Vi har en hydrofil katt

Hej hopp! Idag har jag tagit en vilodag och mest umgåtts med katten ;) Om ni sett den film som ola spelat in på youtube förstår ni att vår lilla kisse är lite annorlunda ställd till det här med vatten... Han älskar att sitta under en rinnande kran och nyfiket kolla hur vattnet ändrar riktning! När man ska gå på toa så kommer han direkt springandes och vill med in för att sedan hoppa upp och sätta sig i handfatet i väntan på att nån av oss ska sätta på vattnet. Sen sitter han där och blir dyblöt tills man lyfter honom därifrån. En annan grejj som han brukar göra är att springa igenom duschen när man duschar! Duschen är 2*1 meter så han springer in i ena änden och ut genom andra - vilken sport för en liten kisse... Jag säger ju det, haha.

En annan grejj som vi märkt är att han är jättelugn i mitt sällskap; när ola är borta ligger han till 95% i min famn och spinner. Men, när ola kommer hem då är det som om att han blir galen av bus! Han springer omkring och leker med sina leksaker, busanfaller oss när vi går förbi och jagar efter luft. Visst leker ola mer med honom men jag märker jätteskillnad på hans beteende. Nu ligger Neo på min arm och spinner medans jag bloggar. För en gångs skull gick vi inte och la oss samtidigt då sambon jobbat en 4h längre arbetsdag idag än normalt.

Imorn blir det spinningpass i ljungstugan, jag tror jag ska köra tunga intervaller. Aj aj det kommer svida. Igår körde jag förresten 4or på "grin-intensitet" på friskis, kunde dock inte koncentrera mig lika bra på andningen som i ljungstugan. Satt dessutom och var rädd att jag skulle bli sjuk av att köra hårt mitt inne i örebros största gym; jag tänkte "fan det var ett dåligt val att sätta sig här och halft köra skiter ur sig, särskilt med min sjukdomsbakgrund". Idag tog jag klokt nog tid till mig att vila :)

Nu ska jag lägga mig bakom min älskling till sambo - gud vad allt känns bra!

//Sara

Julemys och tungträning

God Jul alla människor :) Neo hoppar upp i knät och upp på skrivbordet för att få uppmärksamhet, jag låter han trippa runt så länge han inte går på tangenterna. Han jamar och springer till dörren när vi kommer hem, det är så underbart att ha djur omkring sig. Jag håller på att koppla in den externa hårddisk jag fått i födelsedagspresent och sen ska jag nog börja tanka över bilder och annat som man vill spara. Min dator är ju inte helt frisk har vi märkt så vi har varit förberedda på att den ska kacka ihop när som helst. 
 
Vi kollade på nyhetsmorgon imorse, en kvinna som mist sina 3 barn + exman i tsunamikatastrofen intervjuades i TVsoffan denna snöiga morgon. Hela inslaget var tänkvärt men det som var så jäkla rätt var de tips som hon gav till alla som lyssnade att "krama om de ni älskar en extra gång, ta vara på den tid ni har tillsammans och ödsla ingen kraft på att tjafsa om struntsaker" Så bra sagt.

