitig rännsten någonstans nordöst om ett ödelagt, mörkt industiområde.
Se själv, sitter inte "en blandning av Madonna-the sexy years och Christina Aguilera-the dirty years" som en smäck?

Lady Gaga - Love Game


Hajj från en ibumetin-pigg

//Sara

Bilder ur mitt liv

Nyss gjort mig en ljummen, koffeinstinn latte. Imorse när jag vaknade tänkte jag Yes! Ingen huvudvärk! Täppt i näsan, stick i halsmandlarna, lock för öronen men ingen huvudvärk! Åkte till jobbet, och var för ovanlighetens skull faktiskt ganska sugen på att åka dit. Är fortfarande förvånad. Iallafall, vid halv 10, dvs 30 minuter efter start så började det gå utför. Huvudvärken smällde till och värmevallningarna började komma upp över huvudet likt en vågmaskin på Gustavsvik. Fan så obehagligt är det.

Klockan har redan hunnit att bli 3 men inte har jag fått nått gjort? Soffan-sängen, soffan-sängen. Jag känner mig som ett jäkla kolli.

Dessa bilder muntrar upp mig just nu =)//Sara

Dagen efter: fattig och med 222 i HF

Sitter i det kokheta vardagsrummet och pillar lite på datorn. Den första kursen jag ska gå på uiversitetet är en vetenskaplig grundkurs på 7,5 poäng som jag kommer behöva ha 4 böcker till. Jag måste definitivt lära mig att läsa fortare. Jag kommer att behöva läsa och ta in en sådär 200 sidor kurslitteratur per vecka. Mastigt. Men först och  främst måste jag ju köpa böckerna =/


Lite bilder från igår:

Almby IK brukar ha klubbmästerskap i H30 när det är dags för tempo. Igår vann dock den urstarke, ungdomliga och VM-aktuella Töjren. (ola lär spöa mig för detta ;))


Kvinnorna tävlar om vem som hänger snyggast på hojjen.


Jag på den lättåkta bananOkeej, nu har jag 222 i puls. Tror det kan vara dags att byta batteri i klockan... Nu måste jag bege mig ut och rulla lite. Med lätt huvudvärk och med en hals som känns utsatt av propplösare sedan gårdagens fiasko så kommer jag definitivt hålla mig tillbaka så mycket jag förmår.

Ha det!

//Sara

Nu är det över..

Nu är Svealandsmästerskapen över-för min del alltså. Jag hörde att en kommisarie som tydligen stod någonstans längs med banan sagt att det lät som om jag var på väg att dö när jag körde förbi honom. Detta tempo var inte kul att köra-överhuvudtaget. Jag är definitivt inte så pass frisk än från virusutlösda halsflussen att jag kan pressa mig att köra ett tempo. Det gick åt helvete idag. Efter en tredjedel av loppet, då mesta av adrenalinrushen gått över till medvetande så gjorde det ont i bröstet. Eller ont och ont, det var väl inga kraftiga smärtor men känslan kan beskrivas som om en stadig karl lagt sig och tagit brottargrepp om bålen på mig samtidigt som jag skulle köra tempo. Nej nej. Dä gå allri. Allteftersom loppet gick så blev jag mer och mer orolig om mitt hjärta. Jag saktade mer på farten men andningsbesvären kom pga okoncentrationen som ett brev på posten. Skit och åter skit. Ska jag rulla i mål eller ska jag lägga mig ner och gråta? Min handling blev rulla i mål-gråtandes. Gud vilket självförtroende man får när man försöker tävla med sjukdom.

//Sara

chopping deer in my kitchen

Godkväll. Ikväll har jag hackat ett halft rådjur-nothing unusual I guess.. En god vän till mina morföräldrar sköt här om dagen ett rådjur i skogarna utanför deras hus i Hackvad- 3 mil utanför örebro. Och det är alltså det djuret som har hamnat på min diskbänk. En lyx idag att kunna äta vilt kött från trakten.

 

Till fredagsmiddag blev det ungsstekt lax, kokt potatis, kokta rödbetor och en godgod senapssås. Till dricka hade vi bara ett rödvin som ola hade fått idag av en kund som verkade kunna en hel del om drycken. Gott var det iallafall, en aning starkt kanske.

