Neo - manodepressiv?

Satt här i cykelrummet/kontoret och pluggade histologi (läran om vävnader - jippie!) när jag plötsligt hörde ett väldigt konstigt ljud. Dunsande och skrapande. Vad är det han är på nu tänkte jag, rackarns kisse! Ljudet fortsatte och jag reste mig och gick och kollade. I hallen hade Neo än en gång fått syn på sin egen spegelbild i vår stora hallspegel. Hans stod på bakbenen med ryggen åt mig så det enda jag såg var det kraken själv såg; "en svinarg motståndarhanne redo att fightas" Öronen bakåt, en rygg krokig som ett metkrok och raggen uppe till max! Neo! skrek jag, har du fått en psykos?!? Så slutade han och gick och la sig framför toadörrn. Vet inte varför han lyssnade, men det som jag tycker är mest skummt med det hela var att min första tanke när jag såg honom fightas mot sitt eget jag var att han fått en psykos. Jag menar, han är ju bara min lilla katt....?//Sara


Nä, nu går jag och lägger mig!

Ouf, hela dagen idag har varit trist, förutom neurolaborationen i skolan. Säkert främst pga den ihärdiga huvudvärken jag haft nu i 3-4 dagar. Känner mig inte frisk än, har gått runt i ett halv-sjukt töcken hela veckan nu. Konstant trött, kostant huvudvärk som strålar ner över pannan ner runt näsan. Segt snor, ack å ve! Det sänker en. Vågade mig till gymet i måndags och körde lugnt lugnt på spinncykel och lite bålstyrka. Var helt slut efter bara 45 minuter, orkade inte ens luftboxas med ola som jag tycker är så kul. Dagen efter kom den jävla huvudvärken.

Imorn ska vi mötas i ljungstugan och så ska jag testa mina nya skidor eller jag ska lära mig åka med dom. Vi får se hur det går, är jävligt trött och omotiverad just nu. Imorn måste jag hitta på något jag tycker är kul.

//Sara

Torsdag förmiddag

Neo leker med en av sina råttor för fullt här hemma, snön vräker ner utanför och ola har däckat på sängen. Snart ska jag ta mig upp på stan för att köpa skidstavar. Jag räknade ut att jag ska ha stavar som är 135cm långa eftersom stavlängden ska vara kroppslängd*0,85 (160*0,85=136). Och sen ska det vara en sån där "korg" för handen sa jag till ola och illustrerade så gott jag kunde med mina egna händer, som jag brukar. Jag är rätt usel på att återberätta en händelse och även hur någonting ser ut så jag gestikulerar ofta vad jag menar. Sambon råkar ofta i skrattanfall när jag försöker visa tex. hur en viss lampupphängning är eller hur en särskild refug såg ut. Kanske var jag döv i ett förra liv??

Såhär skönt ligger Neo och sover när jag pluggar.... :)


Och sådant här pluggas det just nu.. Nervbanor till förbannelse....


Just det! Ikväll från 17.30 till 19.00 står jag  och säljer Ullmax för klubbens räkning, mitt på stortorget! Kom och köp, 30% går till klubben!

//Sara

Köpt skidor!

Sara ♥ Ola textat i fysiologisk biprodukt - är inte det romantik så vet jag inte vad?!
Längdskidor!
Men det kanske ni hade på känn. Jag och olis gick till Mega (örebros största kvalitétscenter inom skid- och löpsport) efter skolan och vi blev förvånade hur mycket snö det faktiskt har kommit under dagen, ca 15 cm på de ställen som inte plogats under dan. Jag fick ett infall igår kväll att jag skulle köpa skidor när vi pratade om att åka till Säfsen och hur det skulle gå till för mig att hyra längdskidor i örebro om det skulle bli så att vi istället skulle åka till Ånnaboda med några kompisar. Det går INTE att hyra längdskidor i örebro, konstigt nog. Alpinuthyrning finns det mycket av men om man bor i stora staden Örebro ska man väl ha råd att köpa egna - eller? Fuck this, tänkte jag; inte fan tänker jag slänga pengar på nått som jag måste lämna tillbaka.... Jag köper ett par, nu har jag ju det bättre ekonomiskt än förra vintern (csn is da shit)!
Ola blev så exalterad att han ville åka och köpa skidor till mig redan samma kväll, nej men de stänger ju snart sa jag och kolla på klockan. När jag kom hem idag på lunch-break i dryga timmen ville han gå och köpa skidor då innan jag åkte iväg igen till skolan... "Nej men gubben de hinner vi inte eftersom det tar 30min att bara gå.." Och när vi tillslut kom ut med skidor och pläxor från affären så stannade han mig och pussande mig i mungipan och sa "grattis till skidorna!" och berättade hur sugen han var att ta med mig på träningsläger! De kommande metrarna förekom denna dialog:

Ola: Imorn förmiddag! Då kan vi åka till markaspåret och åka skidor tillsammans!
Sara: Hmmm vore det inte bättre om jag började min skidkarriär på ett spår som INTE är örebros mest kuperade?
Ola: Joo, vi kan åka på gustavsviks golfbana!
Sara: Men behöver inte du sova då? Du ska ju jobba hela natten?
Ola: Njaa, jag blir ju så seg om jag sover länge på dan, några timmar på morgonen räcker!
Sara: Ok, då kör vi imorn då!
Ola: Men va fan, vi måste ju sätta på 2lager paraffin och tejp innan du kan åka!!
(diskuterar hur vi ska hinna med att preparera skidorna innan han börjar jobba ikväll, eller om jag ska preppa medan han skriker anvisningar medans han packar jobbväskan - kommer fram till att han skulle preppa skidorna när han kommit hem från jobbet imorron på morgonen)
Ola: Men fan, du kan ju inte åka! Du har ju inga stavar!
Sara: Nää, visst fan var det nått som fattades! Jäkla skit.  
(båda kollar på skidorna och ler)

Ibland är vi bra snurriga..! ;)

påväg hem med mina Salomon elite classic skidor och mina Fisher junior tävlingsplux (har små pengasparande fossingar....)


(Jobba på älskling! Inget godis (bara kaffe). spring ut och vältra dig i en snöhög när du håller på att somna!)

//Sara

Kärlek, mat, helg

Har knappt tänkt på att skriva av mig här i helgen alls faktiskt. Helgen har varit som en minisemester och helt underbar :)

I fredags hade jag 2st körlektioner på förmiddagen sedan åkte vi och käkade lunch hos pappa; lax, potatis och hollendaise såklart (det får vi alltid där) Efter det hojjade vi hem, packade bikinin och cyklade till gustavsvik för att gå på relaxen. Jag som aldrig varit på gustavsviks relax blev positivt överraskad av omklädningsrummet, så många gånger som man kommit innanför dörrn till det vanliga omklädningsrummet; först klivit i nån smält-snöpöl, ramlat över någon unge för att sedan buffla sig vidare bland hårtorkande tjejer för att hitta ett ledigt skåp. På relaxen var jag ensam, det var dämpad belysning, varmt, växter och skåpen var snyggare + en stor spegel och en sminkhörna. Hmm, är folk som går hit lite, lite snyggare än de som går till det vanliga omklädningsrummet? Nää, troligen bara lite, lite rikare tänkte jag. Efter att vi suttit i morgonrock och gjort tjaaa - ingenting nyttigt i ett tag så höll Ola på att spricka av längtan för att gå ner och bada i upplevelsebadet. Jag säger bara det; om ni vill se någonting kul, ta med era män till gustavsvik och se de hur de föryngras med minst 20 år (bara efter första åket) ;)  Jag gillade vattenrutchebanorna bäst, vildforsen är huvudvärksframkallande och livsfarlig. En lårkaka, skrapsår och några svordommar sedare satt vi i bubbelpoolen, det var lite lugnare och skönare. Några riktigt underbara, kärleksfulla timmar senare cyklade vi hem för att kolla på film, Harry potter 5. Jag hade för mig att jag inte sett den men det hade jag visst gjort märkte jag efter en stund den hade bara inte varit särskilt bra.... (seems reasonable)

På lördag pluggade jag lite embryologi hemma, sedan på eftermiddagen blev vi bjudna på bowling av några kompisar som tack för kattvakt, jag förlorade stort (helvete!!) men jag hade en tendens att skruva klotet åt vänster med en halvmeter varannan gång, kan det bero på att jag fortfarande var mör i knogarna sen boxningen?? Eller bara att jag var onormalt dålig? ;P hehe. Efter det gick vi till en nyöppnad grekisk kolgrillsrestaurant som hade en ungersk servitris såg det ut som. Jag tog en kötträtt som innehöll; kycklingspett, köttfärsspett, gyros och lammkotlett. Inte dåligt till blandning! Min tallrik var fylld med kött + några potatisklyftor och en stor klick vitlökssvag tzatsiki och det var gött. Vi gick vidare hem till våra kompisar där vi blev bjudna på mint-baileys och kaffe och lite vin blev det också. Herrn i huset recenserar tvspel för studentidningen här i örebro så det blir alltid till att testa de nya tvspelen när vi hälsar på. Denna gång var det Lips som är ett sorts kareokeespel till Wii. Vi hade kört det på en fest vi var på förra helgen redan så vi hade kört nästan alla låtar redan men det var skoj ändå ;)