Julens träning:
I onsdags var jag på gymet och körde styrketräning. Benpressen är en av mina favoriter ;) Har aldrig testat hur mycket jag klarar av att köra, jag har aldrig "maxat" så varje pass är en liten överraskning... Just detta pass testade jag att lägga på lite extra vikter utöver vad jag kört innan med ola. La på 30 kg så jag kom upp i 200kg, visst det går bra tänkte jag, jag kunde göra runt 8 rep i varje set. Hmm, undra om jag skulle lägga på lite mer? Jag la på dryga 30 kg till och nu körde jag runt 5 reps per set utan större svårigheter. Nu får det räcka för idag tänkte jag som i slutet av passet kört hela 8 set. 
På julaftonen sprang jag med pigga ben i ca 1h, naturliga intervaller. Igår hade jag tänkt cykla med då det bara skulle blivit balansträning sprang jag igår med 1h 15min. Löpningen kändes då inte lika framåt och långt. Jag behöver verkligen nya skor, mina jag har nu är nedslitna till skumsulan och så att konturerna känns under trampdynan så att delar av fotsulan domnar... Men det är skitdyrt med nya löpskor :(
Idag var vi på gymet igen och jag satte mig i min favoritmaskin igen. "Jaha, okej jag värmer upp med 175kg" men det kändes inget bra alls bara tungt och skakigt. Jag avbröt och gick tillbaka till uppvärmningen... Jag satte mig på spinhojjen och körde en typisk uppvärmning på 15 min som innan ett intervallpass. Jag gick tillbaka till maskinen och vips! så kändes det bra igen. Körde uppvärmningssetet igen och la sedan på till 230 kg som jag slutat med på sista styrkepasset. Vikten kändes lättare idag och jag körde 8rep i 2 set. Jag la på till 255kg och körde 1 set. Äh, ingen idé att hålla tillbaka när jag väl är frisk tänkte jag och la på till 271kg. Jag ställde mig upp mellan ett set och beundrade de vackra viktmagasinen. Tillochmed jag blev förvånad att min förhållandevis lilla, späda kropp klarade dessa vikter. Jag körde 3 reps men nu började det kännas rejält att trycka upp från den 90gradiga vinkeln. Ola räknade ut att jag tog exakt 5ggr min egen vikt i benpress idag, vilket var lite kul att det stämde så 271/5=54.1 :) Men nu är det så att jag inte ska bli tyngdlyftare utan konditionsidrottare. Just det. Jag ska köra fler rep per set sk. "killing me slowly"-set ex. 150kg 20-25rep per set. Fy fan, man skriker inombords av smärta de sista 7 repsen samtidigt som endorfinerna drogar ens hjärna att köra 4 set till - ja, tävlingsmänniskor är fakirer.  //Sara


 

Just my luck!

Precis slagit in den sista klappen för iår, eller just det. Har en kvar som ska få lite kärlek och sen slås in. Neo har precis hoppat i sopkorgen och vält omkull den, klättrat på stolsryggen, jagat svansen, galloperat genom lägenheten rakt in i granen, barrat av den lite, blivit skrämd av mig på tillbakavägen, skjutit rygg och burrat upp svansen till dess dubbla storlek och hoppat upp i knät... allt på 27 sekunder. Jadå, så ser vår vardag ut ;) 

Idag kl 11 hade jag tid hos USÖs mest kunniga sjukgymnast på vocal cord dysfunction. Var där 10 i för att vara på den säkra sidan, har ju väntat på att få komma hit i nästan exakt ett års tid, tänkte jag. Min vanliga sjukhustur visade sig dock idag också.... Inte en käft syndes till och 10 över klev jag in på avdelningen trots vänliga lappar om att stanna utanför. Hoho! Jag har tid med sjukgymnasten A kl 11. Vad säger du, hon har ju varit sjuk i över 2 veckor nu! Jaha, tack för underrrättelsen! Not. Blev inte ens förvånad eller arg trots allt stök för att komma hit. Har kommit till insikt att man inte kan lita på sjukvården och hela dess system, om man vill få nått gjort, måste man göra det själv-förlita sig på sin egen, eller goda vänners förmåga i många frågor. En annan sjukgymnast på avdelningen erbjöd sig att lyssna och försöka hjälpa mig så att jag iallfall inte skulle gå tomhänt därifrån. Hon hade aldrig hört talas om VCD och lärde mig inte något nytt på den timmen som gick men gav mig ändå ny styrka i form av självkänsla. Medans jag slussats runt och pratat med allt från assistenter till specialistläkare så förstår jag att ingen kan mer än vad de måste, sorgligt nog så är det oftast så. Jag har läst 2st(!) artiklar om VCD i läkartidningen och kan mer om tillståndet än 99,9% av alla inblandade. Den enda jag träffat som kunde mer var specialistöverläkarn på logopediavdelningen. Yes. Jag ser positivt på situationen trots detta, jag tror att jag kan komma långt på min egen förmåga; att lyckas ta reda på hur jag ska träna, tänka och göra för att slippa krampen i halsregionen för att sedan kunna träna hårt med kontroll och för att sedan komma tillbaka och kunna tävla utan att ligga och få ett anfall i skogen.

