Överraskningssoppa eller "lite skit rensar magen"

Det låter väl smarrigt? Förra gången jag åt av mormors svampblandning så fick jag en 2 cm stor skalbagge på tallriken. När jag nyss stod och rörde i svampsoppan hittade jag en halv(!) tusenfoting/mask med gojsigt innehåll. Åh, alltid lika sugen. För att inte tala om all blåbärsris och smågrenar av gran.


Till synes så oskuldsfull....

//Sara

Fått pippi och köpt villa

Ja inte trodde jag att jag skulle växa upp och köpa hem handgjorda pippihus att ha på balkongen. Näpp. Men så är det. Stans finaste och kitchigaste birdhus hänger snart på vår nya, vistelsevänliga balkong. Har redan börjat vänja tunnelgatans talgoxar vid svindyr föda i form av solrosfrön som annars brukar hamna på morgonfilen.



I eftermiddag kommer olis hem med pappas volvo eftersom vi ska stooorhandla på IKEA. Tror vi har en 15 saker hittils vi ska köpa. Allt från köksbord till plastbehållare. Fast ett köksbord följer nog inte med hem idag, vi får se.

Och sen har vi sett på Tinas sida att karlslund anordnar löptävling på lördag. Både jag och ola är sugna, fast båda vet att jag, med min löpningsotränade kropp kommer att springa tills jag stupar om jag får en nummerlapp på ryggen. Om jag inte kommer imål så kommer jag troligen ligga och tugga fragda med värsta sortens hamstringkramp i något dike med VCD-anfall på en ljudnivå av 112 dB. Tina, som skulle vara funktionär kommer få ringa till sjukbilen som plockar upp resterna av min kropp. Jag kommer att ligga sjuk dagen efter. Fan vad orutinerad man är!

//Sara


Deathstars ikväll på Virus Bar!

Oh Yes.

Sånt här lyssnar vi på.


Dagen har varit hetsig fram tills nu eftersom jag vaknade kl halv 11(!). Löpning, äta, besök av hyresvärd, körlektion, privat körlektion och hämta ut massa tapetkataloger från Flugger. Fan vad hungrig jag är! Fick krupp på lägenheten igår för att det fortfarande var stökigt, eller berodde det även där på att jag var hungrig?? Jooo. Vi har fortfarande inget lyse, glödlamporna är slut och det fattas två taklampor, huva! 

Ikväll ska vi ändå leva loppan och ha skitkul med varandra jag och sambon. Igår kväll hann vi knappt snacka med varandra pga timmarlångt cykelmek och banankartongsstapling. Ola somnade halvt stående/halvt liggande i soffan bakom mig medans jag kollade på 21nyheterna. Men ikväll blir det romantik.

Ses ikväll.


//Sara


Nytt läge

Sitter nu här i nya lägenheten med träningsvärk =) Sprang i förrgår på nya marker och gymade igår, det är så skönt att träna! Idag har jag träningsstopp men imorn så! Igår kväll fick vi besök från stockholm av kungen av Hägersten, eller hur var det? ;) Det var Mikael Salomonsson alias Ormen som gick en masterkurs på universitetet och behövde någonstans att sova och det var där vår soffa kom in i bilden....
 
Packade det mesta inför, och packade upp det mesta efter flytten och nu är jag ganska trött på det. Beror nog på att jag tagit tid från pluggandet. Har fixat till kontoret/cykelrummet på förmiddan, kopplat in en jävla massa sladdar och staplat böcker. Jag har hittat allt förutom min kurslitteratur. Jävla skit och jag som måste börja plugga inför tentan idag. Men det löser sig nog. Känner på mig att denna månad kommer att bli tight ekonomiskt sett. Vi har redan hunnit att göra en lång lista med grejjer vi ska köpa på IKEA; toaborste, glödlampor, hyllinsats.. Ja, ni vet sånt där kul.

Sista kvällen


Sista lasset...


Kontoret/cykelrummet. Kallas trädrummet efter fondtapeten med skog till vänster ;)



Ska fixa lite mer bilder efter jag fixat lite ärenden..

See You!

//Sara

Halvpackad

Goddagens, hoppas ni mår lika bra som jag gör idag =) Igår kväll packade vi 12 kartonger, städade lite, drack städkaffe (=mycket kaffe) och lyssnade på städmusik (dvs. hårdrock såklart). Jag gillar inte när det är för mycket grejjer framme i hemmet, typ så som det ser ut hos en del prylsamlande pensionerade tanter. Usch! Men nu ser det ut lite så här hemma eftersom vi tömt alla lådor. Fan vad mycket grejjer vi har!