Igår lärde farsan mig att backa kring hörn och fickparkera bättre, det är väl just att backa in i en liten ruta så smidigt som möjligt som jag haft svårt med men det tycker jag att jag kan hyfsat nu :)  Bara nån lär en så.. På kvällen var vi med och hjälpte till vid barn/ungdomsträningen i mässan. Ola var lekfarbror och jäklar han passar som hansken för det; intensiv, uppfinningsrik och rolig - that´s my guy! :D På kvällen kom kusin-linnéa över och vi alla käkade min goda pasta carbonara och drack rött till, kaffe och chokladbuffé á la Sara&Ola blev det efteråt. Vid 21 började Johan Falk på TV och det var vi tvugna att se, riktigt bra...!

Gos, mys, roligt, kärlek och mycket mat har kännetecknat denna helg

Nu då? Joo, Neo ligger och purrar i mitt knä just nu efter att ha busat med en pinglande råtta sedan 7 i morse . katteungesov-dags!

Puss & kram

//SaraTrött och seeeg

Idag har jag varit på trafikcenter och kört risktvåan, eller "halka" som alla säger. Ska börja plugga på teorin nu så är det inte långt kvar till bokning av uppkörning... :)

Huuu, jag är trött... Här gått runt med torr hals och huvudvärk idag. När jag cyklade hem från universitetet snorade det på som bara den och det som kom ut var färgat som vår hall dvs ljustgrönt. Inte så trevligt... Så därför blir det ingen större fysisk träning för min del idag.

Imorn eftermiddag ska jag och min älskling besöka relaxen på gustavsvik för att bara umgås med varandra och ha det skönt - det tycker jag vi är värda! ;)

//Sara

It´s getting thougher...

Äh! Nu tänker jag inte vänta längre; jag sätter på kaffe trots att min lilla hustomte inte är hemma än, jag håller på att somna här...

Idag, mina vänner har jag haft en 4timmars föreläsning om embryologi som är en del i fysiologikursen som jag går och jag säger bara Ouch! vad svårt! Jag ska se om det står någonting om det i min nya fysiologibibel på dryga 1200 sidor.. En stor del av det krongliga med embryologi är att alla delar praktisk taget byter namn varje gång det händer någonting och det händer saker hela tiden! Ofta samtidigt också.. Grodblad hit och dit, formation av stamceller, folliclar och fan och hans moster! 

Nu ska jag plugga lite sen blir det att kolla på en endokrina systemet pc-film Yippie! Idag har jag lagt in vila för att inte dra igång för hårt efter sjukdom men min vardagliga hojjtur till och från universitetet på en timme i detta helvetiska snömodd är mer likt ett tröskelpass än mina tröskelpass på TC (nog bara gubben som hajjar detta).

Ha de!

Ps. Jag är så helvetiskt mör i knogarna idag sedan boxningen igår att det gör ont bara att hålla i styret....... I Rock! :D DS.

//Sara

 

Försen tisdag kväll

Nu är lilla Sara trött och hungrig - det här skulle ju bli en tidig kväll pga för lite sömn kvällen innan pga inlämningsuppgift men så blev icke fallet. Ola är och plogar snö i sällskap av våra bästa cd-skidor; judas, sonic syndicate, rammstein, black sabbath mfl hade han packat i väskan så jag får sova ensam ikväll endast med kurrande neo som sällis. Mör sen träning, plugget, körning och kattbus - nu ska jag knyta till kojjs efter ett godnatt-sms till min älskling...

Sleep well

//Sara


Mörade ben

Sitter här med ömmande ben.. Igår sprang jag utomhus på redigt oplogade gator och idag körde jag tung-tunga 7minuters intervaller på friskis. Efter intervallerna körde jag tillsammans med ola på boxarsäcken tills hansken färgades röd av passion. Handen darrade som en vettskrämd hund när jag befriade den från handsken lite senare. Körde armhävningar emellan boxningsheaten och efter det körde jag lite bålstyrka med medicinboll, rygghävningsmaskin med extra vikter.

Lägger in en film när jag kör lite benpress för att visa vilken typ av maskin det är för de som är intresserade..
Nu ska jag kolla på TV, krama den du älskar! //Sara

Intro

Idag var det kursintroduktion för en ny kurs i raden av många, Fysiologi A 15p... Fick reda på att vår nästa tenta omfattar 22 kapitel, motsvarande 700sidor engelsk facklitteratur. Något som jag också fick inmatat, förutom en heldags hetsantecknande var att endast 3 av 50 studenter fick godkänt förra året...... Hallelujja price the lord!

Nu ska jag göra klart den jäkla labrapporten sen ska jag ut och clear-mind jogga..