Jag ser fram emot spinpasset i ljungstugan som börjar nu vid halv 5, jag ska köra 4 minuters så högt så jag precis inte tappar kontrollen och får ett anfall. Ska tänka på att blåsa ut längre än vad jag tar in luften och att slappna av i övriga kroppen, särskilt axlarna. Wish me luck!

If you're going through hell, keep going.

//Sara

Hurra hurra hurra!

För idag har jag födelsedag =) Blir ju behandlad som en princessa alla helgmornar i vanliga fall, men idag fick jag lite extra mys och paket vid sängen. Det gillar en romantisk tjej som jag :) Av kärleken fick jag två stora, fina kvarnar. Till salt o peppar. Nu går mina pojkar och lägger sig..... bäst jag följer med så att jag inte missar nåt.....

Julgransklädning och full rulle på kissen

Bloggsuget är som ni säkert märkt inte sprudlande just nu. Det känns som om jag har svårt att formulera mig, att få ut vad jag tänker på och gör. Igår körde jag 4 minuters "hårda-snabba" kan vi kalla dem. Körde så hårt jag kunde utan att andningen brast. Under intervallerna koncentrerade jag mig till 100% på att 1. andas ut med magen  2. Dra in magen som en stående sit-up medans jag blåste ut luften hårt. Och att försöka göra punkt 1 och 2 utan att få känningar av att ha ett filter i halsen. Och jag måste säga att det fungerade hyfsat bra fast det blev svårare och svårare att få till övergångarna bra eftersom jag blev allt tröttare eftersom tiden gick.

Idag har jag tvättat, haft besök av Nickmeister, åkt hem till pappa och målat köksbordet med ola. Det blev lite småtjafs om huruvida täckningen av färg skulle vara, eller, det var väl jag som ville att det skulle vara helt vitt och inte randigt,. Jaja, lite te och messmörsmackor ordnade upp det hela ;)  Efter det åkte vi till almbyplan för att köpa julgran och fick alldeles för lite rabatt, men jäklar vad fin granen är nu när den står här i vårt vardagsrum :) Tar en "familjebild" på ola, jag och neo sen efter vi klätt den :)

Neo är en kisseunge på knappt 13 veckor = full rulle nästan hela tiden. Men han verkar vara en riktigt trygg och social lite kisse. Han reagera på sitt namn redan första dagen, gör sina behov i och inte utanför sin kattlåda och äter och dricker på utsatt plats. Han äter lite lite tycker jag, typ bara 5-7 pöler i taget sen går han iväg och busar igen.Ikväll ska vi och se Avatar på Biopremiär halv 10, ohh, vilka kommer att bara trötta på vägen hem?

//Sara

Underbart telefonsamtal

Har haft en intensiv förmiddag med två långa föreläsningar om cellmatrix och -rörelse. Både svårt och mycket att få in i huvudet. Under en bensträckare på förmiddagen så så såg jag att jag hade ett missat samtal från Ola, det måste hänt nått tänke jag, han brukar alltid smsa dagtid om det inte är jätteviktigt. När jag ringde upp visade det sig att han bara hade ringt för att säga de mest kärleksfulla orden jag någonsin hört, följt av ännu mer kärleksfulla ord. Han hade väl kommit till insikt hur jäkla bra vi har det tillsammans tänkte jag och log :) Älskar dig gubben!Jag och min lab-partner hoppade över lunchen för att hinna göra en pipett-check innan vi blev stormhungriga. Pipett-checken tog 1,5 timme och det är så tråkigt! Väga in alla pipetter (alla biomedicinare har egna pipetter under hela utbildningen från 0,5-5000ul) på olika bestämda volymer, och så får det ju såklart inte diffa för mycket. Vågarna var dessutom jättekänsliga idag, trots att vi stängde alla dörrar så kunde vi inte öppna vågburen mer än 2 cm-precis så att vi fick in pipetten och vi fick tatera när pipetten stod över bägarn för att minska tryckskillnaderna! Olydiga vågar = inget kul när man är hungrig.