Nu längtar jag bara tills vi flyttat alla våra grejjer till nya, stoora lägenheten. Ola är hur taggad som helst på vår inflyttningsfest, vi hade tankarna på om vi skulle kombinera den med en tävlingshelg nära örebro så att alla cykelpolare skulle kunna svänga förbi innan de reste hem till falun, lund, stockholm eller vart alla bor... Vi har till och med börjat tänkt på vad vi ska bjuda på för mat och kollat lite på en större ljudanläggning.... ja, ni vet - när man är taggad så är man ;)


Och sen väntar vi på att Senior Martinez ska komma på besök
(och tvätta våra fönster). Almby IK's egna maskot-huligan och blivande 3-barnsfar trillar nog in imorn eller på fredag.

Bilder som beskriver S. Martinez cykelkarriär den senaste veckan






hehehe

//SuperstarkasilverSara

Kumlacrossen 2009 avklarad

Äntligen hemma =) Gosegubben här hemma har gjort riktig på-spisen varm choklad åt mig. Han säger hela tiden att "fan vad nöjd jag är, det här gjorde vi bra!". Det verkar vara sant. Ingen av funktionärerna, och vi var många, hörde någonting negativt ang arrangemanget. Och det är nästa alltid några cyklister som är missnöjda med någonting så det var kul. Banan höll bra, bättre än förra året. Minimalt med lerkladd (ok lite) för att vara oktober. Glada miner, frusna flaggvakter och ett strålande väder genomsyrade detta års version av Kumlacrossen. Att vi fixat gratis fika med kaffe, saft, risifrutti, kärleksmums, bullar och mazariner till ALLA tävlanden måste en hel del av er tävlanden ha missat. Synd för er! Mer till oss ;)


 Bilden visar herrarnas tumult strax efter starten och är lånad från http://oijer.blogspot.com/

Nu ska jag förbereda inför i morgon och börja njuuuuuta av helgen!

//Sara

Imorn gäller det!

Olas mobil ringer typ varannan minut. Alldeles nyss var det en kille från Värnamo som var påväg upp hit till örebro. Han skulle tävla men hade glömt allt förutom just cykeln och mekverktyg. Någon mer som varit stressad idag?? ;) ängeln Ola plockar just ihop allt som fattades åt kraken från sin egen garderob. Är man tävlingsledare får man räkna med överraskningar....

Både jag och gubben är ordentligt trötta efter dagens heldag. Upp innan tuppen strax efter klockan slagit 6 efter knappa 4 timmars sömn (vi var på O´Leary's igår med lustigkurren Maxus). Cykla till olas jobb, leta, packa, leta, packa... åka till ljungstugan, packa, åka till örebrocyklisternas "klubbstuga" för att låna prispall, till kumla. Sedan har det fortsatt så, men kyla och blåst tills klockan var 7 på kvällen. Då tog vi cyklarna och cyklade till coop för att handla mat. Med matkassarna på styret, gummistövlarna på och ett lätt snöfall cyklade vi hemåt...

Imorn blir det att gå upp ännu tidigare för att cykla till lånebilen. 04.30 ringer klockan. Pust. Och jag som ska hinna med att plugga ikväll ochså inför seminariet på måndag.... PUST!

Vi ses väl på tävlingsplatsen imorn??? ;) Djupadalsbadet i kumla. Välkomna.

//Sara


exalterad

Iiiiiiiiiiiis i magen! Om en vecka flyttar vi :D Nu känner jag mig lite mer pigg och glad än vad jag gjort mån-tors. Det beror säkert på att jag fått mer att göra, eller iallafall känns det att något är på gång. Måste börja plugga inför tentan idag. Det är typ 2,5 vecka kvar. Sen är det dags att snart beställa nya kursböcker inför nästa kurs: Molekylär cellbiologi A, 15 p. "Håhåhå!" säger jag medans de flesta av er säger "öööööhh?" Äntligen får jag jobba med baktisar igen, förhoppningsvis...  ;)

Det ligger två räkningar på soffbordet som är obetalda. De har legat där hela veckan utan att jag velat betala dom. Det är inte att jag inte har råd, utan bara att det svider lite eftersom jag denna månad måste ta av mina sparade pengar för att kunna betala dom. Adressändring och tonerpaket, känns lite sådär.. Men nödvändigt är det. Har gjort av med dryga 500 utskrifter på en månad nu här på universitetet. Snabbt räknat; över 100 sidor per vecka. Och därav tonerpaketet.

Jag är så exalterad på att flytta till nya lägenheten! Användbar balkong, ett till rum, större vardagsrum, lägre hyra, fina tapeter, nya dukar...  NICE! Och sen är det ju kräftskivan hemma hos farmor och farfar på flyttdagens kväll som också brukar vara ett av årets topp-bjudningar =) UNDERBART!