//Sara

Kvällen som var...

Fy jäklar vad kul vi hade det igår :D Efter skidorna igår åkte vi till en fest i markbacken och hade det trevligt med "Lips", det är väl ungefär som singstar fast med Wii? Eller Xbox? Rätta mig någon snälla jag är lost när det gäller tvspel :P Men kul var det, vi körde dueller hela tiden och ett tag hade jag mikrofonen så länge att jag tillslut började gråta för att linserna hade torkat ihop - jag hade inte blinkat på typ en kvart! Ola och jag var nog de enda på hela festen som sjöng med i låtarna fastän vi inte spelade och jag fick högsta poäng vid ett tillfälle! Lite senare tog vi över fjantmusiken som spelades och bytte mot lite Rammstein, fan, det är aldrig uppskattat på fest ;P

Några timmar senare splittrades festen och jag följde med 4 tjejkompisar och jonnas date från festen till frimis. På frimis hade de nu salsarummet öppet :D Underbart! Jag gillar att dansa salsa, även fast jag bara kan grundstegen, så det blev nog mer gammeldans-bugg-salsa utan att hålla takten (killen jag dansa med kunde också bara grundstegen och knappt det). Men, en underbart kul kväll blev det, tack allesammans! :)

Har precis varit på gymet och kört rätt mycket rygg/bål/axlar eftersom jag kände mig trött undergårdagens pass i ryggen. Körde först på spinnhojj men någon benpress kändes för vanskligt att köra med bara spinningskor med. Har gått upp ett kilo på fria bicepshantlar och kör skivstång med 20-25kilo för samma muskel. Kör 20kg tricepspress. Jajja, jag ska inte skriva ut alla vikter här men jag har def. förbättrat mig på överkroppen sen jag började köra gym för ett tag sen.

Neo var med på förfesten men slocknade när vi tog på oss kläderna, sicket fyllo!


Nu ska jag börja på laborationsrapporten som ska in imorn - bad girl!

//Sara

Invägning

Goddagens :)

När jag kom hem igår halv 8 efter tentan föll jag ihop på soffan av utmattning. Känslan jag beskrev till ola var "som att gå 6 timmar i snöstorm med öppna ögon". Om det var huvudet, eller linserna som gjorde den grumliga dimman framför mig vet jag inte men slut var jag. Det är taskigt att lägga en 5timmarstenta på fredag eftermiddag tycker jag; det är på eftermiddagen/kvällen som man är som segast i huvudet och dessutom pluggar man ju på som en jävel från tidig morgon till tentan startar samma dag för att vara säker på att inte ha glömt nått viktigt. Så tankeverksamheten jag produserade igår från tidig morgon till en kväll tippar jag på motsvarar ca 2,3kg druvsocker ;)

På tal om druvsocker, vi köpte en våg för nån vecka sen som skulle mäta både vikt, fett-, muskel- och vattenprocent. Sent den kvällen vägde jag in mig på 55,7kg, jag ryggade tillbaka men det var ju som sagt kväll. Vågen pajja av någon konstig anledning, den visade både 30 och 180 kg för ola men som tur var hittade vi kvittot i återvinningsrummet här på gården! Hur tur har man inte då?? :) Igår vägde jag in mig på den nya vågen, nu på förmiddagen och den visade 52,9kg. Viktminskningen beror på att jag inte varit i träning eftersom jag varit förkyld, jag går alltid ner i vikt under ett träningsuppehåll. Av erfarenhet vet jag att jag inte kan få ut maximal kraft på träningarna om jag väger under 48kg, eftersom det då känns som om man går runt med hammarn hela tiden, trots att man ätit. Men en viktiminskning är det snabbaste sättet att öka sin syreupptagningsförmåga på och jag ska gå ner så att jag väger runt 50-51kg till tävlingssäsongen har jag tänkt men känslan i kroppen avgör såklart.  

Nu ska jag ta ett lugnt cykelpass utomhus, bara åka och lyssna på musik och försöka ta det lugnt...

Ha det!

//Sara

Rosenrot

Sista plugget nu innan tentan. Erfarenheten säger mig att det är dessa sista timmar som kan vända ett U till ett G eller ett G till ett VG.... Häng i nu! :O I morse när vi knappt hade vaknat rabblade jag hela proteinsyntesen för Ola, tror inte han förstod mycket men det var inte meningen heller. Nu ska jag kolla igenom det mesta av stoffet igen och läsa lite extra på regleringsvägar och annat som saddo-lärare brukar gilla att testa... 5 timmar är tentan och jag vet att jag kommer att ha problem med alla frågor så jag kommer nog, för en gångs skull sitta hela tiden ut i den kalla källarlokalen.....