Just nu är jag hos far min och ska måla klart (ok, nästan) vårt nya köksbord. Vitt (men inte shubby chick vitt ;);) )

Ikväll kommer ormen hem till oss för att bjuda oss på pizza (Yes! äntligen!) och för att sova över i soffan då han inte vill pendla mellan stockholm örebro medans han går i skolan här. Så det blir inget mys ikväll, bara en klapp på kinden (på sin höjd!).

Oroar mig att kattmamman lejt bort vår lilla kisse i ren tant-virrighet =/ snacka om paranoid. Nä nu får jag fan ge mig.

//Sara


En ovanligt stillsam lördagkväll för lilla Sara

Har varit och ätit på min favoritresturang Saigon och nu sitter jag och kollar på "Stalins Sovjet" på kunskapskanalen. Ja, ni läste rätt. Kollar mycket hellre på hstorieprogram än lättflyktiga såpor som förkväll, gokväll, hejknekt eller vad fan de heter. Det har just handlat om hungerssvälten i Ukraina som Stalin hade som ess ur skjortärmen för att ta kontroll över de stackarna. Det är hemskt men lärorikt och intressant; och är det inte det ett program går ut på - Att inplantera känslor i tittaren?

Längtar mycket efter kissen (det kan ola intyga), nu är det inte många dagar kvar..... 

Min älskling är förresten ute på julbord med jobbet ikväll, och jag är såå avundsjuk på honom. Kalvsylta, viltkött, ål, små brända köttbollar, jansson, lutfisk, skinka, senap och sill - NamNam!

Imorse körde jag relativt korta intervaller, typ 1-2,5 min (naturliga) och det märks att det var ett tag sedan. Kände inte att jag kunde ge allt i de eftersom benen smärtade till av syra redan de första 5-7 meterna av intervallerna. Orsak? Jo, jag har sån jävla träningsvärk i hamstring, vader, framsida lår, mage (ok, spelar inte så stor roll här) sedan veckan med styrketema. Styrka på spinhojjen med låg kadens och syra upp över öronen blandat med gym inriktat på benslakt - kör detta kombinerat i några dagar så kommer du inte upp ur sängen dagen efter och du kan heller inte förvänta dig guldben på lördagsträningen, nej njet.

Nu ska jag dricka mitt svindyra roiboos blåbärlingon te framför massgravar och stora Marx-skägg; Yes we can!

Hajj

//Sara

Ny sovplats

Bloggningen blir lidande när jag har mycket att göra i skolan. Stressiga dagar, dvs dagar då jag har deadline på diverse uppgifter och rapporter lägger jag blogghalvtimman på att vila med en kopp kaffe istället för att just blogga. Igår var det nobeldagen och pristagarna i medicin fick priset för sin forskning på telomerer vilket är lite kul eftersom jag just nu läser genetik. Telomerer är, för de som inte vet, DNA med sk. repetetiva sekvenser (hos människa kvävebaserna TTAGGG) i ändarna på varje kromosom. DNA:t i dessa telomerer kodar inte för något protein utan är till för att skydda DNA´t under celldelningen från diverse dnaätande enzymer. Under replikationen (när dna kopieras under celldelningen) riskeras dessa repetetiva sekvenser att förkortas. Ju fler gånger cellen delar sig själv desto större är chansen att de repetetiva sekvenserna kortas ned; man har sett att gamla celler har förkortade telomerer och dessa "gamlingar" har därför en större risk att få sitt dna skadat i diverse mekanismer. När dna skadas registreras det av någon av de många regleringsvägar som finns och cellen tar förmodligen självmord och skadan ej kan repareras lätt..... Det som är det intressanta är att man i cancerceller har sett att det enzym som bygger på dessa repetativa sekvenser- telomeras är mer aktivt, eller finns i högre koncentration. Att telomererna ej förkortas nämnvärt i cancerceller är en faktor som gör att de kan "dela sig som galningar" eftersom cancercellernas självmordsprogram skjuts upp med tricket att alltid ha överskott på telomeras. Har inte gått in nogrannare på vad nobelpristagarna fann med sin forskning men jag kan tänka mig att det är ganska "hett".

