Midsommar, for äver änd äver...

Igår var det midsommar och en händelserik dag för familjen Hellström/Backlund som det står på vår dörr. Vaknade strax innan 7 av att ola öppnade sovrumsdörren och la sig bredvid mig i sängen och kollade på mig med sina pigga gråblå ögon, "ligg kvar här ett tag medans jag gör frukost" sa han och försvann ut genom dörren igen med Neos jamanden om att jag också skulle stiga upp. Efter grötfrukost med ägg cyklade vi och hämtade pappas bil och senare jobbarkompismats för att springa i Kilsbergen. Jag släppte av dem i Mogetorp på bergslagsleden och åkte sedan själv till Ånnaboda. Killarna skulle springa 27 km och jag 1 timme jogg varvat med powerwalk i mina nyinköpta trailskor med goretex i. Fick 200:- rabatt för lite mtb-counseiling ;)Jag sprang ut på Harspåret men tappade det av nån anledning och fortsatte bort mot Storstenshöjden på gamla motorcrosspår/mtb i underbar gammelskogsnatur, mmmmm :) När jag springer så löper jag som jag skulle kört min hojj, inte så vägvinnande i vissa fall men det är svårt att vänja av sig att inte "hitta rätt linje med bäst grepp" Nedför södra och norra backen kunde jag inte springa, nej det kände jag slet alldeles för mycket på min ovana löparkropp så jag gick. Men jäklar vilket bra grepp om berghällarna jag hade - och foten gled inget inuti skon. Gött! Sprang tillbaka till Ånnaboda och var vid bilen igen efter 61 minuter, snacka om att mitt fågelsinne stämmer ;P

Efter att jag suttit och druckit kaffe i bilen ett tag så kom ola och mats och satte sig bredvid mig med god min, men uj vad tungt det var sista 7 km tyckte mats. Ola köpte en perfekt camelbak när jag köpte mina skor. Dock var den endast för män, ajaj, kolla övre bröstspännet. Det var lite dåligt tyckte jag. Men, det är väl 70-80% män som köper camelbak kan jag tänka mig.
 Eftermiddagen tillbringade vi hos min farmor och farfar med midsommarbuffé och jordgubbar å glass. För att inte glömma de 4-5 olika hemgjorda snapsarna. Jag som inte gillar snaps var chafför hela dagen (tills ola och jag var hemma ;) ) Vi åkte till Gällersta Forngård allesammans för att kolla på dans, fika monsterfika och skjuta med luftgevär. Jag, som aldrig skjutit förr slog både ola och farmor. 

Senare delen av Kvällen spenderade ola och jag ensamma med rosé (damn you Martin) + en flarra hemgjord lakritsshot och vi busade uppe senare än länge. Vi kan prata om allt och lite till, jag känner mig 100% Sara med dig. Du och jag älskling, for äver änd äver änd äver änd äver....

Ha en skön dag!

//Sara

Tävlingshelg i Borås + jobblycka

Goddagens! Nu har jag jobbat i lite drygt 1,5 vecka på Trädgårdstjänst och idag slog det mig än en gång vilken jäkla tur jag haft. Jag vet, jag vet - det kanske låter som reklam, eller bara ren tacksamhet men jag är så (fucking) stolt över att jag fått detta jobb. "Ett jobb är så tungt som det är psykiskt". Om man mår dåligt 5 minuter efter att man slutat jobbet för att man vet att man måste pallra sig dit morgonen efter så är det inte bra, kanske inte ens värt pengarna det ger eftersom man blir så sänkt psykologiskt. Så var det på mitt förra jobb, psykiskt tungt, medans mitt nuvarande jobb endast är fysiskt utmattande och det har man ju sett förr, hehe ;)

Kollade startlistan inför tävlingshelgen i Borås och helgen kändes genast inte alls lika lockande - tyvärr. De 5 bästa damerna i Sverige (förutom Engen) + lilla Sara som inte alls känner att hon kommit upp i den nivå pga sjukdom som hon kallar godtagbar för att hon ska kunna hänga med. Suck och åter suck. Kanske ska man klä ut sig till en p13-14 så att man får lite jämnstarka konkurrenter omkring sig?? Det vore någonting det för så som det är nu så blir man inte så jäkla peppad om man är av kvinnligt kön.

Och Lasse, om söndagens tävling så får vi se, men just nu är jag inte särskilt sugen.//Sara

Update

Såhär trött blir Neo på mig för att jag bara pluggar hela tiden....
Den här bilden skickade jag till ola efter att jag överlevt mogetorpssvängen(!) - notera den förkvinnligade cykeltröjanMin lilla kille blickar stilla ut över vårt herravälde för att sekunden senare förvandlas till ett pappabitande monster
Klänning är skönt när det är 25+ inne och ute :)I sommar kommer jag att jobba heltid på Trädgårdstjänst (upp vid 5, ojoj hur ska det gå). Dessutom har jag bestämt mig för att plugga 2 kurser distans heltid samtidigt under sommaren för att få lite hjärnstimulans (och sparpengar i form av studiebidrag). Stressfysiologi och Fysisk aktivitet och hälsobedömning heter dom. Kollade nyss schemana och båda verkade bara innehålla simpel fysiologi typ om CNS och det autonoma nervsystemet så det går nog galant. Men, om det skulle bli för mycket är det bara att jag call of nån av kurserna.

Ha det!

//Sara

RSS 2.0