Nog med all mat; imorn beger vi oss till stora staden Kungsör för att köra Svealandsmästerskap i tempo där det är hela 3 damer anmälda i damelit. Yay.. =(  9,8 km relativt platt skulle banan vara. En bra uppvärmning och sedan hårdkörning kommer det att bli. Ajajaj...

Nä nu ska jag ägna lite gos åt älsklingen min.

Ha en skön kväll!

//Sara

Ola vet hur man ska tas

Träningsvärk, ouch! Hård dag mentalt på jobbet med oro över provisionssnitt, arga surgubbar som inte har någonting att glädjas för i livet och icke språkbara. Kom hem lika likgiltig och trött som jag gjort alla dagar sedan jag slutade plugga, började på jobbet och därmed lät min hjärna börja skrumpna. Annat blir det om 1 vecka-jävlar vad jag kommer att ha att göra! Ola, älsklingen min, hade en söt överraskning till mig när jag kom innanför dörren och var som tröttast. Han drog med mig till sovrummet och la mig på sängen. Han bad mig känna under kudden och där låg en "Allt om Mat" tidning! Han hade beställt en prenumeration av min favorittidning! Han är ju underbar den där mannen... ;)

Det bestämdes nyss att skåningegänget dvs; Patrik, Maria, Crisse och Tim skulle åka upp till oss i örebro i sin klubbuss och sedan sova över fredagen den 11 september. Vi åker sedan upp allihopa till SM i marathon i Falun som går av stapeln kl 12 den 12:e. Sedan ska vi boka en likadan stuga som vi bodde i på XC-SM för dagen efter, på söndagen, ska ola tampas med Gunnar Töjren om guldet i H30´s svenska cup. Det blir tajt som bara den och jag vet att det iallfall kommer att vara 2 st nervösa "gubbar" på plats på Lugnets skidstadium.

//Sara 

det börjar hetta till...

Nu är det bara en vecka kvar till inskrivningen på universitetet.... Samtidigt är det bara en arbetsvecka kvar på det här underbara och välbetalda jobbet jag har. Så skönt... Hittade en litteraturlista på ÖU´s hemsida för den första kursen "BMLV A, Biomedicinsk laboratoriemetodik I, 7,5 högskolepoäng". Mycket att fixa, bla måste jag få tag i en bok av en viss Simonsen Flemming; någon som råkar ha en till övers?? Pust.

Idag har jag inte kännt mig på topp; lätt huvudvärk, segtrött och svullna ögonlock (?!) Jag såg ut som en kines när jag vaknade i morse, kunde knappt öppna ögonen helt. Min morsa har jobbat som sjuksyrra i över 25 år så till henne ringde jag på 10-rasten. Hennes svar var något lugnande; så länge det inte rinner var ur ögonen så är det nog lugnt! Okej, tack mamsen. Ja tack, jag vill gärna ha rådjursstek - okej hejdå! =P

Nu ska jag lägga mig i sängen och stryka älsklingen över ryggen....See You!

//Sara

Jag vann GBB

Gotland Bike Battle är avklarad och jag är den lyckliga vinnaren av Damklassen. Trots sjukdom, punktering och strul. Tävlingen var, som många av er säkert redan vet uppdelad i 8 st etapper under två dagar. Efter den första dagen hade jag 11 minuter ned till nästa tjej-Tina Åbjörn. Jag hade fortfarande ont i halsen och huvudvärk då jag startade igår morse. Jag var till vårdcentralen för nån vecka sedan där de sa att jag troligen hade fått tillbaka mitt virusutlösda halsfluss tillbaka och det är alltså det som jag dragits med nu-inte kul. Jag fruktade att jag skulle ligga till sängs idag eftersom jag tävlade med sjukdom igår men sedär! Lite illamående, huvudvärk och slakhet har ingen dött av. Jag skulle dock tro att mitt immunförsvar är nere i bottnivå i skrivande stund; bäst att dricka lite mer vatten ;) Micke Salomonsson kom föresten först i herrklassen och han verkade nöjd efter prisutdelningen, hehe... Jag vann en Certina-klocka från klockia i Visby värd dryga 4000 och en handblåst karaff från glasbruket i Visby. Och dessutom blev jag dubbad är en hertig av Gotland! Hur fränt är inte det? Min unga, heta, supersvarvade pojkvän kom tvåa i herrklassen några minuter efter mikael S. Nu är snart semestern slut, vi åker hem tidigt imorn och så är det kontoret igen som gäller från och med tisdag. En veckas semester=bättre än ingen alls =)


