The question why?

Igår kände jag mig tråkig. Jag var inbjuden till fest hos en gammal klasskamrat i adolfsberg-so far alles gut. Utgång skulle det också bli. Det jag märkte var att vi hade inte lite olika visioner av hur resten av kvällen skulle urarta sig; Jag ville sitta på någon fin uteservering, kanske äta nått gott och ta ett glas vin och lära känna lite nytt folk. De andra 15 (förutom en polare till mig-niklas) festdeltagarna ville dansa röven av sig hela natten. Så det var där det gick isär lite... Synd. För vart ska man gå i Örebro på en lördag om man bara vill sitta ner och ha trevligt? Det är 21 årsgräns överallt. Det slutade med att jag och niklas avvek från gruppen när vi kom till stan; jag gick till O´Leary's för att möta upp med systern och Ola och niklas, han gick hem. Förlåt Jonna att det inte blev som planerat, jag vet att du skulle velat haft mig med!

Idag ska jag skölja igenom musklerna; jag tror det blir en sväng runt karslund-Nerikes kil. Efter det ska jag kolla upp min utbildning lite; vilka kurser jag ska läsa och mina möjligheter jag med min kandidatexamen i medicin. Jag sa till Ola igår att det kändes som om det var någonting som fattades, eller hade försvinnit i mitt liv sedan nån månad tillbaka. Jag är lite mindre lycklig just nu, än för nån måndad sen. Det är ju ganska enkelt egentligen om man ska försöka vara klok och titta på mitt liv "utifrån sett". Jag håller inte på med en av de två sakerna jag brinner för längre; att lära mig mer om hur allting fungerar-alltså vetenskap om hur gener fungerar och påverkas, etologin hos en mås eller varför det blir ett synligt "streck" efter båtarna i sjön. Jag känner hela tiden intresse för att disskutera, informera och lära mig mer om allt som för en vanlig svensson anses för krongligt för att ens ägna en tanke åt. Ett litet exempel; den yngsta på jobbet skulle börja tvåan på natur. Hon sa att hon hade svårt för kemin; hon hade inte hajjat uppkomsten av olika typer av bindningar mellan atomer som är någonting man MÅSTE ha klart för sig i ettan eftersom det är så grundläggande och om man inte kan kemins grundstenar så kommer hon garanterat inte klara någon som helst kemikurs. Detta var på lunchen och jag gick iallafall igång som fan och försökte först förstå vilken pusselbit som fattades för att sedan förklara den så att hon kunde sätta in den i sammanhanget för att hon sedan skulle förstå. Det var som att se ett ljus tändas när hon förstod-hon blev jätteglad men jag tror nog att jag blev ännu gladare. Detta gjorde min arbetsdag. Grabbarna på jobbet som satt bredvid oss bara fnös till och sa "Ursäkta?!?" och skakade på huvudet. Denna reaktion är störtvanlig mot sådana som jag och det beror troligen på att det jag nyss förklarade för henne var rena grekiskan för grabbarna-troligen kände de sig utanför och jävligt korkade. Men å andra sidan kräver jag inte att de ska vara med och dissutera - den som kan, sure! Men jag kräver inte heller någonting av dem. De kan snacka om olika typer av murbruk eller seglingstekniker-om jag vill lära mig så frågar jag! Jag kräver inte att andra ska kunna någonting som helst angående det som JAG brinner för precis som vilken mekaniker som helst inte kräver att jag ska veta vilken packning som ska användas.
Den andra grejjen jag brinner för (nu menar jag intressen) är ju cyklingen som jag mött många motgångar med det sista året. I augusti bröt jag nyckelbenet då jag i princip var klar för vinst i Västgötacupen (I Maxiklassen-damelit, damjunior, damer30) efter att ha kört i ledartröjjan i nästintill alla deltävlingar. I svenska cupen låg jag bra till. Jag hade nyss tagit två SM-medaljer trots en månads halsfluss fram tills nån dag innan SM. Sen blev det höst och vinter-jag var i princip sjuk hela vinterhalvåret. Försyld; halsont och huvudont. Frisk en dag, för att sedan trilla dit igen. I vintras på en inomhusträning hände det första gången; det började trycka i halsen och det skrekpep från halsen när jag som vanligt körde mina intervaller. Då kom besvären vid HR 196-197. Nu kommer de redan vid 176-177.

Conclution
Jag försöker alltid finna en lösning på allt. Och så även här-jag menar man kan ju inte gå runt i blindo och inte förändra sig för att sedan inte förstå varför man inte är lika glad och nöjd med sig själv längre. Då blir man deprimerad, det kan jag lova. Det här är ju en sk. blogg; alltså en elektronisk dagbok. Ok, vi säger så ;). Detta är alltså till för mig men jag delger detta till er för många av er som läser detta både känner och älskar mig.