See ya!

//Sara ;)

knock it off

God eftermiddag. Trött, eller snarare mentalt trött efter att ha varit på universitetet hela dagen. Så mycket info på en gång på föreläsningarna men värst är nog gruppbildningstjafset. Folk har börjat smyga runt i grupper om två. Snälla, knock it off.

Snart kommer ola hem och då ska vi stressa vidare till hästhagen för att köra sista crossträningen. De är fortfarande kort tid sen jag var sjuk så jag måste ta det lugnt. Och huvudvärken säger sitt...

Äh, nu måste jag göra lite nytta..

//Sara

det börjar hetta till...

Jag fick VG på den första kursen på universitetet, skönt efter alla timmar man lagt ner på det där helvetesgrupparbetet.

Cykelcrossen börjar närma sig. Det blir heltidsjobb och lite mer fredag-lördag-söndag med körningar fram och tillbaka till mellan Kumla och örebro. Det blir till att göra en likadan fuling med bro-bräderna som förra året, höhö. Och kallt kommer det att bli. Gå upp kl 6 på lördagen - fixa allt som kan fixas. Gå upp halv 5 på söndagen och fixa resten. Och jag som så lätt blir frusen. Funderar på att ta snowboardjackan, termobrallor och elektriska värmesulor på mig i helgen. Om ni är på plats; leta efter en michellin-gubbe så är det jag ;)

Nu hade jag tänkt att köra runt i Karlslund med hård musik i öronen; min egna happy-ride. Synd bara att alla vinter-cykelkläder är nedpackade längst in i förrådet.... Hmm. Får hitta en lösning..

Hörs!

//Sara

Inne i tråk-bubblan

Några sega, nästintill träningsfria dagar har gått. Eller jo, jag rullade ju igår i distansfart och vaknade upp med huvudvärk, nästäppa och trötthet i morse. Fy vad tråkigt det är att inte kunna träna som man vill. Motivation brukar sällan vara ett problem för mig. Hårdheten är aldrig ett problem, mitt problem är väl istället tvärt om: jag kör oftast hårdare än vad som var ämnat. Att ta ut mig, det kan jag. Det är många tävlingar som jag haft ett pulssnitt över 90% av maxpuls, temposnitt över 95% och långloppssnitt över 85-90%. Men detta var innan jag hade fått vocal cord dysfuncion och det var när jag var, iallafall som det kändes då 100% frisk. Men så gäller det att vila också. Just det, det var någonting som jag hade glömt.
Fick för mig för en 2 månader sedan att jag skulle bli bättre och snabbare för att kompensera för den misslyckade höst-vinterträningen som bestod av sjuksäng. Började köra sara-pass igen dvs 2,5 timme snitt runt 10 slag över tröskel. Det går, förutsatt att man har med sig att äta. Efter 1h 15 min börjar kolhydratlagrenas tomhet kännas och efter 1h 25 minuter sänks hastigheten dramatiskt - om man inte käkat förstås.
Dessa pass är inte lägliga just nu, nej nej. Mål just nu är väl att kunna köra piss-träning utan att bli förkyld dagen efter. Fy fan vad trist det är.

På universitetet händer det inte mycket. Lite, eller mycket segt faktiskt. Jag har redan gjort alla laborationer som står med på schemat ett flertal gånger i gymnasiet och i stockholm. Föreläsningarna är så grundläggande och sega och känns mest som upprepning nr 23. Räkneövningarna under läkemedelsberäkningen var skrattretande. Ser mest fram emot cykelcrosstävlingen på söndag och vår flytt den 24:e. Känns som jag är mitt i en ingenting-händer-bubbla.

Just det, choppade just upp en rådjurshals. Varmt och tidsödande med kass kniv.

//Sara

UK vs. USA

...Be faithful dear readers though I have not much spear time...


Det har visat sig att en veteran som ska köra kumlacrossen nu i oktober ville ha Freewheel burning dånandes i högtalarna under starten. Eftersom jag står för 100% av den elektroniska musiken i detta hem så frågade ola om vi hade Freewhel burning när jag stod i duschen igår kväll. "Jajjemen. Det kan du hoppa upp och sätta dig på!" Älskar brittisk hårdrock. Det har satt mig och sambon i två olika lägren här hemma; han gillar amerikansk hårdrock med Metallica som absoluta masters. Vi har gjort en kompromiss, som i alla förhållanden: Vi använder min stereo och hans högtalare och talesättet "Först till kvarn får mala".