Tough shit!//Sara

Pluggkvällen....

Jäklar vilken het bild ola tog på mig förut i en snabb pluggpaus ;)

....eller vad tycker ni? ;)

Kom igen! jag har ju tillochmed röda ögon!


Imorn kväll kommer att bli en bra kväll (vänta, är inte det en låt?) Bowling eller biljard med ola och några kompisar OCH dessutom är tentan över... Har mycket kvar att plugga, men det där råpluggeriet vill inte riktigt infinna sig, vill bara tänka och göra roliga saker.. :P

Nästa maskerad kommer jag antingen vara en bunny eller IT - Yes!!!

//Sara

Dags att lägga allt åt sidan och låta hornen växa...

De tunga riffen i Lochness får fram en sorts ilska i mig just nu, kanske beror det på att hela inlägget försvann när jag skrivit klart det och innan jag hunnit publicera... Kanske beror det på att jag vill så mycket men inte har tid att ens reflektera pga tentan. Jag känner mig just nu lite som ett hormonellt snöoväder, vart ska jag gå?

Jag tror jag får ställa mina tankar på paus till på fredag eftermiddag, tentan är mellan kl 14 och 19.15 på fredag eftermiddag-kväll och det skulle vara så jäkla tidsödande om jag skulle få underkänt eftersom då en omtenta väntar. Näpp, nu är det dags att ta fram hornen igen. Ring inte, jag kommer vara så inne i pluggdimman att jag inte ens vet vad jag heter....

For now,Gör något bra av ditt liv: Sök upp det som gör dig lycklig..

//Sara  


Dags att lägga allt åt sidan och låta hornen växa...

De tunga riffen i Lochness får fram en sorts ilska i mig just nu, kanske beror det på att hela inlägget försvann när jag skrivit klart det och innan jag hunnit publicera... Kanske beror det på att jag vill så mycket men inte har tid att ens reflektera pga tentan. Jag känner mig just nu lite som ett hormonellt snöoväder, vart ska jag gå?

Jag tror jag får ställa mina tankar på paus till på fredag eftermiddag, tentan är mellan kl 14 och 19.15 på fredag eftermiddag-kväll och det skulle vara så jäkla tidsödande om jag skulle få underkänt eftersom då en omtenta väntar. Näpp, nu är det dags att ta fram hornen igen. Ring inte, jag kommer vara så inne i pluggdimman att jag inte ens vet vad jag heter....

For now,Gör något bra av ditt liv: Sök upp det som gör dig lycklig..

//Sara  


Ouf! känner mig trött och tankspridd...

Nu har pigg-gladheten försvunnit. Eller inte gladheten kanske, men piggheten. Sitter och försöker lära mig hur cancer initieras, jadda jadda jadda..... Men mina tankar är någon annan stans. Det är så skönt att bara luta sig tillbaka i soffan och drömma sig bort fan, hoppas jag inte blivit pluggtrött än!

Var supertaggad när jag gick till gymet - nu jävlar-inställning låg i luften. Efter att knät klickat till i första setet i benpressen var jag inte lika taggad längre... Gick och körde bicepscurl med skivstång, tog dubbelt så mycket som två killar som stod bredvid mig men de såg inte sådär superdeffade ut direkt ;) 3 st ungdoms-pojkar (såg ut att vara 25 men betedde sig som brunstiga 13 åringar) när de tog upp hela stretchingmattan med att brottas, högljutt eftersom de skulle "visa sin otroliga manlighet". Jag hade tänkt köra mage med medicinboll på mattan men de lämnade ingen plats åt mig precis som de inte gjort för någon annan heller. Då blev jag halvförbannad och sa åt dom á la surtant. Så de så! 

Nä nu ska jag ta ett till pluggryck, rasten är över!

//Sara

Känner mig stark och glad

Denna dag har jag bara än så länge ägnat åt lättsamma saker (och liite pluggat har fått stå i centrum). Tog en skön sovmorgon som blev ännu bättre när den jävla huvudvärken försvann av en tablett någon gång på förmiddagen. Lyssnat på hård musik och bara gått runt och plockat i lägenheten och kollat vid datorn. Gjorde mig en god, men lite spartansk lunch av omelett med skinka, purjolök och parmesanost som pricken över i. Funderar på när jag tänker släppa iväg mig till gymet, känner på mig att jag skulle kunna köra "tills jag självdör med ett leende på läpparna" -hårt idag men det får jag inte varesig för mig eller någon annan för då dröjjer det garanterat inte länge tills jag är sjuk igen... Har lovat ola att hitta en meterotidning och läsa dagens elvis också... hmm..