Cyklingen kan jag inte göra så mycket åt just nu. Jag måste vänta in specialistråden och under tiden får jag väl slåss om sistaplatsen, det är hårt när man har slagits om förstaplatsen. Så man kan väl säga att jag är en tillfällig Happyrider och när inte ens det funkar-en langare.

Jag ska börja lusläsa alla mina gamla illustrerad vetenskap; stackars Ola som inte kommer undgå att bli bollplank! (Kom ihåg gubben; du får kunna hur lite, eller hur mycket som helst om ämnet det spelar absolut ingen roll- jag söker inga definitiva svar på allt.) Just nu behöver jag ett plank. Mitt nuvarnade jobb ger mig inte mycket till värde. Det är nog mycket därför; jag bytt någonting värdefullt mot någonting utan värde. Tyvärr, men jag är inte den typen av person som kan göra samma sak 9-5, alla dagar, hela mitt liv. Nej. Jag behöver dynamik.
 
Just nu; är det viktigaste att jag är medveten om varför jag inte är lika mycket Sara längre (glad sprallig självsäker och tuff). Och att jag vet att jag kan gör någonting åt det.  Allting löser sig alltid. Otroligt bra motto det där =)Ola har åkt till korset för länge sedan. Vi hade quality time vid utemöblerna innan han begav sig; drack kaffe och njöt av sommaren =) Salvian vi snorpade från morsans trädgård stormtrivs!
Nu ska jag ha lite quality time med mig själv; ut å rulla med reggae och metal i lurarna.


Kramas mera!

//Sara

Sara sätter killen på plats + utgång

Hejsan svejsan. Här sitter jag och smuttar på fruktiga grejjer (nej, inte rosévin Köttis!) medans jag väntar på några som ska komma hit på förfest. Det blir alltså utgång idag. Jo, det var ju såhär va; jag hade bestämt fest+utgång med några gamla klasskamrater sen gymnasiet. Jag fattade det som om det skulle bli till idag, fredag. Jag ringde en av uppdragarna vid 7 halv 8 och vad händer?! Jo, jag hade fattat helt fel, allting skulle ju bli av på lördagen och inte idag som jag trodde. Suck, vilket misspepp. Klok som jag är ringer jag min systeryster som fortfarande var på jobbet; jag behövde en nödlösning (jag menar absolut inte att du var min sista utväg syster Cecce, hoppas du förstår vad jag menar..) Jo, jag ringde henne och hon hann inte mer än svara innan hon själv frågade vad jag skulle hitte på ikväll. Skönt med uppbackning när man är sugen =)

Kul blir det nog ikväll iallafall =) Kul var det också på dagens träning som var lagd på FS's gym. Jag och O gick dit tillsammans; han skulle köra igenom hela kroppen, läs hans blogg. Jag skulle bara köra armarna eftersom jag kört tufft ett tag och var trött i benen. Resultatet: Skitkul! Jag bestämde mig att köra på hårt som hel*vte med allting när jag kom innanför Friskis väggar. Som vanligt. Sköönt! De senaste gångerna vi varit på gymmet samtidigt har vi kört benmaskinerna samtidigt (eller vi har turats om att vila, ja ni förstår) Det som är det roliga då, eller rättare sagt det som JAG TYCKER ÄR ROLIGT är att Ola och jag tränar på samma vikt i ben- respektive vadpressen. Jag måste tillägga att Ola Hellström inte är det minsta svag i benen-det är bara jag som är jävligt stark. Varför jag är kass på branta backar är ett mysterium. Jag har tydligen många vita muskelfibrer, eller???? Jag säger ju det-ett mysterium. Ola är förresten ute på äventyr just nu, det talades om en sammanstrålning senare ikväll..

Nu ska jag gå och socialisera.. CIAO!

//Sara

phoenix

Sitter här tröttare än vad jag själv är medveten om och väntar på att O ska ringa och säga att mötet i ljungstugan är slut och att vi ska mötas på Coop för att storhandla. Har nyss duschat och tryckt i mig gröt och ägg för att kompensera träningen. Idag blev det almbrosvängen (som såå många gånger..) med dryga tröskelflås. Pulsklockan visade när jag kom hem att jag hade legat i bra, trots trötta ben sedan gårdagens back-slit. Ca 40 minuter av totala 65 minuter låg inom intervallet 90% av maxpuls. Mjölksyran gör ju sig, som sig bör när man är sliten - påmind vid mycket lägre intensiteter än tröskeln. Det grämer mig att jag känner av andningsproblemen nästa hela tiden vid intensiteter som idag. DET ÄR INGET KUL =( Att inte känna att jag kunna pressa mig tills endorfinflödet och adrenalinet ligger på max. Nä, istället för denna härliga upplevelse av att ta ut sig tills man ligger på gränsen till att bli jordgubbe så kommer det istället fram ett konstigt larmljud ur mitt gap samtidigt som luften bara går ner i halsen och vänder.. Det var ju det som var min specialitet och det jag vann på- Att jag kunde ta ut mig själv till max. Och inte bara på den största tävlingen SM, utan på alla tävlingar och dessutom träningar om jag ville så. Frigöra den energi som fanns-DET var något jag var bra på. Just nu: Är jag ett fall för specialistläkare, men jag är oerhört tacksam att jag kan bli helt återställd! Det kommer bli en lång process från där jag är idag. Det kommer att ta år. Det finns ingen mirakelmedicin mot detta som tar bort mina besvär på 1 minut utan det är jag själv som måste lära om mig den reflex jag lärde mig för 19 år sedan-att andas korrekt.
Till mig själv och ingen annan: That´s the awful truth-now deal with it!