Just nu håller jag på att tvätta och går runt och fixar i lägenheten. Jag har gjort en säng till lilla Neo som kommer på onsdag kväll av en Scorett-skokartong, en gammal handduk och ett slitet örngott - hoppas han inte är kräsen ;) Igår var vi på Coop och köpte kattmat; torrfoder av märket "Perfect Fit-Junior" och Mjau mjukmat för småkissar. Fy nu går det inte att lägga upp några bilder :(

Vi hörs!

//Sara


"Det börjar lukta kärlek banne mig"

Ola och jag går ju, som ni säkert redan märkt, så ofta vi kan på hårdrocks/metal konserter runt om i Örebro. Tyvärr är det inte alltid så att vi båda kan gå pga ekonomi eller tid vilket är tråkigt. Det som ola nyss gjorde för mig-och som jag brukar göra till honom är att ringa upp den som är hemma under konsertens gång; vid en extra omtyckt låt och bara låta ljudet sippra genom telefonen.... Det kallar jag KÄRLEK

Han skicka även denna bild; ser ni vilka som spelar ;)


Nu ska jag krypa ner i sängen...

//Sara

Idag var vi och hälsade på...

... vår 11 veckor gamla kisse Neo :) And it was love at first sightHan kom fram och tittade på oss, jag satte honom i mitt knä, jag tittade ner på honom och han tittade nyfiket rakt in i mina ögon och jag fick för mig att ha sa "Mams? Är du min mams?" Jag, som är rätt blödig började nästan snyfta av glädje. Han var livligast av alla kissungar och inte alls rädd. Olas jacka var nog mest intressant-efter det roliga nyckelbandet förstås ;) Jag ska göra allt för att Neo ska trivas och må bra hemma hos oss i våran fina trea på Norr, och det är jag säker på att han kommer göra.

några bilder..


Ola är på Dead by April konsert och jag har en efterlängtad hemmakväll med te och vila, skööönt!

Imorn blir det första distanspasset-gissa vem som kommer vara låg på socker imorn??

//Sara

Nyss varit och sett deserted och nuså...

...ska jag snart åka hemifrån till Jonnas lilla lägenhet och socialisera. Sedan blir det utgång till Frimis som är ett "dansställe", och jag som inte gillar att dansa. Känner mig alltid malplacerad på såna ställen, folk kommer ju herre-jesus fram och frågar "vad som hänt" när man bara sitter i baren och smuttar på en irish coffe och inte gör som resten av tjejerna i salen och "skakar rumpan" till någon Usher-låt. Nej, jag är inte deprimerad =P

Konserten som vi nyss kommit hem från var Deserted´s första, och ujuj vad nervösa de var - vilket de borde vara ;) Jag tycker det är så kul att se ett bands första spelning; man får hejja, shoa och shimma lite extra så att de inte tycker att det var en total katastof - "trots att vi spelade fel två ggr!" Jo, jag har hört det där ett par gånger. Men det tar absolut lite tid innan man får en publik, så är det ju alltid.

Vi tog en dubbel latte och kladdkaka efter resturangen å fy, vi är fortfarande mätta!