Sitter och lyssnar igenom mina favvoskivor med Judas; Defenders of the faith, Turbo, Painkiller. Rysningarna kommer väl var tione sekund eller så... ;) Konstigt det här med låttexter, de verkar aldrig försvinna ur hjärnan när de väl etsat sig fast. Känner så väl igen när alla melodier, gitarrslingor och extra ljud-godis så komma. Och "Out in the cold" är en enda lång rysning... Kan inte lägga upp ett live-klipp från youtube som är inspelat för 23 år sedan. Nej nej, det låter förjävligt, knastrigt och som om det är inspelat för just 23 år sedan... 

Har massa mer jag vill skriva om men nu måste jag dra mig mot universitetet för denna kurs första laboration.. 

To be continued.... 

//Sara


Nygammal tradition

Vi har startat en av våra hösttraditioner igen; tipspromenad i stadsparken på söndagsmornarna. Idag var det rekordmycket folk och vi lyckades locka med oss Maxus igår kväll när han var här på strutsgryta, vindrickande, ostkakeätande och kaffedrickande. Maxus blev nog inte lika exalterad som jag och ola att vi fick 11 av 12 rätt ;) Nu sitter vi och väntar på att få ett halft kg kaffe i vinstpresent.

Resten av dagen har vi fixat till i förrådet inför flytten, pust. Efteråt kände jag mig så trött och hade ont i huvudet att jag somnade och vaknade precis nu. Har fortfarande ont i huvudet, känns definitivt inte 100.

Kramas mera!

//Sara

Missad årsdag

Haha, ola och jag missade våran årsdag! Eller efterbestämda årsdag. Vi kan säga att vi missade vårt datum. Vi hade valt 1 oktober och jag kom på det sent igår kväll när vi dessutom var på skilda håll. Äh, det gör inget sa jag direkt "och jag fick ju faktiskt massa rosor och åre-choklad av dig den 1a av ren kärlek, så det måste ju ha varit ett tecken eller nått.." Aahh, sa han "men jag har ju inte fått en present än..!!!" Lugn bara, det kommer ola, det kommer ;) 

Och sen fick jag ju överaskningar igår med, fast det var också innan vi kommit på att vi missat att fira. Den rutiga kokboken fast i Hälso-format (grädden byts mot mjölk i recepten), en trisslott och ännu mer fin-choklad, nu med kanelsmak, mums! 




Skrev tentan idag. Det gick bra, tror jag fick vg, men man vet ju alldrig. Det var en uppgift av 6 jag var osäker på men tror jag fick rätt i slutet.. =)


Hejkon Bacon. Nu ska jag upp på stan en snabbis, fast det regnar.. Oh, it better be important..

//Sara

"Dödare än surströmming"

Läste vinguiden som följde med allt om mat, kul att se vad vinexperterna säger om de bäst respektive sämsta vinerna. De "ej prisvärda" vinerna hade minst lika unika kommentarer som fyndvinerna eller vad säjs som "Trött och ihopsjunket - som att slicka en skitig kundkorg på ICA" eller "Slut och avlidet - borde begravts för länge sedan." Men min favorit är nog ändå ett tyskt Rieslingvin som fått kommentaren "Snipigt och otäckt, skurvatten och second hand-skor i doft och smak."



Nu ska gubben och jag upp på stan och köpa fredagsfiskar sedan är det mer plugg som gäller...

Ha det!

//Sara


Ola vs. Apu

Lyssnar på Takida's album "Make you breath". Har ätit kåldolmar så nu har krafterna kommit tillbaka =) När sambon kom hem hade han med sig Årechoklad med blåbärssmak och en bukett rosor.. "Inte alls för att kompensera för någonting, utan bara för att jag älskar dig" Åh, denna karl ;) Risk för att ola får samma syndaroll som Apu i The Simpson's fick under alla hjärtans dag, hehe, eller vad säger du Martin? ;P




God kväll på er alla fina människor

//Sara

Snooze-mode

Sitter hemma själv och bläddrar i mina nya Allt om mat som kom idag. Har min stora varma fliströja på mig och det regnar utomhus. Jag är så trött att det känns som om jag är i snooze-mode; vill sova men måste vakna. Hade presentation och lyssnade på andras presentationer fram till 12, drack kaffe hos far min och cyklade sedan hem frusen i det pisskalla höstvädret. Käkade upp sista sconsen sedan igår kväll men började tänka på fetma och rökning som det pratades om idag på förmiddan så slängde halva bullen =P Vilket jävla välfärdssamhälle va?? Om det skulle vara pluggfritt hade jag kunnat unna mig en pluggfri eftermiddag eftersom jag framfört presentationen men icke. Måste gå igenom de två sista kapitlena statistik idag. På lördag har jag tenta. Får häva en ipren som får bort huvudvärken sedan går det nog bättre. Slit och släp. Tur att jag inte fryser eller har ont i alla fall...., eller vänta, jag är kall om fötterna....




//Sara

RSS 2.0