Gjort mig hörd

Mycket nu... har funderat och funderat hur jag ska göra med mina återkommande infektioner och ola och jag kom fram igår till att jag borde ta träningsuppehåll hela mars ut. Har gått och dragits med en långdragen förkylning som började när både jag och ola var sjuka någon gång i januari. Försökte tillfredsställa träningspsyket genom att testa skidorna för någon vecka sen, dagen efter var huvudvärken å täpptheten värre. Igår var jag på gymet och körde så att jag knappt blev varm i kläderna, mest för psykets skull alltså.

Nu på förmiddagen har jag skrivit brev till diverse klinikchefer och andra läkare om hur mitt vårdärende det senaste halvåret har flygit runt i tvättmaskinen lanstinget som en kräksjuk liten tvättsvamp.... 

Hej

 Jag, Sara Backlund 901220, har fått vänta i snart 6 månader på att få komma vidare med mitt ärende till en specialist men har ännu inte fått hjälp med mitt problem. 

 Detta är min historia:

 Den 28 augusti; får en läkartid hos jourläkare Lars Hellbacher på Skebäcks vårdcentral. Då hade jag en ihärdig virusinfektion som jag inte hade blivit av med på 5 veckor. Jag hade vid det sökande tillfället haft flera återkommande, långdragna virusinfektioner utan att få någon behandling eller utredning samt hade under det närmsta året varit sjuk (förkylningar; feber, ont i halsen, täppt i näsa/bihålor) under längre perioder än vad jag varit frisk. Jag sökte alltså till VC för att jag hade återkommande, långvariga infektioner. L. Hellbacher lät uppgiven och sa att han skulle skicka en remiss till öron-näsa-hals.

 Under de kommande månaderna meddelas jag inte på något sätt från vare sig från Skebäcks VC eller Öron-näsa-halskliniken.

 Den 20 november; Jag tar själv kontakt med Öron-näsa-halskliniken runt den 20 november för att höra efter när jag har en tid och varför jag ej fått någon kallelse. Sköterskan på Öron-näsa-halskliniken berättar i telefonen att det inte finns någon remiss på Öron-näsa-halskliniken ang. mitt ärende och lägger på luren. Jag vänder mig då till Skebäcks VC igen för att höra vart min remiss tagit vägen. Efter några dagar får jag tala med en distrikssjuksköterska vid namn Gunn som kunde se i min patientjournal att VC redan fått ett remissvar från Öron-näsa-halskliniken, fastän jag aldrig ens blivit kallad dit. Sköterskan Gunn beklagar min sits och lovar att ta kontakt med Lars Hellbacher för att höra vad som hänt och vem som gjort fel.

 Runt den 24 november; Sköterskan Gunn från Skebäcks VC återkommer med ett svar från L. Hellbacher med att han skickat ett brev till Öron-näsa-halskliniken för att få ett förtydligande på mitt remissvar. Jag kräver då att få tala med L. Hellbacher själv och jag blir inbokad på en telefontid med honom den 4 december.

Den 4 december; Talar med L. Hellbacher i telefon men det enda han kan säga är att han väntar på ett förtydligande på mitt remissvar på Öron-näsa-halskliniken och att han skulle försöka få dit mig så fort som möjligt.

I  januari; Får ett brev på posten att jag kommer att bli kallad till Öron-näsa-halskliniken runt den 26:e mars.

Under hela denna period på ett halvt år har mitt tillstånd förvärrats ytterligare på så sätt att när jag blir sjuk i t.ex. en vanlig förskylning så har jag symptom i runt 4-5 veckor innan jag blir någorlunda frisk. Både jag och min sambo ser detta mycket tydligt då vi blir sjuka i vanlig förkylning samtidigt så blir han helt frisk efter 4-5 dagar medan jag fortsätter att ha symptom som kraftig huvudvärk, halsont, nästäppa och orklöshet i 3-4-5 veckor efter att han har blivit frisk. Jag ifrågasatte redan vid första besöket i augusti L. Hellbachers val att skicka en remiss till Öron-näsa-halskliniken och varför han ej skickade ärendet till infektionskliniken. Hans svar var att läkarna på Öron-näsa-halskliniken skulle remittera mig till en annan avdelning då om det skulle behövas. Jag själv tror att jag har ett, på något sätt, försvagat immunförsvar och att det är det som gör att jag, de sista 2 åren haft återkommande och långdragna virus- och bakterieinfektioner. Jag anser att en grundlig utredning om mitt tillstånd ska påbörjas snarast.

Jag ska tillägga att jag är tävlingsidrottare på elitnivå inom konditionsidrotten mountainbike, men att jag under de senaste 2 åren inte kunnat träna på den nivå som krävs pga dessa återkommande infektioner. Jag äter mycket näringsrikt och varierat, tar varje dag vitaminkosttillskottet Mivitotal och har sedan en vecka börjat med receptfritt antioxidanttillskott.

Texten i det här brevet kommer också som epost till Anders Westerborn, Öron-näsa-halskliniken; Henrik Eliasson, Infektionskliniken; Lars Hellbacher, Skebäcks VC; Fred Helgesen och Vårdslussen.

MVH Sara Backlund, 2010-02-10


PS. Nu är det inte mycket kvar till körkortet..... :) DS.

for now...

//SaraKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0