ja, det är jag i gula ledartröjjan förra året... =P

Torsdag morgon

Jag ska vara på jobbet om 20 minuter men nu tänker jag mest på framtiden - jag vill spendera mer tid med min fina karl!

Ringde nyss min läkare för att kolla vad det var för prio på mitt ärende. En telefonsvararröst sa att "M. Eriksson har semester till den 8 augusti.." Jahadu, vissa har det bra..

Örebros enda fullblodsmountainbikehona

Hajhajhaj. Dagens träning var lagd vid den nedlagda slalombacken i sörby, inte bara VID backen utan såklart upp å ner, upp å ner. Styrkan i benen skulle brytas ner för att förbättras inför Faluns mördarbacke som är inkluderad i SM banorna. Jag har nog bestämmt mig för att köra tempot och inte XC:t som är på lördagen. Anledningen till att jag väljer mellan en av disciplinerna i stället för att köra båda är för att jag har relativt lång återhämtningsperiod. Förra året tog jag tempot som det kom och vann trots det SM-silver. Jag satsade på XC:t men då jag inte hade något som helst krut i benen sen tempot så gick det sämre än nånsin där. Det var surt. I år väljer jag tempot pga mina andningsproblem. Problemen kommer lättare om jag är trött och okoncentrerad och det ska jag väl knappt hinna bli på tempot. Men som sagt; problemen kommer hur som helst när jag kör över 80-90% av min maximala hjärtfrekvens så jag har INGA SOM HELST FÖRVÄNTNINGAR inför SM-2009. Sådärja, nu är det sagt. Nu är det bara att hålla det också-hälsan framför allt, eller??

jag är Örebros enda fullblodsmountainbikehona

Ride my pony

T1000???


Midsommarhelgen á la Sara

Idag har det redan hunnit bli Söndag morgon. Igår var planen att vi skulle köra temporundan, för min del så hårt det gick utan att andningen sa ifrån och för olas del tyngsta växeln och styrketräning. Ola tog tydligen tiden som blev 47:30 min men då hann jag med att få ett anfall också efter kåvi. Igår klarade jag av att få andningen någorlunda lugn  efter ganska kort tid vilket är ett framsteg =) Jag höll mig på en konstant puls av 174 slag hela passet igenom (ca 6-7 slag över tröskel). Anledningen till att jag låg på denna intensitet och inte högre beror på att vid 174 känner jag inte av andningsbesvären alls lika mycket som om jag skulle snittat på 176 tex. Ointressant för er som inte tränar alls men säkert trevlig läsning för såna som jag ;) Ola åkte nyss ut med racern för att hinna med korset (örebrocyklisternas återkommande distanstur varje helg kl 10). Jag själv känner mig lite lyxig; eftersom jag tränar själv kan jag lika gärna sitta här i lugn och ro och blogga och unna mig att köra hemmifrån en halvtimme senare =) Det blir distans idag, eller snabbdistans kan man väl säga, ca 3,5 timme varav 1,5 timme av det består av asfalt fram och tillbaka kilsbergen. Det är ganska skönt att köra själv ändå, såklart alltid med någon hård musik i öronen. Det blir inte ryckigt intensitetsmässigt men visst skulle det vara kul med nån att skämta med längs vägen? Jaja, cykel är en ensamvargssport-särskilt om man kör mountainbike i damelit.

Här kommer lite bilder från helgen, se och njut!

keggamojj!!
  

Sådan dotter-sådan far. pappa konverterade till cyklistismen för nått år sedan.


Vad bjuds till midsommarlunch om inte lite recovery?


Det enda som inte gör denna måltid komplett är lite kolhydrater, eller förresten står det inte en sockerkopp i bakgrunden??


Sommarfröjd i en bild.


Saragjord hallonmarängtårta på midsommarkvällen....