Dagens lunch, ser ni det lilla paprikahjärtat? :)


Nu är snart kaffet nybryggt, känner mig lycklig :)

Krama nån ni gillar!

//Sara

Filosofpaus

Sitter med förra årets tenta och försöker klura ut fråga nr 3:

"För att få ett mRNA att translateras krävs icke-genetiska modifieringar av det primära RNA-transkriptet. Vilka är dessa modifieringar och vilka funktioner har de?"
Jaha...?

Får klura vidare..

Vi har nyss kollat på Mästarnas mästare och vi lade slutsatsen att de personer som medverkar detta år inte är lika kul som förra året. Fast programmet är fortfarande underhållande, mycket för Holm och Sandells skull.

Äh, nu måste jag fortsätta...!

//Sara

Trött

Jag ska alldeles strax åka till universitetet för en sista genomkörare av lärare innan tentan på fredag. Imorse hade jag körlektion och det enda planerade för idag var hård inbromsning, trots att jag redan kan det sen flera år tillbaka. Såååå, nu har jag lagt 450 spänn på någonting som är så simpelt att det är skrattretande. Har halka nästa vecka, får se då hur en framhjulsdriven bil uppför sig....

See you!

//Sara

Sommarn så jag minns den..


oh yes

//Sara

Homecoming

När jag kom hem från universitetet tidigare idag möttes jag av dånande hårdrock som kom ur stereon i vardagsrummet, en energybar, verktyg och andra distansprylar låg på dörrmattan. Hmm, har inte gubben hunnit ut än tänkte jag precis som han kom hoppandes med långkallingarna halft neddragna. Hej! Jag har redan tränat! Vaa? Jo, sa han, jag åkte ut men så fort jag vänt runt kröken så började benen isa... Tror fan det svarade jag som cyklat med termobrallor och dubbla flisar till och från skolan. Om man fryser när man är torr och pigg, så är det ett helvete att cykla när man är hungrig och blöt, i -20. Särskilt om man inte är helt frisk från förkylning än.

Håller Neo i min famn med en arm, han är så sömnig att huvudet hänger om jag inte håller det. Man märker att han sover när han inte spinner längre utan bara snosar :) Igår klippte jag klorna på honom helt själv, utan att han behövde bli fasthållen - framsteg!

Denna bild tog jag för att inte glömma bort en av beskrivningarna till dagens PBLfall (problembaserat lärande) Svårt? Japp.


Just nu är min bättre hälft på gymet, oh vad sugen jag är på att gå dit jag med fastän jag inte är helt 100 eller ens 80 =P

//Sara

Shoppat

Nu har jag beställt ett litet bibliotek från cdon.com, hoppas det duger för ola ;)

See you

Mys/plugg söndag framför Touren

God förmiddag, snart börjar skidorna på TV :) En minimal, med endock en förbättring av förskylningsläget för min del. Det är lite segt. Ola åkte nyss med matte till ljungstugan för att köra ett lugnt, lugnt pass på TC, skönt att slippa cykla över hela stan i -20. Neo var uppe och busade i sängen under småtimmarna, suck denna katt alltså. Han favorit är; gå på halsen, slicka i mungipan på mig, lägga sig och spinna PÅ mitt huvud, börja buskloa på mina fötter och allt detta när jag vill SOVA. När han inte har sina kattungeryck uppträder han faktiskt ganska vuxet tycker jag, som nu tillexempel så ligger han på muspekarn på laptopen och sover. Varmt och gosigt nära mamsen.

Denna kalla söndag ska jag njuta av och fylla med skidor på TV, pluggande och mys med te i soffan :)Puss och kram

//Sara


Bilder på the lill-dude Neo

Ja, jag vet att jag inte lagt upp många bilder på min lilla älskling men idag har jag fotat som faen :)

Just nu ligger han i olas knä i soffan och myser.... :)

Kram

//Sara

Avundsjuk

fyfasen vad fint, dock kallt väder det är! Jag är så grymt sugen på att gå till gymet, är avundsjuk på de som är där just nu. Känner mig bättre idag än igår. Har ingen feber, lite ont i huvudet men är fortfarande redigt täppt. Är så jäkla sugen på att hitta på något samtidigt vet jag att jag blir friskare fortare om jag tar det lugt. Dessutom är det mindre än 1 vecka kvar till super-tentan... Kan inte låta bli att skratta för mig själv när jag läser åhörarkopian, avsnittet om translationens elongering:

1. tRNA+aa1 fäster in på a-platsen
2. Peptidbindning bildas mellan aa1 och aa2. Peptidbindning bildas spontant, katalyserat av enzymet peptidyltransferas.
3. Ribosomen rör sig tre nukleotider 5'-3'. A-platsen blir fri.
4. E-platsen töms.
5. tRNA+aa3 fäster in på A-platsen. 