Min supersnygga lösning efter jag fått en ledartröjja i strl L, herrstorlek. Hela mitterfickan bortnålad.

 

Fin klocka. Jag behöver bara koppla bort hälften av alla länkar så funkar det....


Med GBB måleri på undersidan...Några trailkillar (som förresten bor i samma hus som oss) hade uppvisning på lördagskvällen innan pastabuffén och idag innan prisutdelningen i Visby.Nu måste jag äta igen. chipp och hej!

//Sara

Jobbe?! Nejj, semeste!

Här kommer lite bilder från idag:Högklint (där ska vi cykla upp på lördagens tävling..)


Testkörning av sträcka 4


Ola sket i det blå skåpet..


..och jag med.


Vy över Visby-sveriges vackraste stad


Gammal byggnad (no shit)


Vy över kärleksparPuss & Kram

//Sara

Gjort det igen

Jag trodde jag var frisk nog att köra en lugn träning. Det var jag inte. Sitt/ligger nu i min soffa med huvudvärk och gummikropp. Gjort det igen-startat för tidigt. Nä nu måste jag börja packa, imorn åker vi till Gotland!

Sara om 50 år?
 

Varmt

Dagens träning blir hyfsat lugn eftersom jag fortfarande har små känningar i halsen. Det blir medellugnt, asfalt/grus ca 30 km och sedan lite teknikträning i skogen. Jag har inte kört mountainbike i skogen på en vecka; ungefär så lång tid det tar att bli lite ovan (chicken) över sten och rötter. Och om det skulle vara så att jag fegar ur spåret så blir jag bara arg på mig själv och det ska jag försöka undvika med dagens träning. Så det så!

Igår grillade vi och då min syrra hade köpt en ny kamera som kunde ta rörelsefoton så var vi ju såklart tvungna att testa den... Bilder kommer... Dessa bilder togs med Min lilla mobilkamera:

Riverdance


Åh det blir så varmt att sitta inne med ledartröjjan på.. ;)Nä nu åker jag ut, Hajj!

//Sara

Vertex fjällmara avverkad..

Men inte av mig utan av Ola ;) 4h 54 min tog det för den spänstiga mannen att springa ett 43 km långt marathon som sträckte sig över två fjäll. Måste varit skönt för tävlingsegot att klara sig under 5h gränsen. Efter jämförelse med förra årets resultatlista skulle han kommit in på en topp-10 placering (vinnartiden var då 3:54) Nöjd och glad lät han, med jobbarkompisMats bebis Moa plaskande i diskhon bredvid och med kaffet rykande färskt =). Nästa sommar var han sugen på att ta med mig upp till Åre och köra downhill och kolla på den, tydligen underbart fina miljön där uppe. Det ser jag fram emot!Nu vankas det grillning!!!

Ha en skön kväll i sommarvärmen

//Sara


Lilla örebro

Jag fick ett sms igår kväll som löd "nervositeten börjar smyga sig på.." Lite nervositet måste man väl känna inför sin första mara =) Nu har starten gått så nu är det nog bara tävlingsdjävulen som ska tämjas...

Min djävulGårdagskvällen avverkades på puben Lilla Örebro med min syster och en jobbarkompis. Husets vin var gjort på shiraz och var lite blaskigt men kaffet vi beställde in serverades direkt i pressobryggare vilket var imponerande. Gott kaffe och snyggt på ett vis.

  

Nu är det en ljummen dusch som gäller sedan är det mer flyttrensning som gäller....

Ha det!