Istället för shopping på marieberg blev det hojjåkning, fiskning och grillning hos olas pappa utanför hjortkvarn. Orsaken till att det inte blev marieberg igår var att vi hade kollat fel dag på busstabellen-det gick inga bussar. Dessutom var hela marieberg stängt hela helgen... =P Årets planerare 1 och 2? Don´t think so.  


Såhär glad var jag när vi kom hem, trots att jag var genomkyld.


Nu ska jag ge mig ut i solskenet och hitta lite fina stigar. Gött!

Ha det skönt! Kramas mera!

//Sara

VCD

Medans vi höll på att leta runt bland hotell/vandrarhem i falun inför SM om några veckor snubblade vi över några riktigt bra länkar angående kruxet jag har med andningen. Här kommer en bra text om ämnet eftersom jag vet att många av er är intresserade om vad som hindrar mig för att träna hårt och tävla:


Stämband kan orsaka andnöd


 Vocal cord dysfunction, ett tillstånd där stämbanden används fel, kan ge problem vid inandning. Enligt läkare på Karolinska Universitetssjukhuset blir unga med symtom på vocal cord dysfunction allt vanligare på vårdcentraler och barnläkarmottagningar.

Vocal cord dysfunction är ett tillstånd där stämbanden används fel, vilket kan ge stora problem vid inandning. Enligt läkare på Karolinska Universitetssjukhuset blir ungdomar med symtom på vocal cord dysfunction allt vanligare på vårdcentraler och barnläkarmottagningar. Andningsbesvären kan vara mycket svåra och kan misstolkas som ansträngningsutlöst astma.


Besvären vid vocal cord dysfunction kan kännas så obehagliga att de ger upphov till ambulanstransport till sjukhus. Astmamediciner hjälper inte vid detta tillstånd. Det är mycket viktigt att vårdpersonal tänker på alternativet vocal cord dysfunction då man utreder och behandlar ungdomar med andningsproblematik. Rätt diagnos måste ställas för att minska eventuell oro, erbjuda rätt behandling och minska onödig medicinanvändning.
Sedan några år tillbaka har man på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna försökt ta ett samlat grepp kring ungdomar med vocal cord dysfunction. Nu finns ett etablerat samarbete mellan astma/allergisektionen på Astrid Lindgrens barnsjukhus, logopedkliniken och öron-, näs- och halskliniken.

I Läkartidningen beskriver företrädare för detta samarbete ett typiskt patientfall: Sofia är 14 år gammal och tillhör en av de bättre spelarna i ett ambitiöst fotbollslag. Trots hårdsatsning på idrotten sköter hon skolarbetet mycket bra. Sedan ett drygt år tillbaka har Sofia haft besvär med andningen när hon idrottar. Andningsbesvären har blivit mer påtagliga den senaste tiden, och hon har behövt åka till akutmottagningen ett par gånger. Hon har fått pröva vanliga astmamediciner utan någon påtaglig effekt. Symtomen kommer plötsligt och alltid under kraftig ansträngning, vanligen under match men även vid hårda träningspass. Besvären går över vid vila, och efter match har hon inga besvär.

Vocal cord dysfunction drabbar ofta tonåringar med höga ambitioner inom både idrott och skola. Det är vanligast hos flickor. En svensk term för tillståndet är paradoxal stämbandsrörlighet eller "kramp i stämbanden". Stämbanden rör sig på ett onormalt sätt under inandningen. Därmed störs luftflödet och en känsla av andnöd uppkommer.

För att besvären ska minska måste patienten förstå vad som sker med stämbanden, och hur detta kan styras viljemässigt. Stress är en betydelsefull orsak till symtomen och man bör noggrant gå igenom vilka krav som patienten känner att hon måste leva upp till. Andningsteknik lärs ut av logoped, och sjukgymnaster arbetar bland annat med övningar inriktade på kroppsmedvetande och vila. I andra hand tas hjälp av expertis inom psykologi/psykiatri.

Källa: Läkartidningen


Jaha, blev man något smartare av det här då? Jag läste även en bra artikel om en skidåkare som lidit av samma grejj;


Skidåkaren Hanna Eklund klarar igen av att träna hårt

Under åren som IF Brahes Hanna Eklund led av andningssjukdomen VCD tappade hon mycket mark åt sina jämnåriga konkurrenter. Nu har hon åter inlett träningen.

I två års tid led skidåkaren Hanna Eklund av andningsbesvär. Läkarna trodde att hon hade ansträngningsastma. Men det visade det sig att hon led av kramp i stämbanden.