Nu undrar jag: Vad fan är aa1, aa2, aa3, peptidyltransferas, A-platsen, E-platsen men framförallt hur ska jag komma ihåg detta?

Om det är någon som vet någon bra aktivitet, kommentera gärna! :)

//Sara

MCV, SCV, SCF, WTF?

Kissen ligger kurrandes mellan mina utsträckta armar medas jag bloggar. Det är beckmörkt i hela lägenheten, har "earth day", nej skämt åsido elpriset skulle skjuta i höjden några timmar idag och eftersom vi har rörligt elavtal så på den vägen är det. Har nyss kommit hem efter att ha snigelcyklat till stan där vi köpte lite grejjer till våra husdjur, fan-vad skönt det är att säga våra istället för vårt ;) Kanske kommer i hem men några hamstrar någon dag... olis gillar ju de små rackarna, o jag med. Jag har gått runt med feber under dan och bombad huvudvärkskalle. Andas, det kan jag bara göra med munnen. På förmiddan hade vi laboration. Denna gång skulle vi utför ett visst antal neurografier. MCV, SCV och F-respons skulle vi utföra. Jag blev klar efter hälften av den utsatta tiden, så det gick riktigt bra :) I MCVn kollar man att den motoriska ledningförmågan är inom normalvärden, under SCV kollas den sensoriska ledn.hast och i F-responsen kollas hela nervus medianus förmåga att föra aktionspotentialen vidare. Den hastighet som "den elektriska signalen" for fram i min nerv var dryga 55m/s, klart godkänd hastighet ;)Ikväll ska vi ta en snor-romantisk midda tillsammans med fläskfilé, potatisgratäng, sås och grönstänger. Åh, tänk om man ändå kunde känna smak!

//Sara

Lite historia, lite framtid

Sitter med min bästa bok, "Cell and molekylar biology" heter den men är dock inte särskilt sängvänlig. 50*35 cm är den uppslagen och med en vikt på ett antal kg gav den mer än mycket syra i armarna igårkväll. Läser mig smart inför tentan, just nu ska jag förstå replikationen men nothing makes sence right now; lagging strand och leading strand, DNA polymeras III och 3' jävla -OH grupp! Ska man komma ihåg allt detta?! Bara att plugga på, jag vet. Och sen har vi blivit förkylda här hemma också, hoppas det inte blir så långdraget som Töjren-viruset bara... Dagens föreläsningar handlade om aktionspotensialens fortledning i perifera nervisar. Det kanske låter svårt men när man blivit indoktrinerad nervcellernas uppbyggnad sedan högstadiet så är det inte så långt bort. Se hit alla pedagoger! Jag fick mitt biologiintresse av en hängiven gubbe till biologilärare när jag gick i 8an, och jag tror att han omedvetet har agerat en stor del i mitt val att gå natur och nu till att få en kandidatexamen i medicin. Mitt mål är att jobba inom forskning, att få använda mina kunskaper till att föra ljus och beskriva någonting som ingen annan sett förr. Jag skulle gärna vilja jobba med celler, jag kanske skulle kvala in mig hos någon forskare på det området till min C-uppsats? Värt att fundera på... Men, down to earth, först och främst måste jag ta itu med den jäkla replikationen ;)PS. Såg ni när Colonga blev ditsmackad av en svensk idag? ;) DS.

//Sara

Det är fight här hemma....

Även fast gubben inte ens hunnit kliva innanför dörrn.

Jag gillar att ta i, så är det bara. Och nu råkar det vara så att jag har en förkärlek till att testa mig själv-hur mycket klarar jag egentligen innan jag spricker och självdör? Jag gillar benpressen, höftmaskinen och alla andra maskiner där en cyklist kan hävda sig rätt bra. Ola och jag körde ofta benpressen tillsammans på gymet förut, vi turades om och körde ett set i taget; på samma vikt. När det gjordes om på friskis och allt-i-allo maskinen där man kan göra marklyft, utfall och bänkpress fick ett eget rum började han hänga där och jag, jag fortsatte att köra benpress, oerfaren efter bara ha gymat i några veckor så blir det lätt att man fastnar på någon "favorit".

Vad är det då som är fight med detta, eller fight och fight men man måste ju hålla igång passionen ;). Jo: Nu när jag går för att köra benpress lägger jag på och kör 100kg tyngre än vad vi körde när vi körde tillsammans. Ola, men allra mest jag är förvånad eftersom jag aldrig tränat styrketräning förut. Så nu, för att hetta upp det hela här hemma har jag gått runt och antytt att "jag är störst och starkast här hemma" i några veckor, hehe. Jag har aldrig testat att maxat, ola säger att han aldrig har maxat och jag tror att denna förhållandefight, den, den kommer vi att reda ut på gymet som de tävlingsmänniskor vi är....