Vi ses ikväll, ha det :)

//Sara


Obehaglig överraskning

Imorse hade jag körlektion där jag fick en mindre chock. Jag har precis gått 6 st lektioner och har landsväg och motorväg kvar, och sen halkan förstås. Körlärarn sa detta i slutet "bra sara, du har klarat stadkörningen mycket snabbare än genomsnittet! Du klarade den på 4 lektioner, vanligtvis brukar det ta minst 10-12 lektioner innan man klarar alla delar..." Så, om vi tänker att du klarar resterande delar fläckfritt så skulle jag tippa på att du behöver ta minst en 6-7, eller 7 lektioner till-minst! Min haka ramlade ner "Va?! Sa du 7 lektioner till? Det blir en hel del med tanke på att varje lektion kostar närmare 500:- Körkortet blev helt plötsligt dubbelt så dyrt" Där rök hela mitt sparande + lite till.....

Men det ska jag inte tänka på nu
för strax ska vi upp och småstrosa på stan sedan ska vi äta på Jensens och sen blir det (till olas missnöje) drogfri konsert i gamla hederliga B-salen :)

See You!

//Sara

Träningsavbrott med sågbocken

Min (otr)oliga sambo har gjort det igen, just det; lagt upp halvnakna rörliga fotografier på sig själv. Om de är så värst sensuella vette fan men there you go Gunnar, du ville väl se lite naket? Hörde rykten om at irmis gjort en liknande video, men det var säkert lösa rykten ;) Hehehe.

Ursäkta pausen på 2,5 min. Jag har avverkat kvällspass ;-) Ola vill passa på innan jag fyller 19 hahaha
, nä så är det ej. Jag vill passa på innan han fyller 32.

Satt i Ljungstugan idag med Lisa, Lumberjack och Matte. Jag körde 8or runt mjölksyratröskel och andningen gick bra nästan hela tiden, jag har nu - efter 1 års väntan, fått en tid för att komma till sjukgymnasten och lära mig slappna av i stämbandsmusklerna... Ni följer väl med på min resa?? :)Kram

//Sara

Onsdag kväll

Pust stön och stånk, kvällen har inte direkt varit lugn. Kom hem halv 5, cykla med alla de kassar med tomflaskor till panten, åkte vidare till gymet, stressade hem till tvätten kl 7, laga matlådor, äta, bära upp vårt nya köksbord (jo, vi bytte lånad oljad furu mot oljad furu-tro det eller ej men gratis är gott), åka hem till ewa och hjälpa henne att bära upp en soffa (jag är kassare än vad du tror på att flyttbära), hem för att förbereda inför grupparbete som ska in imorn..... Det är SÅ skönt att sitta ner............

Nu ska jag hjälpa olis att hänga vår blöta tvätt, för det nya torkskåpet här på tunnelgatan klarar inte att torka ett halvfullt skåp tvätt på en timme.. Jodå såatt..

sov gott, det kommer jag att göra.

//Sara

Livet är gött :)

Pust! SÅDÄRJA :)

Jag har en inlämningsuppgift som ska in senast kl 24 ikväll och tentan, ja den skrev jag idag ;) Den senaste veckan har jag bara skrivit på inlämningsuppgiften eftersom jag av erfarenhet vet att man inte är kapabel att åstakomma någonting värt att stå för på kvällen efter tentan. Det är precis som att gå ut och träna hårt och förvänta sig vara pigg strax efter man kommit hem från en cuptävling - fast psykiskt ;) Resultatet av detta blev att jag började plugga inför tentan igår - så mitt liv har varit lite i paus i ett dygn. Men det märks att man har blivit lite mer erfaren av att plugga det sista året; jag kände nästan ingen stress inför tentan, trots att jag bara hade en kväll på mig att lära mig allt. Jag litar på min förmåga att jag hinner lära mig tillräckligt för att klarta den, vilket jag tror jag gjorde också. Det är lite annat på universitetet än på gymnasiet. Här förväntas minst hälften av de som går kursen få underkänt vid första inlämningen, och så är det ofta. Så då är det bara att göra om, eller komplettera om man har tur. 

Förut idag slogs jag över hur skönt det var av att ha kommit hem, solen sken, nyss gjort en god sen lunch med pasta, blömögelost å gröna bönor. Så skönt att det är över :)

nu ska jag friska upp min kropp på gymet!


Ola fick ta disken igår fast det var min tur ;)

//Sara


RSS 2.0