Efter två års problem, fick hon till slut diagnosen Vocal Cord Dysfunktion (VCD).
Vårvintern 2005 gjorde sig problemen påminda endast genom ett "oljud" på de sista kilometrarna under en tävling.
I säsongdebuten i Saarijärvi, i januari 2007, drabbades Hanna Eklund av andnöd och avbröt tävlingen efter en och en halv kilometer.
Astma är vanligt bland idrottare. Speciellt inom längdskidåkningen. Ansträngningsastma var också det första som läkarna kom att tänka på, då Hanna Eklund från Pedersöre, berättade om "oljudet" från andningen u­nder tävlingar.
Men inga tester tydde på att Eklund hade astma.
Problemen blev med tiden allt värre, och Eklund genomgick alla tänkbara undersökningar. Utan resultat.
Först i januari 2007 fick hon sin diagnos, vocal cord dysfunction, vilket på svenska betyder stämbandsdysfunktion. Diagnosen ställdes på HUCS i Helsingfors, där stämbanden filmades via n­äsan medan Eklund cyklade.
VCD påminner om astma. Största skillnaden är att man vid VCD har svårt att andas in l­uften, medan det vid astma är svårt att få ut luften ur lungorna.
Hanna Eklund tog kontakt med Leena Koskinen genast efter att hon fått diagnosen VCD. Koskinen har utvecklat voice-massage metoden i Finland, och arbetar i Kuopio.
Sin första behandling fick Eklund i februari 2007.
- Redan den första gången lovade hon mig att jag kommer att kunna tävla igen, och att allt blir helt bra. Allt jag sökt svar på i två år, besvarades på några sekunder, säger Eklund.
VCD är något som tar tid att behandla. Med voice­massagen försöker terapeuten hjälpa klienten att hitta tillbaka till sin normala, djupa andning på nytt. Med själva massagen får terapeuten halsens och nackens andningsmuskler att slappna av. Terapeutens behandlingar ger också ökad rörlighet i bröst­korgen. Med ökad rörlighet där kan klienten andas djupare, v­ilket anstränger halsens hjälpandningsmuskler mindre.
- Det tog 3-4 månader före behandlingarna och de dagliga andningsövningarna började ge resultat. Men när jag väl började bli bättre, såg jag små framsteg hela tiden, säger Eklund, som besökt Koskinen i Kuopio sju gånger.
För Eklund har voicemassagen betytt till 95 procent andningsövningar, och till 5 procent m­assage. Övningarna tar inte mer än fem minuter per dag att utföra, men kräver koncentration.
Idag är Hanna helt frisk enligt egen utsago. Men tränar gör hon ännu på andningens villkor. Ifall hon känner att hon börjar andas fel under ett hårt träningspass, avbryter hon passet genast, eller gör lite andningsövningar emellan för att åter hitta rätt.


Detta stämmer in till 100% på mig, skönt på ett sätt att det är någon mer än jag som har detta =P

Imorn blir det någon typ av träning-inte bestämt mig än.... Hajj

//Sara

Mördarhögen

Idag var det kvartorpshögen som gällde; en gammal sophög med 18% lutning. Jag kände redan på vägen ut till högen att det var ansträngt vid halsen  och när jag körde upp för backen tog det emot direkt, halsen pepskrek och andningen bli okontrollerbar=bara att stanna. Försökte en tre gånger till uppför men varje gång började andningen gå överstyr vid pulsvärden över 180. Och då går det inte så jäkla bra att köra hårt, suck.. Jag blir så frustrerad.... Imorn efter jobbet blir det troligen hårdkörning med hög kadens eftersom benen kommer att vara sega. Alternativet blir bekväma gymet om det spöregnar..

Igår tog vi en spontansväng med motorcykeln och vi hann hälsa på tre olika vänner och fika hos min farmor o farfar på vägen, det är inte illa pinkat! ;) 

På rasten i jobbet; alla anställda står utanför och röker, utom jag som äter banan! Ett riktigt kodak moment...Ha det!

//Sara 

Dags för en träningsoffensiv

Idag var det planerat att jag skulle få köra ett riktigt sarapass. Jag skriverför att det har varit lite tabubelagt att köra ett sådant pass i nått halvår. Orsaken var att jag bara körde såna pass då för nått år sen, blev sjuk, frisk och sedan sjuk igen. Dagens träningsupplägg bestod av 2.5 långt pass med bra hastighet men framför allt; bra flyt. Jag lägger mig på den intensitet så att det hela tiden svider i benen utan att jag blir alltför mjölksyrastockad i benen. Det blir väl på en ca 5-10 slag över tröskelpulsen som jag ska försöka hålla hela passet. Alltså som ett kort långlopp. Ola och jag håller på att lägga in en träningsoffensiv fram till SM för att komma i samma, eller iallafall närmare det slag som både han och jag tappat ordentligt under denna säsong. För att tagga till oss lite tog vi på dagens träningar på oss våra finaste och mest hedervärdaste cykeltröjjor; nämligen våra ledartröjjor! =) Gud vad GÖTT det ska bli att få köra lite halft okontrollerad spyträning igen!! =DNu ska jag giva plats åt den stålige herren som både diskat, lagat matlådor, diskat och gjort maccakaffe. En stor guldstjärna i kanten till honom =)

Ha det, imorn blir det hemmakväll för det är tvättdag!