//Sara

Topp notch vs. stödstrumpor

Hettan i lägenheten är nästintill outhärdlig nu och trots att jag sitter här i underkläder så svettas jag; hoppas nya lägenheten har normal sommartemp inne dvs "inte bastu-temperatur". Jag har stannat hemma från jobbet hela veckan nu pga halsfluss. (Ooh! där rygga en del av er tillbaka..) Att vara hemma och vara sjuk i en hel vecka gör mig galen för jag gillar att alltid ha någonting på gång. och när jag inte ens kan träna eller aktivera så känner jag verkligen hur min hjärna skrumpnar.. Idag är min första dag som gräsänka. Ola är ju, som en del av er säkert vet påväg till helvetet eller himmelriket. Det beror på åskådaren ;) Han är påväg upp mot Åre för att springa Vertex fjällmarathon. Vilket äventyr! om man har kroppen och viljan till att springa ett fjällmarathon så tycker jag att man ska göra det! Det är säkert en upplevelse över det vanliga. Ola har ju både varit orienterare och löptränar på sidan av cyklingen så det kommer nog att gå bra. Förra säsongens vinterträning för min del bestod av löpträning ca 3 ggr i veckan och cykelkortdistans på helgen och så bra som jag blev i början av den säsongen har jag aldrig varit... Trots att jag tränade upp min form med löpningen så har jag aldrig sett mig själv som en löpare utan det har alltid bara varit ett komplement. Men nu har jag tänkt att ta upp löpningen i höst igen mycket pga träningen kan köras i höstmörker, träningen går fort och man blir varm på en gång trots höstrusk. Lite bekväm måste man väl ändå få vara?
Ola nämnde någonting om en terrängtävling i Hjortkvarn som han brukade köra när han var ungdom. På tal om ungdom så blir Ola fortfarande kallad för "ungdom" av mina släktingar, det tror jag han tycker om ;) Så det blir väl kul att ha det som ett mål att löpa för i höstrusket tänkte jag.

Nu sprätter jag runt till Mustashs "Above all" platta; hög på kaffe bryggt på Monsul malabar och kranvatten. Life is good. Igår kväll saknade jag dock gubbens närvaro så jag åkte och handlade allt som får mina smaklökar att hoppa av glädje; prosciutto, färsk svamp, blåmögelost och päron. Snodde ruccola och röd sallad från morsans trädgård och plockade ihop en fin buckett med ringblommor och lavendel. Så enkelt men ändå så fint. Blommorna ställdes på bordet, jag slängde ihop en superlyxig sallad och tog den grämiga blåmögelosten tillsammans med det friska päronet till efterrätt. Lever topp notch som gräsänka

Nu en snutt om Olas tillstånd
Bebisen i bilen sover gott mest hela tiden, vilket säkert uppskattas högt. De lämnade Orsa i morse för fortsatt färd uppåt. Just nu består Olas liv av stödstrumpor, kissepaus och carboloader (som en helt vanlig fredag, eller? ;) ) Han hälsar att han vill ha fler sms från er läsare; och gärna riktigt snuskiga "håll för öronen, barn"-fräckisar. Ska själv skicka ett nu...

För min del kommer resten av dagen bestå av rensning av gamla saker hos min far, och en och en annan kaffepaus.

Ha det så bra i det finfina vädret! Kramas mera!

//Sara


18:41

Åh nej, inte ingen! När jag så oskyldigt försöker logga in på blogg.se så får jag än en gång se en viss Marie Serneholts gapande nuna. Texten löd "Serneholts garderob del 2" eller liknande. Pest och pina, ack och ve! Vi vill inte se ännu en b-kändis spöka ut sig för att få ett uns uppmärksamhet  och ljus. Ikväll har det redan hunnit att bli söndag kväll och det har hunnits med att tävla, inte 2 utan endast 1 gång.. ujujuj.. Och nu hinner jag inte blogga (eller ursäkta, jag har inte tagit mig tid) mer för vi ska åka och käka middag + blåbärspaj med min far och min (just nu smått hetsiga) syster. Gött.

Ha Det so long..

//Sara

RSS 2.0