Love ya hun!

sunday, bloody sunday

Urk, ska börja plugga inför tentan nu som går av stapeln den 15e. Jag säger det som jag sagt inför varje tenta jag haft på universitetet; det här kommer att bli den svåraste tentan jag någonsin haft! Men man måste hålla modet uppe, såklart. Jag funderar lite på hur olika vägar i livet alla kompisar valt efter gymnasiet; vissa sa upp vänskapsband och drog utomlands på obestämd tid för att leva på "det får jag se när jag kommer dit", andra bor kvar hemma arbetslösa och understimulerade på gränsen till deprimerade. En del bor kvar hemma medans de till och från har något kasst jobbavtal som stand-in när någon personal på stadium skulle bli sjuk. Andra väljer att ta ett mardrömsjobb, jobba 6 månader och sedan säga upp sig; för att få a-kassa. Jo, det finns dom med.... Andra gifter sig, skaffar barn och flyttar ut till ett renoveringsobjekt på vischan. Vissa engagerar sig ännu mer inom någon politisk förening och leker, iallfall som de tror är "top-notch" någon vecka här och där medans de bor hemma hos mamsen resten av året. Någon annan bor i kollektiv för att få ekonomin att gå runt medans en annan gett upp och går på socialbidrag.
Vissa "kompisar" svarar inte när man ringer, vissa blir överlyckliga när man ringer, vissa har inte tid när man ringer och vissa är utomlands när man ringer. Vissa har skapat ett kontaktnät med tusentals människor runt om i världen, andra pratar med någon annan människa "då och då". Vissa är asexuella, andra söker lösryckta one night stands varje helg för att tillfälligt stilla sin hunger, andra söker desperat the one för att ständigt misslyckas utan att veta vad som gått snett.  Alla är vi olika. JAG är glad över min situation, det känns som jag valt en utbildning som passar som handsken men framför allt så har jag ett hem som jag är stolt och trygg i att komma hem till. Home is where the heart is heter det ju. Jag har väldigt svårt att se mig själv och en tillfredsställande vardag utan ola. Igår kväll när vi låg och småpratade i sängen så frågade han mig om han kunde göra någonting för mig typ klia mig på ryggen eller liknande, och då sa jag ; "gift dig med mig nån gång!" Ojdå sa han och kramade mig.

Jag kollade på en dokumentär om en äventyrares liv för några dagar sedan. En man som sökt hela sitt liv efter "sitt livs paradis" i många olika länder och partners. Strax innan han dog skrev han i sin dagbok att "det enda paradis som finns är inom sig själv." Jag tänkte på det där att matriella tillgångar värderas av sin ägare "en mans skrot är en annan mans skatt" heter ju ordspråket och det tycker jag stämmer. 

Igår kväll var vi på gymet tillsammans, ola skulle inviga sina nya boxhanskar och jag skulle ta det lugnt. Jag krävde lite teknikundervisning på säcken av ola som för några år sen gått och lärt sig boxning. Det var framförallt svårt med koordinationen men riktigt, riktigt roligt. När jag tog av mig handskarna i omklädningsrummet efteråt hade jag som röda blåmärken mellan knogarna - nej men se där! Jag känner på mig att boxning vekligen är en sarasport eftersom jag gillar att ta ut mig, är tuff och envis. Jag ska lära mig lite mer teknik vid säcken varje gång vi är där har jag tänkt mig.

Nej nu måste jag börja plugga! Jag har många åhörarkopior att beta igenom.... Datorn kronglar så det blir inga bilder...

Ha det!


Nästan vilodag

Idag har vi varit på marieberg för att socialstrosa och köpa löparskor till mig. Blev det socialstros-yes. Blev det löpskor? Nej. Det blev svarta skinnstövlar till mig, träningslinne och kattmat, vattentermometer, löparjacka till ola, mat, fika och boxarhanskar. Var det något mer? Jo, en present till pappa. Killen på inter sport hintade om att det skulle bli rea på många fler löpskor vecka 2 så det var därför jag inte köpte några idag.
De senaste 2 dagarna har jag kännt av lite rossel i halsen så jag valde att lägga in vila båda dagarna och idag känner jag mig bättre än igår :) Jag sa till ola att jag är lite stolt över mig själv för mitt agerande. Ikväll ska vi dock gå till gymet men jag ska köra så lugnt som jag förmår - I promise!Lovar att ta någon bild från gymet, dock inte från omklädningen sorry guys.

//Sara

RSS 2.0