//Sara

"hemma" på vandrarhemmet

Nu har gubben och jag anlänt till Saltemads camping i Borås. Under dagen har vi kört Ymer´s mtb tävling som bestod (för min del) av glidcykling/löpning/gång i 2 decimeter lera i 3 mil i ymerskogen. Låter det kul? Ja, då tycker jag du ska konvertera till mountainbikeismen ;) Ola klagar på mig just nu att jag är så seg på att blogga men det tycker jag inte. Hujj ujj ujj. Jag blev riktigt arg på mina icke-fungerande växlar idag som troligtvis inte fungerade för att det bildades hårda lerkockor runt allt som hade med cykeln och växlingen att göra. Blir också lätt avundsjuk på darvell som tog sig upp för de snorhala branta backarna klart lättare än någon annan denna dag. Han hade tydligen blivit opererad i hjärtat bara någon månad tidigare och sen går han och vinner idag, det är bra det!

Jaha, nu måste jag ge plats åt otåliga åla...

Imorn blir det ännu en tävling i borås, nämligen.......: Borås Mtb! Den banan är kul, hoppas det är mindre såsigt imorn....
gud vad lerigt och skönt

Ha det!

//Sara


Regnit väder och blodpudding

Regnet strilar ner, precis som det gjort hela dagen. Ganska skönt att man jobbar inomhus ändå. Jag mötte upp Ola efter jobbet för att hjälpa honom att välja kaffe på ICA, okej det kanske inte var den största anledningen varför jag begav mig till ICA i regnet utan det var väl mest av sociala skäl ;)  Vi gick därifrån med, inte ett utan tre kaffepaket och gick vidare till Nice Prajz där vi fick 20 spänn rabatt på Sweden rock´s nya dubbelplatta. Vi ska ju låna farsans bil i helgen(än en gång) men det spöregnar är blåsigt och kallt-vad göra?? Jo, man använder sig av sina nyvunna säljarknep för att få pappan att åka och lämna bilen i stället! Smart? Ja för tusan! .....nu kommer min hemmagjorda smidesljuskrona snart sitta på väggen..mohaha..snart...snart så.... Vi fick bjuda far på lite blodpudding dock för att han skulle pallra sig hit, men det var det värt ;)

Nu ska jag ducha av mig telefondammet och sedan kolla på nyheterna-mums vardagslyx!

//Sara


Vocal Cord Dysfuncion

Hejsan svejsan, ni har kanske redan läst på Olas blogg, att det jag troligen inte har är ansträngningsastma utan någonting som heter Vocal Cord Dysfunction. Det finns tydlingen inget svenskt namn för tillståndet, för det är ett tillstånd, och som tur är ingen sjukdom. Läkarn förklarade att normalt så ska stämmbanden vidga sig och forma sig efter strupens kanter vid maximal ventilering så att så mycket luft som möjligt ska komma förbi. Mina stämmband lägger sig tydligen åt fel håll, alltså mitt i luftriktningen och det är det som har kännts som om att jag andats med ett filter och varför det hemska ljudet har uppkommit. Det är ju heller inte säkert att det är just detta vocal cord dysfunction utan jag ska få en tid på öron/näsa/hals någon gång de närmsta månaderna så får vi se.

Nu kanske det är dags för en lite utvärdering av nya jobbet... Att vara försäljare och beroende av provisionen är ganska tufft, det är inte lätt att försöka övertyga flera hundra personer varje dag att de ska byta till just mitt elbolag. Ändock är jag mycket piggare när jag kommer hem än vad jag var förr när jag kom hem från gymnasiet trots att jag nu är borta fler timmar. Pratade med min mor i förrgår, och hon sa att gymnasietiden var den absolut tuffaste tiden för henne med tanke på psykisk prestation. Hennes första jobb och högskolan var en befrielse för henne, och kanske är det lika för mig, det beror nog vad man är för typ av människa. Jag gick fram till min chefs chef idag som var på besök. Jag sa rakt ut att jag var lite orolig för att inte få ett tillräckligt högt säljsnitt för att få någon grundlön (det är kronligt med säljsnitt) eftersom inte ens de bästa säljarna som jobbat där länge knappt kom över "skammspärren". Jag sa att "jag är rädd för att inte kunna betala min hyra med det lönesystem som gäller nu, och det vill man ju gärna kunna räkna med att kunna göra om man går till och sköter sitt heltidsjobb som det här faktiskt är". Han blev nog lite ställd. Men jag förstår inte mina medarbetare, som precis som jag måste betala hyra. Att de inte precis som jag reagerar starkt på hur fattigt lönesystemet är. Jag kan lova att folk är tacksamma över att bara ens fått ett jobb, någonting att gå till. Ja, precis som jag känner. Jag behöver rutiner annars blir jag inge glad, ledsen och uttråkad dygnet runt...

Ny dag imorrn, nu ska jag krypa till kos.

//Sara

Workin´ nine to five...

Ja, bara för att informera en stor skara av er där ute: det ÄR kul att vara telefonförsäljare. Okej, alla passar kanske inte som säljare, man måste vara framåt, påhittig och säker på sig själv. Största dagen av dagen, som var den första på nya jobbet, bestod av en utbildning. Det var först sista halvtimmen jag fick sätta mig vid en dator och börja begära samtal. Säljet kom överraskande naturligt och manuset glömdes snabbt bort. Jag säljer elavtal till privatpersoner och företag och erbjudandet tycker jag personligen låter bra och det känns bra att det man säljer är någonting som man själv kan tänka sig. =)

Ola och jag hade lite skrattretande quality-moment för en stund sen; han joggade och jag cyklade bredvid. Anledningen var att vi var sugna på att prata med varandra men kruxet var att vi båda har fullt upp med det ena och det andra som måste fixas inför imorrn så hans joggtid var i princip den enda tiden då vi kunde prata. Ha! Dagens samhälle.

Nu har jag ett anställningsavtal att läsa igenom och skriva under... Förresten! Ni som har Wengelins nr; skicka en krya på dig hälsning till stackarn!!

//Sara

Rolig bild från studenten

Buffén hos morsan. Ola ser ut att säga "Va fan! Ska du äta så där jävla mycket!" Medans jag ser helt melankolisk ut, haha! ;)

Elefantgång och slutspurt med 16 km kvar till mål

Hejsan svejsan! Min farmor kommer nog inte gilla detta inlägg då jag måste erkänna att jag-trots tävlings- och hård träningsförbud från läkare har tävlat långlopp idag. Lida Loop gick av stapeln utanför Stockholmsförorten Tumba idag med ett troligt deltagarrekord på 996 st. Jag hade lovat både mig själv och Ola att jag skulle ta det lugnt och bara åka och tralla med motionärerna, och det gjorde jag också. Lida Loop startar ju med en slalombacke; uppför, av gräs. Lagom gött. Jag tog det jäkligt lugnt för att vara en start och fick de mig själv bli omkörd av princio hela tävlingsklassen. Men det gjorde ju inget- jag skulle ju bara kolla banan inför kommande år och försöka undvika en astmaattack. Banan var riktigt bra, förutom lite lerhål här och där men ban-typen passar mig bra för att vara ett långlopp. Jag blev frånkörd på grusvägarna men körde ifrån folk i skogen och uppför. Detta var första gången jag åkte kring motionärer ett helt lopp och det var både lärorikt och långtråkigt. Nr 1: Antingen har många motionärer (inte alla) ingen hyffs eller också har de ingen koll på hojjen: Det var ett flertal incidenter på grusvägarna där happy-ride liknande cyklister helt enkelt skär den raka vägen in på min färdriktning och tvingar mig ner i diket. VA? Att många inte kan skära en kurva är ingenting man kan klaga på- dock farligt för kringvarande cyklister. Jag tror jag skrikit "Friskt vågat-hälften vunnet!" tre gånger idag. Hejjarropen var alla till de som vurpade var 100 meter på Lidas hala rötter ;) Tappa en lins brukar jag ju hinna med på långloppen och så även idag. Det hände på första varvet av tre och den kronglade lite så det gick väl några minuter på det. Undertiden som jag försökte få i den lilla genomskinliga linsen hann både CKC4´s Maria Wiklund och Almby IK´s Daniel Melin att passera mig. Dagens tabbe måste väl ändå vara min lilla felbedömning i sista tredjedelen av loppet. Jag fick för mig på tredje loopen att det bara var 300 meter kvar till mål; jag kände mig fräsh så jag tänkte "fan nu ska jag dra på en lite så det blir lite vanlig tävlingsfart, det är ju sista!". Och som jag drog på så flög jag ifrån gubbarna på stigarna; benen var superpigga eftersom jag i princip åkt och degat hela loppet. Nu märkte jag efter några hundra meter att vi inte var nära målområdet; jag hörde ingen speaker och såg inte nån publik så långt ögat nådde. När jag passerade skylten 15 km kvar till mål drog jag på ett asflabb. Var den där spurten bara en undermedveten önsketanke för att jag skulle tillåta mig att köra på lite? Troligen. Man är ju sjuk i huvudet.

Jag måste bara säga att maten efter loppet var guld! ArrangörsklubbenTullinge SK vet vad man är sugen på efter målgång! =D 

Fick kramp i höger hamstring tre gånger i bilen hem. Ska försöka få Ola att massera lite- det är jag värd ;)

Ha en skön kväll!

//Sara


Lookalike från studenten

Sara?

Timon?

Allt detta bara för att kopiera Olis.

Här kommer lite fler bilder från gårdagen;
Träffade så många personer på Frimis som jag inte sett på flera år! Kul!

//Sara

Imorrn tar jag studenten!

I morgon tar jag studenten! 04:30 ska jag upp, det vankas champangefrukost kl 06:00 på Norr. Kommer nog kännas lite halvkonstigt att dricka bubbel så tidigt på morgonen. Morgondagen kommer att gå i ett, det blir inte en lugn stund förrens man ligger i sängen igen. Hoppas att Ola ändå får bjuda mig på en åktur på hojjen trots att det troligen kommer att ösa ner... Nu är det sängen som gäller; wish me a good day tomorrow!//Sara

Vi är inte förlorade

Kaffe, kaffe kaffe! Denna underbara dryck! Idag anordnar Teknis elever Teknisfighten i sveaparken i Örebro. Såpainnebandy, stoppa pennan i flaskan, vissla med kex i munnen och fler grenar kommer det bli.

Vi gjorde ju flakdekor igår; några killar ville promt ha; "Ikväll medvetslös, imorrn arbetslös" på ena sidan av lastbilsflaket. Suck! Måste vi framstå det som att vi redan är förlorade och dumma i huvudet? Jag börjar jobba måndag morgon men det är väl inte alla som gör kan jag tro...

Hoppas molnen spricker upp!

//Sara

Nyfiken i en strut

Jag är så nyfiken! Ola har en överraskning på gång (känner på mig att det är en stor en ;)) Han har skrivit ner, lite hemlighetsfullt,  att han ska iväg på ett antal hemliga möten i vår/sommar där han "kanske" ska lära sig att göra något nytt.. Och att jag "kommer att få reda på, och njuta av anledningen i framtiden.." Min första tanke var; "Jahaaa, kanske håller han på att fixa en fin trädgård till oss". Men den tanken är ju nästintill absurdum eftersom vi bor i en lägenhet mitt i stan (fast en önsketanke är det allt). Min andra tanke var om han skulle bygga nått, typ trädgårdsmöbler eller liknande, men hur faen skulle han få för sig att göra det?? Det verkar ju vara någonting beständigt eftersom han skrev att jag skulle få njuta av anledningen i framtiden. Och jag  tycker att ordet njuta alltid är i plural, så det så... Jag ska inte ha för mycket förväntningar, men det är ju det som är det roliga; att man inte riktigt vet vad som är på gång... =)

Jag har varit hos min mor hela kvällen och gjort en vitchokladtryffeltårta och en hallonmarängtårta till studenten. Tryffeltårtan la vi massa nötter på och vi frågade oss själva när den var klar hur mycket kalorier hela tårtan hade? ....vi kom snabbt fram till att vi nog inte ville veta.
Den ursnygga, retro á la naturale - kaffekvarnen på bilden fick jag med mig hem efter en snabb fråga. Jag har alltid gillat den, och hos mamma står den bara och samlar damm i källaren. Kvarnen kanske får hedersplatsen i lägenheten dvs en egen ruta i vita hyllan, vem vet?? ;)
Hajjkon bajjkon!

//Sara

Fått en tid

Burrr! Det regnar. Vågar inte ens kolla på termometern i köket, den visar väl knappt 10 grader. Nu har jag fått en tid hos en astmasjuksköterska på torsdag kl 13. Det visade sig att både Ola och mamma hade hört med samma läkare också.. Lida Loop ligger i riskzonen. Läkaren hade sagt att jag borde skippa tävlandet och ta det lugnt tills jag fått en diagnos ställd. I så fall får jag fixa ett intyg på torsdag att jag inte kan tävla pga medicinska skäl och jag får därmed tillbaka anmälningsavgiften. Den andra möjligheten är att jag ställer mig på startlinjen med tankarna om att jag ska ligga bakom tjocka Gösta som startar i sista startled. Men jag vet inte om utväg nr 2 är möjlig med tanke på mina tävlingsgener... Hmm.... Här behövs lite mer funderingar...

Hajj

//Sara

måndag kväll...

Jag har inte fått tag i någon läkare än angående astman, men ola skulle höra sig för hos en skidåkande läkare som tydligen fanns på plats på skebäcks vårdcentral. Mamma som har jobbat som sjuksköterska i över 20 år skulle också höra sig för, så det ordnar sig nog inom kort...

Imorn ska vi fixa flakdekor till studenten och sedan blir det nog friskis för att bättra på explosiviteten. På kvällen ska jag baka chokladmousse-tårta och marängtårta till studentbuffén. Vi får ser hur det går, tror jag aldrig gjort marängbottnar förut....

Ha det gött!

Måste avsluta med en inte helt ovanlig smärta á la mountainbike.


//Sara 

RSS 2.0